Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 8 868
  • 417
  •   6
Отговори
# 360
При мен с бременността някак си естествено се появи желание да пия повече вода – чувствам невероятна жажда. Освен нея вече почти нищо друго не ми се пие. Преди обожавах кафе, сода и безалкохолна бира, а сега изобщо нямам желание за тях, даже имам някакво отвращение. Чудо

# 361
При мен с бременността някак си естествено се появи желание да пия повече вода – чувствам невероятна жажда. Освен нея вече почти нищо друго не ми се пие. Преди обожавах кафе, сода и безалкохолна бира, а сега изобщо нямам желание за тях, даже имам някакво отвращение. Чудо

Аз също изпитвам страшна жажда откакто съм бременна. А преди това бях като камила. Сега ми се пие предимно вода, но днес си изпих спокойно сама един литър доматен сок за отрицателно време 😄

# 362
  • Melmak
Аз и преди пиех много вода., то няма на къде повече. Но понякога пия хидратин алфа. Въобразявам си, че няма да ме боли глава така.
Да ви се оплача за главоболието, което коментирахме, скарах се с мм и ме заболя глава. Не се караме често, а и да се скараме/сдърпаме бързо минава и не му цепя много басма. Но сега ме заболя главата.
Побеснях. Много добре знае каква мъка е, знае, че само парацетамол мога да пия и не помага.

За 4 месеца един път не повърнах, не измрънках, един болничен не си взех, обикалях в чужбина по 10 км на ден, тренирах до скоро, работя, едно нещо не поисках различно и не се разлигавих.. и като не ми личи, чЕ съм бременна, сякаш не се усеща..

Извинявайте за негативизма!

# 363
В shein попаднах на едни много удобни клинове, спортни са. Първия път си бях взела Л, защото мислех за корема, беше ми широк в краката и го оставих за вкъщи. После поръчах 2 М размер и ми паснаха идеално. Частта за корема е доста разтеглива.
На HM дрехите за колко време идват?

Може ли да дадеш линк, или друг ориентир кои точно клинове са? Аз все се притеснявам да не ми стягат, въпреки че са за бременни.

SHEIN Pleated & Ruched Maternity Leggings, Can Be Worn As Yoga Or Workout Pants For Maximum Comfort
I discovered amazing products on SHEIN.com, come check them out!
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lJM1tynl9YF … rom=GM71428317119
Ето го Simple Smile

# 364
Използвате ли някакви домашни маски за коса? И с двете ми бременности имам страшен косопад. Това с "разцъфтяването и разхубавяването" при мен явно работи наобратно Simple Smile От повече от 10 години страдам от андрогенна алопеция (оредяване, оплешивяване) и с предната бременност загубих значително количество коса. Сега гледам, че се повтаря същото. На режим съм заради ИР основно с протеини, мазнини и минимум въглехидрати, така че подозирам, че проблемът както винаги е хормонален, а не заради липса на хранителни вещества..
И все пак, мисълта ми е дали знаете за някакви подхранващи маски с достъпни продукти. Пробвала съм доста неща през годините, някои с по-добър ефект от други, но не знам кое от тях е окей при бременност.

# 365
Мога да препоръчам корен от репей. Нямам твоите проблеми, но го ползвам, ако искам да ми порасне по-бързо косата, и действа. Simple Smile
Сещам се и за чесън, но не знам как се прилага. Сестра ми навремето имаше плешиво петно заради хормоните покрай ПКЯ и единствено натъркването му с чесън и помогна и и тръгна коса. Сега няма и спомен от петното. Така че провери някакви варианти с чесън. Simple Smile
Успех!

# 366
  • Melmak
За след раждането мога да ти кажа - биотин. Косата расте повече и по-бързо, но по време на бременност не се пие.

Вие забелязвате ли разлика във външния си вид?

# 367
Аз в началото имах пъпки, но в момента съм си същата, но с корем 😅

# 368
Аз нямам никакви промени, освен че съм качила 4 кг 😁 Вие имате ли промени в теглото?

# 369
Аз също съм +4кг. , но си имам голяям апетит, така че очаквах даже повече. Записвала съм си килограмите с първата бременност и забелязвам, че качвам по абсолютно същия начин. Болката в гърдите започна да намалява, че беше ужасно. Засили се косопада ми. Първия път това се случи след раждането, а през бременността имах много здрава коса 🤔 Днес влизам в 18седмица. На преглед съм чак следващия вторник..

# 370
Аз бях +3.800, но се мерих и съм смъкнала 1.500. Обаче ми се появи целулит, от който никога до този момент не съм страдала. Надявам се да го изчистя, когато родя.
Аз съм на преглед чак на 14....

# 371
  • Melmak
И аз съм на преглед следващия вторник. Даже ходих сега да ме бодат пак за кръвни по ЗК.
Иначе съм качила 2 кг, но при мен го има и движението, и многото пазене да не ям боклуци. Готвя си и внимавам.

На моя приятелка в 7 месец колегите ѝ казаха, че има вид на бременна в лицето.. не знам какво имаха предвид.

# 372
На мен с предишната бременност лицето си ми беше кръгло, предполагам това имат предвид под вид на бременна, направо си бях подпухнала. Сега все още нищо не съм качила, движа се и внимавам да не ям боклуци. Апетит нямам много, но коремът започва вече леко да личи и трябва да помисля какво ще обличам в следващите месеци, защото не съм по роклите, а дънките ми ще ми стават още макс 1-2 седмици. Не върви и по клинове да ходя на работа и дънките за бременни не ми допадат особено, но трябва пак да пробвам.
Допълвам за косопада, че моят ендокринолог е голям педант на тема високи нива на феритин, витамин Д и Б12 по време на бременност и предният път косата ми достигна пика си по време на бременността, сега май пак е така. Но след раждането ми падна страшно много, тогава правих мезотерапия (адски боли, но има страхотен ефект), отвари с корен от репей и пиех Приорин и много бързо се възстанови.

# 373
  • Melmak
Каква доза вит Д ви дава за бременни? Аз нямам дефицит, но искам да поддържам добро ниво.

Аз още съм с обикновените g star. Предполагам скоро няма да ми стават на корема, но за сега са добре. Купих си една рокля от Дика, не е за бременни, но има много място на корема. Мисля за коледното парти вече, а до тогава корем ще има. 😅

# 374
И аз нямам дефицит, но тя държи да са в горни граници на референтните стойности, защото и трите рязко спадат след раждане - на 4000IU на ден съм, разделени на два приема и заедно с някаква мазна храна. Сутрин взимам със закуската, в която слагам два бразилски ореха, а следобед с 4-5 ядки.

Общи условия

Активация на акаунт