Запознанство с непознат

• 22 578
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
  • Далечният изток
Ааа, Бази, аз говоря за познати мъже, уточних.
За непознати вече отговорих, режа директно кафета и срещи. Може да си говорим, абе... Както казах, ако директно не ми каже, че ме кани на кафе или някъде другаде, хич няма и да разбера, че ме сваля. Ако пита нещо за сграда, улица, посока, ще отговоря естествено, че и ще се заговорим. Ако ме заговаря за такива неща с друга цел, не, няма да разбера.

# 121
Дами, здравейте! Моля, споделете има ли някъде срещи с непознати? Няколко човека излизат на вечеря без да се познават. Бях го чула от една инфлуенсърка преди време, но не откривам нищо в интернет.

# 122
хаха, чете си човек как въпросните дами не обичат да ги заговарят непознати, въобще по-добре случайни мъже да не им се мяркат пред очите и изведнъж прас - бихте ли си причинили консумацията на цяла вечеря пред погледа на някой навлек?! Satisfied
добре де, не е съвсем така, но има и такъв весел прочит. не, че нещо, моля, продължавайте си...

# 123
  • Далечният изток
Някакви срещи на сляпо. Чувала съм като термин, но не съм наясно.
Защото съм стара Joy

# 124
По-рано, когато живеехме повече офлайн, беше нормално да се запознаваме на различни места навън. На мен ми се е случвало често във влака, едно дву-три часово пътуване даваше достатъчно възможности да поговорим и да решим ще има ли среща на кафе или не.

Всъщност, картинката на Flip обяснява (почти) всичко, сега и преди.
Наистина в едни други времена точно така се запознавахме. Смяташе са за съвсем нормално мъж да заговори жена и ако разговора потръгне да последва уговорка за среща. Сега до толкова сме изтрещели с теориите за лично пространство, дистанция, граници и т.н. , че всякакви случайни заговаряния ги възприемаме като заплаха за сигурността ни.

# 125
  • Далечният изток
Е как няма да е заплаха като лудите, психопатите, насилниците, наркоманите и всякакви други боклуци станаха прекалено много.

# 126
И аз съм категорично против.
То уж познаваш човека, пък в един момент такива ,,красиви" изненади ти поднася...

# 127
  • Out of the Mix
Дами, здравейте! Моля, споделете има ли някъде срещи с непознати? Няколко човека излизат на вечеря без да се познават. Бях го чула от една инфлуенсърка преди време, но не откривам нищо в интернет.
Каква вечеря? Thinking

Иначе има "Бързи срещи".
Утре съм на такава за разнообразие, а в края на месеца има парти за 100 човека.
На това си струва да се ходи, и е без пари на фона на потенциала.

# 128
Добре де, освен приложения за запознанства, какво използвате? Не може да ви заговарят непознати в паркове, градини, магазини… Колеги не можело.
Интересно е, че баровете и клубовете по интереси постоянно се дават като идея за запознаства по други теми, където явно може да те притесняват непознати. А пък аз като ходя на бар отивам да танцувам, а не да ме налазват загорели типове, търсещи най-пияната жена в радиуса си.

Някой даде пример с някой, с когото се засичате всеки ден на спирката или по пътя за работа. Той е също толкова непознат, но имате измамното чувство, че се познавате. Може да е психопат, измамник, насилник, женен. Нали затова хората се опознават, не отивате директно от парка в леглото.

# 129
Не харесвам насилени запознанства и нарочни.
Всички ме питат - ама как така се запознават с теб.
Казвам - ей така, непосредствено. Срещам хора, заговаряме се, пишат ми.
За мен това е нормално общуване - да провокирам естествена комуникация, а не нарочна.
Всички тези платформи за запознанства, бързи срещи и тем подобни са ми тъжни (не съдя никой, който ги ползва и има резултат от тях, супер).

# 130
Каква вечеря? Thinking

Иначе има "Бързи срещи".
Утре съм на такава за разнообразие, а в края на месеца има парти за 100 човека.
На това си струва да се ходи, и е без пари на фона на потенциала.

