Още преди ми бяха казвали, че е хакер, но не го вярвах. Сега обаче имам сериозни основания да мисля, че е инсталирал шпионски софтуер на телефона и компютъра ми, или че е получил достъп чрез самия телефон – например чрез Facebook или приложения и файлове, които ми е изпращал. Аз не разбирам от хакерство и не мога да преценя как точно се случва това.
От месеци не поддържаме никакъв контакт, но въпреки това усещам, че ме е взел „на прицел“ и продължава да действа срещу мен. Възможно е всичко да е започнало още преди да прекъснем контакт. През това време ме е скарал с хора около мен, а също така съм забелязал тегления от банковата си карта, за които нямам спомен и не мога да обясня.
Честно казано, изглежда, че всичко идва от чиста завист – не виждам какво може да печели от това и защо го прави. Но последиците за мен са сериозни: имам лична, здравна и финансова информация на устройствата си, и се страхувам, че тя е компрометирана.
Бих искал да попитам:
1. Има ли специалисти или сервизи, които реално могат да проверят и почистят телефон и компютър от шпионски софтуер?
2. Какво мога да направя сам, докато намеря такава помощ?
3. Има ли смисъл да потърся правна защита и към кого да се обърна?
Ще съм много благодарен за всеки конкретен съвет или препоръка