"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №68

• 17 850
  • 651
  •   1
Отговори
# 435
  • На изток от Ада
Хапи ако можеш пусни чхг два пъти

# 436

Да, обмислям и това.
Сега зацапването е ръждиво. Ще откача до прегледа при моят доктор в понеделник. Надявам се да има и други, които са имали този проблем и всичко се е наредило…

# 437
Да, и аз съм със спряла бременност, в трета седмица. При мен и ЧХГ ми се понижава, днес си изследвах и прогестеронът- 0.53. Гинекологът ми изписа и дуфастон. В сряда иска да направя ЧХГ, пак. Иначе кафявото ми зацапване се увеличава днес. Имам си и болки понякога! Успех на теб!

Да, обмислям и това.
Сега зацапването е ръждиво. Ще откача до прегледа при моят доктор в понеделник. Надявам се да има и други, които са имали този проблем и всичко се е наредило…

# 438
Да, и аз съм със спряла бременност, в трета седмица. При мен и ЧХГ ми се понижава, днес си изследвах и прогестеронът- 0.53. Гинекологът ми изписа и дуфастон. В сряда иска да направя ЧХГ, пак. Иначе кафявото ми зацапване се увеличава днес. Имам си и болки понякога! Успех на теб!

Да, обмислям и това.

Ами, не всичко е в наши ръце.🫶🏻
Благодаря!

# 439
  • На изток от Ада
Щом чхг пада няма шанс.

# 440
  • София
Падащо ЧХГ и гинекологът изписва дуфастон?

# 441
  • На изток от Ада
Ми той и прогестерон е 0.53.... Съжалявам но...

# 442
При прекъсната бременност и дошъл цикъл, може ли да се продължи приемът на фолиева киселина и дуфастон?

# 443
  • На изток от Ада
Фолиева да , дуфастон защо?  Той е прогестерон и е за бременност.
Пък е и слаб и синтетични и не е ок за хора с тромбофилия

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 19:47 от nasito8988

# 444
Да, но след като този цикъл приключи.
Добре е да се консултирате с гинеколога си относно приема на Дуфастон. Продължителният прием не е препоръчителен.

# 445
При прекъсната бременност и дошъл цикъл, може ли да се продължи приемът на фолиева киселина и дуфастон?

Фолиевата киселина е витамин B9, тя е важно да се пие поне месец преди зачеване, по-добре три месеца, а най-добре една година. Не спирайте фолиевата киселина.

Дуфастонът е прогестерон и той може да попречи на овулацията. Противозачатъчните хапчета съдържат прогестерон. Така че него го спрете. Той има смисъл да се пие след овулация, не преди

# 446
Фолиева да , дуфастон защо?  Той е прогестерон и е за бременност.
Пък е и слаб и синтетични и не е ок за хора с тромбофилия
Това лекарство първия път като съм взела, имах една синина в крака ми, от доста време, може да е разширена вена, след хапчето се поду и се паникьосах. След това от колко месеци приемам и проблеми нямам с вените, но първия път подейства.
А и имам ужасен апетит, качвам килограми, изморявам се без да съм вършила нещо изморително Sad
Да си бременна е трудно, но за някои пътя да забременееш, също е труден.
И на мене ми е странно, че е написал хормон, който отлага цикъла, а тя казва, че има цапанки.
Не може ли лекаря да е преценил, че с хормона ще помогне да върне нормалните норми на чхг, все още може би намира надежда, че плода ще продължи да се развива.

# 447
  • На изток от Ада
Чхг пада.
Той и прогестерона е много нисък .
Искам друго да кажа но...
Ако примерно е.от нисък прогестерон,  с дуфастон трудно ще го вдигне

# 448
Здравейте,
Последната ми менструация беше на 14 ноември при продължителност на цикъла 27-28 дни. С Хашимото и инсулинова резистентност съм, така че няколко пъти в годината имам по-дълъг цикъл. На 1, 2 и 3 декември имах незащитени полови контакти, като смятам че овулацията би трябвало да е минала преди това. Днес направих 2 теста на различни марки и са отрицателни. Може ли да се разчита на достоверността на тези тестове или трябва да направя нов?

# 449
Здравейте! Като жени с повече опит,  бих искала да разбера, според вас, какви могат да бъдат причините за това плодът да спре развитие? Благодаря, предварително!

Общи условия

Активация на акаунт