Не, просто се излиза на вечеря с непознати хора, като идеята е просто човек да разчупи. Не е нужно да бъдем толкова крайни. За брат ми питам, защото е малко интроверт и ми се иска да разчупи малко. Това от един сайт за бързи срещи и партито за Хелоуин ли е?

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 07:07 от Pita_st

# 131
За мен е странно, че се отхвърля парк, улица, офис, за работното място и в други теми е имало категорично не. И в същото време се приема за естествено бар, клуб, сайт за запознанства. Вторите не ги намирам за по-безопасни, дори никак,но явно това е тенденцията.

По този повод един брадясал виц  от времето когато изглеждаше странно и нелепо да се запознаваш по обяви :Двама каубои си говорят. Единият казва"Каква липса на морал, да се обявяват по вестниците, за да си намират жени". Другият го пита "А ти твоята как я намери?" - "А, по обичайния начин, спечелих я на покер"

# 132
  • София
Веднъж като студентка пътувах с 94 и автобусът направи рязък завой и аз седнах, без да искам, в скута на един мъж. Извиних се, каза ми "Приятно ми е, Иван!", изглеждаше отворен за запознанства човекът, но нещо се притесних и не произлезе по-нататъшно запознанство. Сега, ако седна в някой, сигурно ще ми иска имената и данните, за да ме съди за средна телесна повреда.

Има около 10% вероятност да стане, но ако някой мъж седне в жена, ще ореве интернета и ще му излезе име.

Жените напоследък много добре използват факта, че по подразбиране са жертви и винаги излизат сухи от водата, а всичко негативно е за сметка на мъжа.
Случката с учителя и ученичката го доказа за пореден път.  Него го разбраха кой е и кокошките, а тя, детенцето, ни лук яла ни лук мирисала.
Сигурен съм, че "детенцето" много добре е знаела какво прави и редовно се е хвалила пред другите дечиня, с похожденията си при "господина по физическо", ама само той изяде дървото.
Не казвам, че той не е сглупил, ама щом няма физическо насилие, явно и тя е била ОК със секса.

Много гнусно изказване. Липсата на физическо насилие не значи, че не е имало друг вид принуда, особено предвид че той е в позиция на власт спрямо нея. А дори да няма, тя е на 13, малолетна, и все още не е узряла за определени решения. По закон няма право да я пипа и за разлика от нея, той носи пълна наказателна отговорност за действията си. Изключително погнусена съм до какви дъна стигат някои мъже покрай озлоблението си към жените.

# 133
  • France
Добре де, освен приложения за запознанства, какво използвате? Не може да ви заговарят непознати в паркове, градини, магазини… Колеги не можело.
В последните 20+ години, месеците, в които съм била без връзка се броят на пръстите на ръката ми. Главно покрай университета сме се запознавали - видяли сме се и после сме се засекли в бар, на купон... било е ненатрапчиво и леко, затова ми е харесало и "заварката" е станала. Аз съм общителен и усмихнат човек, и покрай общи познати, клубове и тн, лесно съм се запознавала с други хора. ММ си го харесах и се свалихме мн бързо. Феромони.  
Нито веднъж не ми се е случвало някой на улицата да ме подтикне за нещо повече. Дори спийд дейтинга е 7 мин. А така е колко? Няколко секунди? За мен е немислимо. Да не говорим, че обикновено като си навън имаш неща за вършене, как пък няма да зарежа всичко и да отида на кафе. Че аз и когато съм си организирала срещи по Интернет доста време съм проучвала човека, за да не си губим времето взаимно, когато излезем. Ако бил хубав? Метрото е пълно с хубави мъже, и? Освен това, след като се говори толкова много за личното пространство, мъж да те заговори по този начин, означава, че не е в час (или няма желание), което директно го изважда от моята листа.

# 134
Колеги не можело? Че то половината бракове са между колеги. На работа се прекарва по цял ден. И щом има толкова много необвързани не трябва толкова ограничено да се подхожда.

Общи условия

Активация на акаунт