Запознанство с непознат

• 22 442
  • 732
  •   1
Отговори
# 720
  • София
И какво ще стане, ако "хората си помислят"?
Ревнив съпруг ли има в картинката?

# 721
Имаш предимството да си на своя територия, да познаваш хората наоколо, те да те познават, да имаш мрежа от контакти и пр. Обясняваш от първо лице на няколко магазинерки, пенсионерки и обикновени информационни точки, че този човек има такова и такова поведение, склонен е да притеснява непознати жени на улицата и всичко останало, след това новините поемат сами по пътя си.
Имах подобен случай, макар и с не толкова кринджав типаж, третото информирано лице по случайност беше полицайка, просто хронологично така се случи, - тя ми обясни, че човекът е с някакво умерено изоставане, те си го знаели, но интересното е, че след това - вече почти 15 години, - поведението му поне към мен се промени коренно, просто нула притеснения.

# 722
Имаш предимството да си на своя територия, да познаваш хората наоколо, те да те познават, да имаш мрежа от контакти и пр. Обясняваш от първо лице на няколко магазинерки, пенсионерки и обикновени информационни точки, че този човек има такова и такова поведение, склонен е да притеснява непознати жени на улицата и всичко останало, след това новините поемат сами по пътя си.
Тя се притеснява, че хората, които я познават в квартала ще останат с погрешно впечатление, ти я съветваш сама да се вкара официално в местния биг брадър и дори който не е бил нaясно за драмата й със селския идиот вече да бъде. А и защо да му придава значимост като се обяснява за каквото и да било, че и да прибягва до помощта на махленското обществено мнение, което да го респектира. Той ако разбира от дума всичко ще се реши следващия път, когато му каже да се разкара, ако не разбира от дума, а от брут форс, нито местната продавачка ще го набие, нито трябва да разчита на нея да ѝ посредничи с полицията, ако няма брат или гадже бабанка.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 09:58 от vяsko

# 723
Е, това е... бг мамата без значение от пол в действие - мълчи си, остави го да те притеснява, иначе ще те говорят и ще видиш ти какво ще стане тогава...
Ориент наш роден Sweat Въпреки, че и в ориента не е така, както в бг малкото населено място.
Тя се притеснява, че хората, които я познават в квартала ще останат с погрешно впечатление, ти я съветваш сама да се вкара официално в местния биг брадър и дори който не е бил нaясно за драмата й със селския идиот вече да бъде. А и защо да му придава значимост като се обяснява за каквото и да било, че и да прибягва до помощта на махленското обществено мнение, което да го респектира. Той ако разбира от дума всичко ще се реши следващия път, когато му каже да се разкара, ако не разбира от дума, а от брут форс, нито местната продавачка ще го набие, нито трябва да разчита на нея да ѝ посредничи с полицията, ако няма брат или гадже бабанка.

# 724
С такива само директно и категорично, ако задълбочат да досаждат.
Ако стане агресивен или нахално настойчив, вадиш телефона и му казваш – набирам 112. Това пред него и пред очите му. И се отдалечаваш.

# 725
Е, това е... бг мамата без значение от пол в действие - мълчи си, остави го да те притеснява, иначе ще те говорят и ще видиш ти какво ще стане тогава...
Ориент наш роден Sweat Въпреки, че и в ориента не е така, както в бг малкото населено място.
Не става дума за "мълчи си", а именно, че в неориенталска държава решението за подобно първобитно отношение би трябвало да е не чрез нейно оплакване в кварталната бакалия разчитайки, че местните благородници ще я защитят, а чрез подаване на сигнал до съответните институции, ако разбира се пичът престъпи всякакви граници ( което е напът да стори). Като понеже все пак сме на балканите, няма лошо гадже, брат, друг близък бабаит да вдъхне малко респект на ухиления чисто улично преди това.
пп. да се трият мнения е едно, да се трият така, че да вземем страна чрез рязане на контекст съвсем друго.

# 726
Казах ти аз, че няма да се спреш със сталкването...
Жалко, че са изтрили панаира с хитовете как една жена трябва да се свива, когато мъж ѝ досажда на улицата, за да не я одумват комшийките.

# 727
  • France
Нещо не мога да ти схвана логиката. Вижда ми се съвсем нормално между жени да си споделяме ако сме видяли нещо потенциално опасно. Може би един мъж, който никога не се е прибирал нощем, стискайки ключовете си в ръка, не може да го разбере.

# 728
Жалко, че са изтрили панаира с хитовете как една жена трябва да се свива, когато мъж ѝ досажда на улицата, за да не я одумват комшийките.
Погледни малко по-отстрани. Отговарям на конкретен твой пост, като мнение с/у мнение, къде е сталкването? Ако оставят само теб, а изтрият мен, сякаш твоите внушения са последна инстанция, пак ще отговоря, поне докато не ме баннат. Да си защитя позицията, особено срещу клевета е доста различно от сталкване. Жената да се свива си е твоя интерпретация, съжалявам ако такъв ти е опита.

Philomena, нормално е потенциално опасното да се споделя било между жени, мъже, съжители и т.н., не толкова нормалното е това да е основният механизъм за превенция откъм лепки, досадници, психопати и нагоре.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 14:31 от vяsko

# 729
Погледни отстрани - в поредица от теми вземаш мой пост и започваш едни безсмислени контри, които накрая биват изтрити от модераторите, и накрая ме обвиняваш мен, че се заяждам. Нагъл си. Да е на някаква друга тема, как да е, но точно на мен да ми обясняваш как не трябвало да се казва на друг, освен на полицията, че по улиците има мъж, който притеснява жените... да, нагло е.

И два примера относно споделянето от реала от тези седмици - в съседния квартал отдавна се знаеше, че обикаля такъв като обекта на темата, полицията знаеше, от районното кметство уверяваха, че няма място за притеснения и т.н. Докато един ден едно момиче - дете всъщност, - не успя да го снима и майката да качи снимката във ФБ. Ами много бързо разбраха кой е, полицията го прибра, оказа се, че в деня, когато е сниман, е нападнал дете и в другия край на града, и машината рязко се задвижи.
Втори пример от преди десетина дни - майка пише в кварталната група как мъж с оранжево яке притеснявал дъщеря ѝ горе долу по същия начин в близката метростанция, други 1-2 майки пишат, че и техните деца са разказали същото.
Така работи обществото - споделя информация с цел защита, не се свива, не се срамува, че някоя кокошка ще одумва жертвите на нежеланото внимание. Ясно е, че ще има и одумване и осъждане на жените и момичетата, но да се надяваме, че това ще отмре със съответното поколение, свикнало, че жената винаги е виновна.

Погледни малко по-отстрани. Отговарям на конкретен твой пост, като мнение с/у мнение, къде е сталкването? Ако оставят само теб, а изтрият мен, сякаш твоите внушения са последна инстанция, пак ще отговоря, поне докато не ме баннат. Да си защитя позицията, особено срещу клевета е доста различно от сталкване. Жената да се свива си е твоя интерпретация, съжалявам ако такъв ти е опита.

Philomena, нормално е потенциално опасното да се споделя било между жени, мъже, съжители и т.н., не толкова нормалното е това да е основният механизъм за превенция откъм лепки, досадници, психопати и нагоре.

# 730
Погледни отстрани - в поредица от теми вземаш мой пост и започваш едни безсмислени контри, които накрая биват изтрити от модераторите, и накрая ме обвиняваш мен, че се заяждам. Нагъл си. Да е на някаква друга тема, как да е, но точно на мен да ми обясняваш как не трябвало да се казва на друг, освен на полицията, че по улиците има мъж, който притеснява жените... да, нагло е.
Това са доста сериозни обвинения и то именно в неща, които са ми напълно неприсъщи.
Има точно един случай, в който сме влизали в диалог, след като пак бях написал нещо, което не ти хареса (и въобще не бе свързано с теб) и тогава пак ме обвини в лично отношение . Да те следя, че да те контрирам и т.н. са си твои филми, които не са ми минавали и през ум. Явно си градиш някакви образи на ангро, асоциираш ме с навлека от историята или някой подобен, който те е тормозил. Принципно не би ми пречило, но когато  в резултат правиш публични и гаднички внушения по мой адрес превръщайки ме в изкупление на твои някакви травми не очаквай да ти мине ей така номера.

# 731
Балонът рано или късно се пука, и всъщност хората те виждат, колко струваш и какъв се опитваш да се изкараш.
Викам, повече да не се хабиш,  vяsko.

# 732
Достатъчно по темата, заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт