Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 8 919
  • 418
  •   1
Отговори
# 330
Твоят поне предлага нещо. Моят само вика “не”…

Момичета, а за rsv ще се ваксинирате ли? Питах АГ-то ми за грипната ваксина, тя ми напомни, че в 32-36 седмица се препоръчва и rsv, като бебето ще има имунитет.
Аз имам много голямо доверие на педиатърката на дъщеря ми, защото има години практика и голям опит и наблюдение върху бебета и малки деца и се консултирах с нея за ваксините. Тя ме посъветва да се ваксинирам и за RSV и за коклюш, защото има няколко много тежки случая на бебета до 6-месечна възраст с тези заболявания. А ваксините за Ковид и грип ми ги препоръчаха и двамата АГ, при които се следя.
Иначе за имената - много искам да е с А обаче в момента нито едно име не ми харесва достатъчно 😁 Трябва да звучи добре и с името на сестра й и става много сложно, така че не знам какво ще правим. Но има достатъчно време, дотогава се надявам всичко да е наред само. И поне не е момче, защото при мъжа ми през поколение са с едни и същи имена и беше преначертано как ще се казва.

# 331
На мен все ми се иска да е нещо кратко с 3-4 букви. Аз съм с дълго име, синът ми също. Нещо не ми харесват вече дълги имена.

За ваксини аз съм пас. Лекарката нищо не е казала (не сме в Бг), а и съм с два аборта, на 40+. Не искам да рискувам, буквално се старая да не променям нищо, щом за момента всичко се е закрепило и върви добре.

# 332
Цитат
И поне не е момче, защото при мъжа ми през поколение са с едни и същи имена и беше преначертано как ще се казва.
Да, моя се опитва да ми излезе с тоя номер, но няма да му се получи. В семейството му се ползват 2 мъжки имена и само се редуват Joy
Съжалявам, но за мен е тотална липса на въображение и идентичност, а да не говорим, че и не ми харесват особено. Обачеее... човека рече и отсече и за всичко друго е Не. Склоних да е с неговата буква, но естествено не било достатъчно. Rolling Eyes
За момента темата е табу, защото са големи караници.

# 333
Maeve, разбирам те, и ние щяхме да сме така и само го мислех, защото няма как да му се казва на галено или поне звучи много лигаво. Сега мъжът ми се опитва да мине с името на починал роднина, но казах, че това няма как да се случи и въобще да не започваме да го обсъждаме. Подозирам обаче, че ще има цупене от роднините от негова страна, но някак не ми се струва окей.

# 334
  • Melmak
Той моя за това се гласеше да е на баща му. Понеже преди сме си говорили още от времето на Освобождението пра- пра- не знам си колко пъти е било през поколение Никола/й. И той вика ако е момче, Николай. И аз се кикотя насреща, че няма шанс да е момче. А ние пола го знаем от пренаталния в 10 седмица. И като видяхме момиче, той почва.. ее, Никол. Ми не ща баш Никол. Прекалено ми е кифленско. Реално уважавам много свекър ми, на него бих кръстила. Ако беше момче, сигурно щях да се съглася. Моят баща почина по много кървав начин, на него няма как. Майка ми.. няма да зачеквам темата, че който ме е чел из форума, знае.
Свекърва ми е много противоречив човек, на нея зор нямам да кръстя. Цялото ѝ име не ми харесва, но завършва на -мира. И аз бутам мъжа ми към Мира. И той … е кво е тва име…

# 335
На мен Мира повече ми харесва от Никол.
Тъкмо е и не толкова често срещано, от второто познавам поне 20.

# 336
  • Melmak
На мен Мира повече ми харесва от Никол.
Тъкмо е и не толкова често срещано, от второто познавам поне 20.
И аз това обяснявам. Моето име е дълго, но почти нямам адашки. Много ми харесва това. Никол е твърде експлоатирано име, на мен също не ми допада. Чух, че на някакво момиче Никол ѝ се подигравали с “Никол набодена на кол” или нещо такова. Мира ми харесва повече.

# 337
Никол ми е много грубо и някак с мъжка енергия ако мога така да се изразя. Иначе още от "Железният светилник", Ния е едно от любимите ми женски имена.
Ние уж искаме български имена, да не е нещо от новите измислени, но да звучи добре и на английски. Откакто обаче решихме да е с А, въртим само супер странни имена като Алис, Амалия, Амелия и тн Grinning

# 338
Никол ми е много грубо и някак с мъжка енергия ако мога така да се изразя. Иначе още от "Железният светилник", Ния е едно от любимите ми женски имена.
Ние уж искаме български имена, да не е нещо от новите измислени, но да звучи добре и на английски. Откакто обаче решихме да е с А, въртим само супер странни имена като Алис, Амалия, Амелия и тн Grinning
Една моя бивша колежка се казва Аглая, което за мен също беше странно, но пък и звучно
 За мен фаворит с А е Анна Simple Smile

# 339
Нашата кака е от тези със странните имена с А☺ Сестра й също ще е от странните имена с А😁 просто и двамата с таткото харесваме все с тази буква Simple Smile На никакви роднини не кръщаваме, слава Богу не се и месят, не се и сърдят, нямат и претенции.
За ваксините и аз съм пас, категорично.

# 340
  • София
И ние с името смее 🤯🤯🤯
На мен много ми харесва Даниел и Мартин - таткото обаче хич не харесва съкратените им Дани и Марти - звучат му женски.
Та ще имаме да го мислим много.

Пс. Пристигнаха ми клинчетата от Шеин + чорапогащник за 2ри триместер - ами страхотни са. Материите , еластичност и стегнатост 👌.
За 15лв броя съм повече от доволна.
Рипсани са.

# 341
Пс. Пристигнаха ми клинчетата от Шеин + чорапогащник за 2ри триместер - ами страхотни са. Материите , еластичност и стегнатост 👌.
За 15лв броя съм повече от доволна.
Рипсани са.
[/quote]

Аз всичко каквото поръчах от шейн ми е голямо и е за последните месеци, може би и тогава няма да ми стане. На мен ли ми се струва или дрехите им за бременни са доста уголемени?

# 342
Аз винаги проверявам мерките преди да поръчам и си идват дрехи, които ми стават. Това се отнася освен за тези, но и за всички дрехи от там и Тему.
Прилепналите дрехи за бременни са ми една идея по-свободни, но аз ходя и с такива, които не са за бременни също - например еластичните рокли по тялото.

# 343
  • Melmak
И моите дойдоха уголемени.

# 344
И на мен всички клинове са ми големи, но предполагам скоро ще ги запълним. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт