Предварително одобрен онлайн кредит

• 311
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,
в моята банка всеки месец предлагат  предварително одобрен кредит изцяло онлайн и преди 2 дни си го изтеглих. Оказа се, че няма да имам нужда от парите...
Договорът има кауза, че мога да върна парите с подаване на молба през първите 14 календарни дни и ще платя лихвата през този период.
Въпросът ми е - ако изчакам да си платя първата вноска и след това изплатя целият кредит, ще платя ли цялата сума/лихва по кредита или ще има отстъпка. Първи кредит ми е и искам да имам добра кредитна история.
Благодаря!

# 1
  • София
Всяка банка има свои условия. Прочети ги.
В повечето случаи лихва се дължи само за периода, в който е ползван кредита, а не за целия период, но зависи от конкретния договор.

# 2
  • София
Чак пък толкова...
В България имаш "лоша кредитна история" едва след като забавиш три вноски.
Провери какви са условията на връщане на цялата сума. Вероятно има такси.

# 3
  • София
За потребителски кредит от банка не би трябвало да има такса предсрочно погасяване.
Няма много смисъл да чакаш да минава вноска, само лихви ще се начисляват през това време. Погасяването на кредит не е лошо за кредитната история.
Не става обаче само със захранване на нужната сума по сметката, трябва да посетиш банка  за да се олихви и приключи кредита.

# 4
Вложете парите в нещо в зависимост размера на сумата, защото след НГ всичко ще скочи нагоре и със същите пари няма да можете да си купите същото нещо.

Общи условия

Активация на акаунт