Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 9 008
  • 425
  •   6
Отговори
# 420
Аз засега съм избрала количката само по отзиви, но искам да я видя на живо, както и още няколко варианта. С ММ планираме през уикенда да обиколим няколко магазина и да разгледаме всичко по-едро, което трябва да купим за бебето. После ще следя цените и ще поръчам онлайн - в някои магазини вече има намаления за черния петък. Количката искам да я купя сега, защото това е най-скъпото нещо, което ще вземем, а не ми се ще да давам повече пари, ако мога да се възползвам от по-ниска цена

# 421
Какви са моделите, ако не е тайна? Искам и аз да започна отнякъде, но наистина нямам идея. Те всички ми изглеждат еднакви Satisfied Снощи влязох в 2-3 сайта и видях намаленията, може би ще има такива и по коледните празници, ама кой знае.

Когато разхождах първото дете - в бебешкия период, една майка от квартала имаше страхотна цветна количка, Cosatto. Бях сигурна, че ще си взема такава, ама като им гледам цените... А и още не сме разбрали пола. Може би след тази новина изборът ще е по-лесен!

# 422
Нашата количка от първото дете, която нямам търпение да ползваме и сега, е Anex. Това е най-маневрената и удобна количка от тези, които сме пробвали. Бяхме се спрели първоначално на Cybex Priam, но щом в магазина се усещаше тежка и тромава, си представям по "хубавите" ни тротоари. И беше много ниска за мъжа ми, трябваше да се сгъне на две, за да остави или вземе бебето. Иначе тествахме и Cybex Balios S Lux - доста по-маневрена и удобна от Priam и по-висока, но след като пробвахме Anex, дори не сме се чудили и веднага поръчахме. Като минус на нашата количка отчитам само сравнително малкият багажник спрямо Cybex Balios. Гледахме Joolz, Bugaboo, Maxi Cosi и всички тези колички са хубави със съвсем малки разлики.
Ако не ви се инвестира много в количка, препоръчвам да тествате в някой магазин и да потърсите в Amazon Германия. Има примерно Maxi Cosi 3 в 1 комплект за 255 евро с безплатна доставка, Cybex EOS Lux 2 в 1 на 425 евро (това са цените с 15% отстъпка за бебе). Столчетата също са много изгодни, винаги спестявам поне 200лв от столче като купувам от там.

# 423
Разглеждах различни варианти между Maxi Cosi и Cybex, но се спрях на модела Cybex Balios S Lux. И двете марки имат по-опростени и по-евтини модели за по 600–800 лв в Amazon и в Aiko, но след като прочетох отзивите, се отказах да ги взимам и реших, че ще избера нещо по-средно. Освен това искаме да вземем и Isofix база за колата, така че реално сумата за количката малко се увеличава

# 424
Аз като марки съм се спряла на Espiro, Venicci, Muuvo и Carello. Среден клас - гледам модели до 1500 лв.. За мен е супер безсмислено да се дават повече пари, защото така или иначе няма да се ползват "до достигане на 22 кг. на детето", но пък и не искам по-евтини, защото наистина отвсякъде чувам, че се разскърцват бързо. За цвета - предпочитам да заложа на нещо неутрално, за да я пазя и за второ, дай Боже.
За стол за кола обаче определено не бих пестила и лев, защото тук вече става дума за много сериозно нещо. Мисля обаче да не се хвърлям на столчета, които могат да се ползват до 7 г., защото не ми се струва логично да може да се ползва за толкова дълъг период. Отначало ще вземем със сигурност такова, което не се върти - гледах Axkid. Единствено трябва да видим дали е възможно в началото да е в легнало положение - пишат ги уж, че са от новородени, защото в противен случай трябва да търсим и кошница за кола.

# 425
Дарби, за столче препоръчвам да видиш моделите с ADAC тестове и добри оценки. И аз съм на мнение, че точно от това не трябва да се пести. Иначе ние имахме и столче 0-4г с подложка за новородено и кошница с isofix. Още при първото посещение ортопедът каза бебето да не стои повече от 1-2 часа в кошницата и малко се обезсмисли цялото й купуване. Продадох я тогава и този път ще пропуснем да купуваме.

Общи условия

Активация на акаунт