"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №68

• 17 806
  • 651
  •   1
Отговори
# 480
  • На изток от Ада
Ако ди с кюретаж е хубаво да почакам.  2 3м.
Има тема тук аборт и износване след това виж я.

# 481
Искам да попитам тези от вас(със спонтанни аборти), колко време след това отново опитахте за бебче? Какви изследвания пускахте, пихте ли някакви витамини преди това?
Благодаря предварително!
На мен след мисед ми казаха да изчакам 1 цикъл само. А иначе си пия фолиева киселина от вече почти година. ( не съм в България)

# 482
Прочети темата, особено първата страница, която е тук във форума за абортите. На мен ми беше безкрайно полезна.

Аз правих за тромбофилия, имунологичен пакет, инсулинова резистентност, пълен пакет за щитовидната жлеза, както и половите хормони плюс андрогени.
Пиех доста добавки за увеличаване качеството на яйцеклетките, както и ММ пиеше. На кратко - Н-ацетил цистеин, Убиквинол, Р-Алфа липоева киселина, витамин Д, витамин Б12, магнезий, витамин Е, хром пиколинат, мио-инозитол, цинк и омега. Надявам се, че не пропускам нещо. 🤣 Ходих с кутийки за всеки ден и ги пиех много дълго време. Според мен имаше ефект от добавки+леки тренировки+здравословно хранене, както за мен така и за ММ. Качеството на живот ни се промени. Пожелавам ти успех! 💐

# 483
Здравейте!Имам въпрос,по принцип имам много изразен ПМС,тоест една седмица преди предполагаемата дата на цикъла започва да ме боли много стомаха,да не мога да стана и да не правя нищо,да ме боли главата понякога,понякога кръста и да гърдите също.Този път обаче съм два дена преди цикъла и почти не ме боли стомаха,само на моменти,боли ме главата,но е една такава тъпа болка даже и за хапчета не знам дали е достатъчно силна,отпаднало ми е и се чувствам като парцал искам само да лежа и умирам като видя в хладилника кисели краставици.Нямам повдигане от миризми,повръщане и т.н.?Обаче леко ме усъмни това,че нямам никаква болка и чувствителност в гърдите,не са и щръкнали както винаги,а все пак е много наближила предполагаемата дата?Въпросът ми е дали ако си направя тест един ден преди датата ще ми отчете правилно и изобщо вие смятате ли,че трябва да го правя?Благодаря за отговорите предварително!

# 484
Преди датата е напълно вероятно да отчете, особено ако ползвате тест за ранно тестване и особено ако ви е редовен цикълът.

За пръв път чувам стомах да боли от ПМС между другото

# 485
Преди датата е напълно вероятно да отчете, особено ако ползвате тест за ранно тестване и особено ако ви е редовен цикълът.

За пръв път чувам стомах да боли от ПМС между другото
Понякога е редовен,понякога не и започвам да се чудя вече дали си струва да избързвам,но от друга страна искам да се успокоя,а и след няколко дни заминавам на почивка и ще е малко сложно.Страх ме е,че мога да се разочаровам от отрицателния резултат,но мисля да поема риска.

# 486
Ако искате точен резултат, кръвният ще ви даде. Но е по-скъп

# 487
Здравейте!Имам въпрос,по принцип имам много изразен ПМС,тоест една седмица преди предполагаемата дата на цикъла започва да ме боли много стомаха,да не мога да стана и да не правя нищо,да ме боли главата понякога,понякога кръста и да гърдите също.Този път обаче съм два дена преди цикъла и почти не ме боли стомаха,само на моменти,боли ме главата,но е една такава тъпа болка даже и за хапчета не знам дали е достатъчно силна,отпаднало ми е и се чувствам като парцал искам само да лежа и умирам като видя в хладилника кисели краставици.Нямам повдигане от миризми,повръщане и т.н.?Обаче леко ме усъмни това,че нямам никаква болка и чувствителност в гърдите,не са и щръкнали както винаги,а все пак е много наближила предполагаемата дата?Въпросът ми е дали ако си направя тест един ден преди датата ще ми отчете правилно и изобщо вие смятате ли,че трябва да го правя?Благодаря за отговорите предварително!
Вече наближаваме втора година без бебенце и всеки месец преди цикъл ми се ядат най-различни неща, бе кво ли не. Мама цяла бременност не пожелала нищо.
Обаче зависи може и да си бременна, 50 на 50.
Човек се разочарова ли и то много, ето вчера как ми беше зле на стомаха, пътувах, цикъла очаквах днес, а почна вчера изненада и се шокирах, въпреки че имах два негативни теста.
То е някакво чувство на празнота вътре в нас. Много гадно чувство. Не стига, че лекарствата са гадни, цените гадни, болките гадни, да ти мушнат уреди на онова място също е гадно, плюс това...
А за тестовете подкрепям коментарите на Зимко2.

# 488
Здравейте момичета ,

Пиша с огромно разочарование и с това че съм доста объркана .... От 1 година пробваме със съпруга ми да си имаме така мечтаното бебе .
Снощи си направих тест Престо и ми излезе втора много бледа черта ( на 5тата минута) . Не знам дали ще се види на снимката добре .

Та преди 1 час си направих втори престо и за съжеление е отрицателен. Моля да ми споделите имал ли е някой сходна ситуация като моята и на финал наистина се е оказала бременна .
Много ще съм благодарна за отговорите ви.

# 489
Чертичката е изпарителна, при Престо резултатът се отчита до третата минута, пише го в листовката. Тук момичетата не ги харесват тези тестове, на мен винаги са ми отчитали вярно. Най-сигурно е да си пуснете кръвен тест, а след като вече година не става, може би Ви трябва репродуктивен специалист. Успех! 🍀🍀🍀

# 490
Чертичката е изпарителна, при Престо резултатът се отчита до третата минута, пише го в листовката. Тук момичетата не ги харесват тези тестове, на мен винаги са ми отчитали вярно. Най-сигурно е да си пуснете кръвен тест, а след като вече година не става, може би Ви трябва репродуктивен специалист. Успех! 🍀🍀🍀

Много благодаря за отговора ви . Пуснах си преди 1 час чхг и не знам защо рязко чак не искам и да видя резултата за да не се отчая още повече .

# 491
  • София
Ами то или е станало, или не е. Нищо няма да промени проверката на резултатите.  Все пак ви стискам палци!❤️

# 492
  • На изток от Ада
m-stancheva. При една година опити е добре да се иде на док, репредоктивен.
Следете ли овулация?

# 493
  • София
Момичета тестовете на престо дават много фалшиви положителни, дават изпарителни черти постоянно. Взимайте шур чек или белийв. Толкова съм плакала от фалшиво положителни на престо, че си нямате идея. Последния път имаше бледа розова, пуснах кръвен и беше 0.

# 494
Здравейте момичета, споделям моята история и се надявам на съвет. След последната ми биохимична бременност имам доста объркващи наблюдения – зацапвания, спазми, БТ(мерена орално) , тестове за овулация и бременност. Продължителноста на цикъла ми е около 25 дни. Ето как се разви всичко.

Минал месец:

13.11 – менструация започна, нормално кървене

Биохимична бременност
ЧХГ:

06.12 – 7,8 U/L

08.12 – 5,5 U/L

Текущ цикъл:
05–09.12 – леко зацапване (розово-кехлибарено)

08.12 – секс

10.12 – цикъл започна, обилно кървене; БТ 36.3

11.12 – силно кървене със съсиреци

12.12 – леко кървене/зацапване без съсиреци, контракции, бодежи ниско долу, особено в десния яйчник; тест за бременност 10 mIU → отрицателен(направих го да видя дали съм се изчистила. Теста беше на белийв про розовия)

13.12 – почти спряло кървене, само леко кафяво зацапване; БТ 36.6; секс 17:30; тест за овулация 17:00 – отрицателен; усещане за влажност

14.12 – БТ 36.7; тест за овулация 16:00 –отрицателен ; спазми и придърпвания ту в ляво, ту в дясно

15.12 – БТ 36.6; тест за овулация 15:00 - отрицателен; спазми, предимно десен яйчник

16.12 – БТ 36.7; тест за овулация 13:00 – отрицателен; воднисто бледожълтеникаво течение; липса на болки; секс 04:00

17.12 – БТ 36.7; тест за овулация 07:15 и 16:00 – отрицателни

18.12 – БТ 36.7

19.12 – БТ 36.7; тест за бременност 10 mIU (вечерта) – почти незабележима линия; течението по кремообразно, бледо жълто; секс 04:20ч сутринта.

20.12 – БТ 36.7;

Симптоми:
05–09.12 – леко зацапване

12–15.12 – бодежи и спазми ниско долу, предимно десния яйчник, контракции

16–20.12 – усещане за влажност, воднисто или кремообразно течение, леко стягане в кръста, повишено оригване, усещане за „горещи“ ходила
Няма чувствителни гърди или гадене( съвсем леко на моменти)

Полови контакти:

08.12

13.12 17:30

16.12 04:00

19.12 04:20

Тестове за овулация всички отрицателни( бледи черти).

Въпросите в главата ми са:

1. Може ли бледата линия на теста 19–20.12 да е началото на нова бременност или просто е изпарителна линия(появи се веднага, но...) след биохимичната? Или може би пак е биохимична...

2. Възможно ли е въобще да има овулацията на 12–13.12?

3. БТ на
10.12 е 36.3
13.12 36.6
И от 14.12 до сега 20.12-36.7. Това нормално ли е?

4. Може ли да имам някакъв проблем? Тестове за бременност само ЧХГ ли отчитат?

Май стана доста дълго. Дано да не е объркващо.🙂На доктор съм след нова година.
Чхг вече ме е страх да си пускам. И на двете ръце ми спукаха вена. Не знам дали правилно се изразявам.
Прилагам снимка на теста.

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 09:50 от Beatris*

Общи условия

Активация на акаунт