Запознанство с непознат

• 22 450
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • Out of the Mix
Филомена, той се "обявява", защото е харесал, направило му е нещо впечатление, в което не виждам нищо лошо.

Вече твоето "състояние" какво е - течно, газообразно или твърдо Joy, няма как да знае, именно затова "пробва".

Ти приемаш, или отказваш, дори да си свободна, и да сърби, пак се отказва на субекта, елемента, ако не е твой типаж.

Аз, като прокурорите вече го карам само насигурно - като й видя езика на тялото, и че е изплезила език, е ясна, няма откази. Satisfied

# 61
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Благодаря на всички които отговориха до сега, разбира се, дискусията и анкетата си продължават. И аз да отбележа няколко неща:

1. Да излезете на кафе си е пример само, пример за поддържане на контакт след запознанството, което вече си зависи от самата ситуация и участващите хора.
2. Въпросът ми е изцяло свързан за ситуации в които мъжът е нормален и дори бихте го намерили за симпатичен. Не говоря за криндж хора, психопати, клошари, луди и т.н. Там няма въпрос, никой не иска да бъде безпокоен от подобни хора, не само жени.
3. Някои хора споменават социални мрежи и сайтове/апове за запознанства. Те нека си ги има, но защо трябва да заместят нещо което вече си го е имало като начин за запознанство? Не може ли да си останат и класическите начини за запознанство?
4. Темата НЕ е питане за съвет. Идеята над темата и анкетата е да се разбере дали все още е социално приемливо главно от жените това мъж да се запознае с тях навън и дали жените биха били отворени към продължаване на контакт след това.
5. За екстремните случаи, в които усетите че ви заговаря някой ненормален и дори опасен, моля на първо място да взимате вашата безопасност. Имате очи, мозък и интуиция да прецените ситуацията за част от секундата, използвайте ги. Ако усетите че човекът може да е опасен, пазете се! Никой няма да ви глоби или нещо, ако ги подминавате тези хора и не им кажете нито дума. Вашата безопасност е най-ценна!

И като цяло да кажа че резултата от анкетата за сега е интересен. 70% (52 гласа) нямат против това поведение, но 24% (18 гласа) имат. Разбира се, има още време.
Личи си, че времената стават по-антисоциални и мисля че преди 20 години жените "против" щяха да са още по-малко. Следователно това означава, че може би има връзка между по-младите поколения да са от отбор "против".

Преди 20 години нямаше начин някой да те запише с телефон и после да пусне клипа в мрежата, за да те видят всички.

Преди време се запознавах с разни заучени лафове.
Примерно, седя си на пейка, минава някаква мацка покрай мен и ме заглежда, тогава, ни в клин, ни в ръкав казвам:
" Ами аз си седя тука. Ти накъде си".

Ако поеме - продължаваме до запознанството. Ако се намуси и продължи - следващата.

Сега едва ли бих го направил. Wink

# 62
Филомена, той се "обявява", защото е харесал, направило му е нещо впечатление, в което не виждам нищо лошо.

Вече твоето "състояние" какво е - течно, газообразно или твърдо Joy, няма как да знае, именно затова "пробва".

Ти приемаш, или отказваш, дори да си свободна, и да сърби, пак се отказва на субекта, елемента, ако не е твой типаж.

Аз, като прокурорите вече го карам само насигурно - като й видя езика на тялото, и че е изплезила език, е ясна, няма откази. Satisfied

Ти не си ли вече стар за такива работи.

Като гледам младите, имам прадвид на възрастта на нашите деца, демек 18 плюс малко, сега момчетата са много честолюбиви и е супер лесно да го отрежеш, една дума накриво, или поглед му стигат. По мое време бяха мега нахални.
И друг път съм го писала, че очевидно е било плод на погрешното им възпитание, че НЕ, казано от жена не значело не, ами може би, или опитай пак. Та опитваха пак,  причакваха, настояваха и даже лазеха, фигуративно, и то без да са психопати, а просто защото някой - обществото - ги беше научило, че трябва да спечелят жената, да се борят за нея (явно с нея самата), и да не се отказват, докато психически не я изтощят и да се предаде. И има и успешни случаи на тоя подход...

Сега, слава Богу, времената са различни и ми се струва, че свестно момче не би правило така, затова поне лесно се отсяват агресорите.

# 63
Оо жалко, много момичета се оплакват от това, че днес мъжете само чакат и нищо не правят. А то било, защото дори поглед им стига, и отказват, а някои дори не биха се пробвали четейки това. Вярно е, че тези, които спират по улицата са нахални и реално повечето луди, НО по принцип днешно време и за мъжете е доста трудно, буквално не знаят какво да правят, да бъдат ли инициативни или не, те затова и повечето нищо не правят, и после четем защо съм сама на 30, или защо мъжът ми само лежи на дивана и не прави нищо, не ми подарява нищо и не се сеща за нищо.

# 64
  • София
Е, стига де, не са чак толкова зле младите. Стават доста "заварки" на живо - в общи компании, в училище, в университета, в работата и така нататък.

# 65
Оо жалко, много момичета се оплакват от това, че днес мъжете само чакат и нищо не правят. ...

Винаги е имало такива.
Също както и преди, и сега има и нахални, и агресивни, и неадекватни, и адекватни, и всякакви.

# 66
Е, стига де, не са чак толкова зле младите. Стават доста "заварки" на живо - в общи компании, в училище, в университета, в работата и така нататък.

Е, да, но това е друго, все пак става въпрос за  свалка между познати, макар и бегли - колеги, приятели на приятели, а темата е май  за заговаряне на напълно непознат.

Но пък имат огромното предимство на социалните мрежи, където е явно напълно социално приемливо да намериш някого и да му пишеш zdr ko pr.

Или други някакви примерни похвати

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 11:22 от Iris04

# 67
  • Обран бостан ;)
Оо жалко, много момичета се оплакват от това, че днес мъжете само чакат и нищо не правят. А то било, защото дори поглед им стига, и отказват, а някои дори не биха се пробвали четейки това.
Скрит текст:
Вярно е, че тези, които спират по улицата са нахални и реално повечето луди, НО по принцип днешно време и за мъжете е доста трудно, буквално не знаят какво да правят, да бъдат ли инициативни или не, те затова и повечето нищо не правят, и после четем защо съм сама на 30, или защо мъжът ми само лежи на дивана и не прави нищо, не ми подарява нищо и не се сеща за нищо.

Ти колко пъти си се запознавала с непознат, който ти харесва ?

# 68
Мястото и човека имат значение, да.
И как ще подходи за разговор или запознанство.
Има хора, които с 1 изречение виждаш, че са интелигентни и са просто екстроверти – за тях е нормално да заговарят или да търсят контакт.
Други се пънат и като ти изтърси още на здравей-здрасти някоя тъпотия и ти е ясен.
Не съм предубедена към хората – ако се престрашат – давам шанс с няколко изречения и преценявам дали искам по-нататъшен контакт. Иначе, нямам проблем с отбиването – бързо секвам някой, ако досажда.
//
Не виждам връзка с обвързаността и ако общуваш с непознат, това да те прави боклук.
Комуникацията може да е приятна и без да се стига до секс, изневери и така нататък.

Фил, точно в Париж предния месец имах подобна случка – мъжът беше управител в пекарна и беше много, ама много секси – просто си ме фиксна от вратата и влезе в контакт с директен комплимент. Че и жест-подарък ми направи за рд като разбра, че е в деня. Беше мил и трогателен жест, а аз да се държа като бастун или че ми пречи, защото имам приятел, би било невъзпитано и защо, странно е. Та не бих казала, че във Франция са много по-различни нещата и хората се запознават само в барове. Дори забелязах, че са доста по-отворени за комуникация, отколкото тук софийските бохеми, които топ комплимент им е "колко си естествено красива, нямаш никакви корекции, невероятно". Или един мунчо дето ми изтърси – леле, ти нямаш една бръчка по челото. Как е възможно?

# 69
Имах много интересно и нестандартно запознанство преди 30+ години.

Всяка сутрин, ходейки пеш на работа, се разминавах с един мъж, също забързан за работа. Месеци така, поглеждахме се и нищо повече.
Един ден на работното ми място се обажда непознат глас, казва ми името и се представя съвсем културно, а именно че е същият, с когото се разминаваме.

После ми разправи как ме е намерил - една сутрин е тръгнал след мен, видял е къде работя, питал охраната как се казвам, после се обадил на някого в работа да пита и за телефона ми (служебния).
Изумих се от тези инициативи. Сега звучи малко плашещо, но беше много интелигентен, възпитан и забавен мъж.
Намекна и за нещо повече, но отказах. Години наред поддържахме връзка - кафе след работа и много много смях.
Не съжалявах.
За жалост от много години не ми се случват такива запознанства. Ситото ми е добро, но никой не се осмелява. А може би точно заради това Wink

# 70
Скрит текст:
Благодаря на всички които отговориха до сега, разбира се, дискусията и анкетата си продължават. И аз да отбележа няколко неща:

1. Да излезете на кафе си е пример само, пример за поддържане на контакт след запознанството, което вече си зависи от самата ситуация и участващите хора.
2. Въпросът ми е изцяло свързан за ситуации в които мъжът е нормален и дори бихте го намерили за симпатичен. Не говоря за криндж хора, психопати, клошари, луди и т.н. Там няма въпрос, никой не иска да бъде безпокоен от подобни хора, не само жени.
3. Някои хора споменават социални мрежи и сайтове/апове за запознанства. Те нека си ги има, но защо трябва да заместят нещо което вече си го е имало като начин за запознанство? Не може ли да си останат и класическите начини за запознанство?
4. Темата НЕ е питане за съвет. Идеята над темата и анкетата е да се разбере дали все още е социално приемливо главно от жените това мъж да се запознае с тях навън и дали жените биха били отворени към продължаване на контакт след това.
5. За екстремните случаи, в които усетите че ви заговаря някой ненормален и дори опасен, моля на първо място да взимате вашата безопасност. Имате очи, мозък и интуиция да прецените ситуацията за част от секундата, използвайте ги. Ако усетите че човекът може да е опасен, пазете се! Никой няма да ви глоби или нещо, ако ги подминавате тези хора и не им кажете нито дума. Вашата безопасност е най-ценна!

И като цяло да кажа че резултата от анкетата за сега е интересен. 70% (52 гласа) нямат против това поведение, но 24% (18 гласа) имат. Разбира се, има още време.
Личи си, че времената стават по-антисоциални и мисля че преди 20 години жените "против" щяха да са още по-малко. Следователно това означава, че може би има връзка между по-младите поколения да са от отбор "против".

Преди 20 години нямаше начин някой да те запише с телефон и после да пусне клипа в мрежата, за да те видят всички.

Примерно, седя си на пейка, минава някаква мацка покрай мен и ме заглежда, тогава, ни в клин, ни в ръкав казвам:

Ако поеме - продължаваме до запознанството. Ако се намуси и продължи - следващата.

Един познат се хвалеше с изненадващата ефективност на подобен номер в неговата младост преди 20 години.

Питал наред директно с оферта за секс, шокирах се, като научих, че на всеки десети шамар получавал "ДА." Хората проявяват творчество по безброй начини! И резултатите идват по неведоми пътища Grinning

# 71
Имах много интересно и нестандартно запознанство преди 30+ години.

Всяка сутрин, ходейки пеш на работа, се разминавах с един мъж, също забързан за работа. Месеци така, поглеждахме се и нищо повече.
Един ден на работното ми място се обажда непознат глас, казва ми името и се представя съвсем културно, а именно че е същият, с когото се разминаваме.

После ми разправи как ме е намерил - една сутрин е тръгнал след мен, видял е къде работя, питал охраната как се казвам, после се обадил на някого в работа да пита и за телефона ми (служебния).
Изумих се от тези инициативи. Сега звучи малко плашещо, но беше много интелигентен, възпитан и забавен мъж.
Намекна и за нещо повече, но отказах. Години наред поддържахме връзка - кафе след работа и много много смях.
Не съжалявах.
За жалост от много години не ми се случват такива запознанства. Ситото ми е добро, но никой не се осмелява. А може би точно заради това Wink

Точно това имах предвид и аз - колко абсурдно звучат такива неща в днешно време. Сега такъв си е директно за жалба в полицията, а охраната и колегата, дали координатите - за уволнение. А едно време се случваше, да не кажем често, но понякога.

Иначе е ласкателно някой години наред да пие кафе с нас и да ни обожава търпеливо, но моят немалък опит ми е показал, че е по-вероятно такъв индивид да е доста обигран и да тъче на няколко стана едновременно.

Има мъже, на които свалянето на жени им е призвание и професия, за такъв няма проблем да хвърля мрежи в няколко посоки и да изчаква спокойно. Даже според мен реализацията не им е толкова важна, колкото процеса.

# 72
Точно за женското не, дето не винаги значи не е имало големи драми що не предлагам пак. Но не е било след случайни запознанства на улицата. Но съм го виждал да се получава на разни познати и приятели.

# 73
Скрит текст:

Един познат се хвалеше с изненадващата ефективност на подобен номер в неговата младост преди 20 години.

Питал наред директно с оферта за секс, шокирах се, като научих, че на всеки десети шамар получавал "ДА." Хората проявяват творчество по безброй начини! И резултатите идват по неведоми пътища Grinning

За хвалбите на мъжете и за реалната бройка жени, които са им казали "да" има формула: делиш на 10, умножаваш по 0,125 на осма степен и умножаваш резултата по коефициент с намаляваща стойност за нарастването на разлика между годината на разказа и годината на евентуалната случка.

# 74
Темата е много интересна и аз имам наблюдения по нея. Като първо искам да уточня, че любезността, комплиментите и закачките на европейците не бива да се приемат като флирт и опит за запознанство. Често са си просто изключително любезни.
Иначе ми прави впечатление, че мъжете гледат по различен начин жените. Често обикалям с дъщеря ми, която е във възрастта да я заглеждат разни момчета. Когато сме в Германия например заглеждането е директно, зазяпване и понеже аз винаги ги гледам директно в очите те търсят веднага моя поглед и ми гледат също така нагло. Често става дума за деца с миграционен произход, особено турски. Ако са групичка момчета, на които им личи, че са германци или поне източна европа тогава гледат дискретно, после потърсват мен и като видят, че съм ги видяла бързо отклоняват и свеждат поглед.
В Лондон например момчетата изобщо не я заглеждат по този начин. Виждали сме как се побутват или го правят много бързо и незабележимо. Самата тя го забеляза и коментира като изключително приятно усещане да не я гледат така нагло. А Лондон е място, на което не срещаш много британци.
В Испания пък винаги има игра от страна на персонала. Винаги! Като към нея като много млада закачките са чисти и по детски. По улиците не съм забелязала някакво заглеждане по жени.

Общи условия

Активация на акаунт