Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 9 152
  • 431
  •   4
Отговори
# 315
Оо след предната бременност знам със сигурност, че има два въпроса, на които не искам да отговарям - кога ми е терминът и как ще се казва бебето. Но засега мисля да държа и максимално дълго да не казвам, че съм бременна. Надявам се поне още 2-3 седмици да успеем да го запазим, защото с тази новина започват и много въпроси и съвети, които бих искала максимално да си спестя.

# 316
  • Melmak
Да ви кажа честно, за сега положението с въпросите е ок около нас. Първоначално казах на няколко близки приятелки, че съм бременна още в 6-7 г.с. И нямаше неадекватни въпроси, даже едната е в напреднала бременност и обменяхме опит.
Свекърва ми започна да ми обяснява как да съм раждала в Тина Киркова, ама се опитвам да я пускам покрай ушите си.
Казахме и на други приятели, питаха кога се очаква бебето, което намирам за нормално. Ако не искаш да казваш дата, винаги можеш да кажеш “през април”.
Аз не се притеснявам да казвам термина, но то няма и да чакаме до него, защото ще съм секцио.
За име говорихме с бременната ми приятелка, която вече е с големия корем и яко мисли за имена. Дори ми сподели нейните фаворити. Преди мислех, че жените още от теста за бременност вадят списъка с имената. А аз въобще не го мисля толкова. Исках да разберем пола и тогава да мислим, за да изключим половината имена. Разбрахме го в 10 седмица и сега съм в 16-та и .. нищо. 😁😁😁
Имам 2-3 фаворита, които мм като чуе и припада. А той мислеше, че е момче и имаше фаворит, искаше да е на баща му. Аз му казвах, че няма да е момче и грам да не мисли мъжки имена. Сега мисли за плочки, шпакловане и изриване на апартамента. 😁😁😁😁

# 317
За имената казах на мм, че има време за скандали Satisfied
За това, къде ще раждам, никакви "насоки" не получих, но съм наясно как и двете фамилии вече изоббщо не приемат държавните болници насериозно по обективни причини.

# 318
ММ смята, че вече сме избрали име - хареса му едно, аз просто казах му, че не е лошо, а той тази сутрин, докато се събуждахме погали коремчето и вика "*избраното от него име* какво прави, спи ли?" 🤣
По принцип и на мен ми харесва неговият вариант, но сякаш още не мога да възприема бебчо с това име. Може би е въпрос на време, но засега други варианти нямаме - имаше някои, които вече отпаднаха

# 319
  • Melmak
Аз все още не съм казала на майка ми, но то и не сме близки. И тя ще почне с непоисканите съвети, защото жената е да си каже. С годините терапия при психолог се понаучих да не ѝ обръщам внимание.

Аз харесвам Велина и Мира, но мм ни едното, ни другото. Исках Лазара, ама съвсем отпадна след като мм едва не припадна. 😁

# 320
Понеже не знаем пола, мислим в двете насоки. Страшен цирк е. Особено с женските имена. Една сутрин гордо ми заяви, че е търсил... Като ги прочете едва се сдържах да не се разсмея. Казах му да потърси още. Laughing

# 321
Ние този път име избрахме доста бързо. С първото дете доста се чудехме, държахме да не е с име на роднина или производните им. Накрая аз реших, че ще се казва като баща си Александър и точка по въпроса. В началото мъжа ми се чудеше, после го прие. Сега се знаеше, че второто ще започва с моята буква и бързо стигнахме до съгласие, защото и двамата мислехме за имена с буква "М".

# 322
Ние имаме избрано име за момиченце още от преди 5 години, когато се роди дъщеря ни. Тогава се чудихме между две имена, и сега второто все още ни харесва много. Обаче за мъжко ще е сложно. Харесваме много различни типове имена, аз освен това предпочитам да има и галено име, а мъжките, които обсъждаме, нямат такова. И не си представям някога да му кажа "ЛАЗАРЕ, мами, ела да обядваш". Или пък някакви производни "Лазарчо, Лази, Лазко"... Това е просто едно от имената, които обсъждахме наскоро. Ще е забавно 😆

# 323
Ние за момче сме единодушни за две. Силни царски имена. Едното винаги съм го харесвала и съм си представяла детето ми да е с него, а другото в последствие много ми хареса.
Честно казано аз не обичам да ми казват на галено, защото харесвам името си. Никога не съм и обичала. Така че нас това с галеното име не ни спира и не го мислим.
Твърдо против съм на кръщаването на някого, защото съм виждала, че това влияе на съдбата на детето. Искам да си е кръстено на себе си. Освен това приемаме и двамата само български имена.
Проблемът при женските имена е, че мм предлага много грубовати, които за мен подхождат единствено на много възрастни дами, нямат нежно звучене, а по-скоро крещят направо.

# 324
Значи за имената да ви кажа е важно като му се скараш да има едно име, а също и на галено. Например баткото го кръстихме на дядо му - Петър и като му се карам му викам "Петрее", а на галено Пепи. Докато една приятелка й се казва Мариан детето и няма галено и ние му викаме Марианчо, ама ми звучи супер лигаво и чак не мога да го изговарям така. Второто се очаква да е момче и сигурно ще искат да го кръщавам на моя баща Георги, пък не съм сигурна дали искам така да се казва 🤷‍♀️

Това с влияенето на съдбата не ми се е случвало

# 325
  • Melmak
Аз от години се терапевтирам с родова терапия, доста неща научих и това със съдбата - и да го кръстиш, и да не го кръстиш на някого, съдбата си е там и си получаваме родовите травми и от двата рода. Ама да не измествам темата.

Аз имам галено, защото името ми е дълго, от 7 букви и с трудни звуци. Иска ми се леко име, по-кратко. За това и Велина ми харесва толкова, хем Великден е близо до раждането. Цветница е близо също, някъде там трябва да се роди (ако всичко е наред) и име на цвете също не е лошо. Ама мъжа ми китките хич не ги долюбва. На мен и Явора би ми харесало, но пак си представям погледа.

Лазар за мъж е прекрасно име. Но никога “Лази”… другото е, че предполагам тук си представяме бебето, но това бебе ще е кратко време малко, ще си стане голям човек и на мъж два метра си представям съвсем спокойно да си му казват Лазаре!
Иначе Лазара може на галено да е Зара, но шанс с Лазара нямам. 😁

# 326
Явора и на мен ми харесва, но знам, че няма смисъл да се опитвам. Smiley

# 327
  • Ботевград
Нашия е Боян🩵
Откакто казаха, че е момче. Имахме име и за момиче и за момче. Дано е борбен, като името си и се справим с всичко до финал😊

# 328
При нас голям смях с имената. Всеки ми предлага нещо производно на своето. 😂

Още от преди си бяхме говорили и той като ми изреди едни конкретни 3 женски имена, щях да падна. 😂 Сега за да не обидя някой, няма да ги кажа, но заявих, че едно от тези имена носи всеки втори миндил, с извинение. 😆
Казах му, ако е момче кръщаваш ти, ако е момиче -аз.
И си вкарах автогол. Никое име не мога да усетя като "нашето" име.

# 329
  • Melmak
Твоят поне предлага нещо. Моят само вика “не”…

Момичета, а за rsv ще се ваксинирате ли? Питах АГ-то ми за грипната ваксина, тя ми напомни, че в 32-36 седмица се препоръчва и rsv, като бебето ще има имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт