Естетични процедури за лице и тяло – 65 тема

  • 33 138
  • 679
  •   6
Отговори
# 675
  • Мнения: 29 232
Само 30% от филъра изчезва, останалото си стои.В този случай не виждам опъването как ще
е от
този процес, след като обемът пада.
Просто ги усещам странни напоследък, и сякаш това топче го виждам повече.Беше ми обяснено, че са възможни такива усещания когато започне да се разгражда сам, защото се освобождавали околни нервчета. Някой да е имал нещо подобно?
Не съм
чувала някой да се оплаква, но е възможно, разбира се.Топчето нормално да се забелязва повече като са спаднали.

# 676
  • Мнения: 655
Аз съм страшна паника и откакто го видях това топче имам и други усещания….прочетох за всякакви усложнения и съм се панирала яко.

# 677
  • Мнения: 29 232
Вероятно тогава се дължи на паниката Ви това, но идете и лекарят да Ви види.

# 678
  • София
  • Мнения: 681
Стела аз правих миналата година една процедура Хайфу, съчетана с  мезотерапия на областта под брадичката и не видях никакъв ефект. В Дермаакт правих процедурите. Писала съм по назад в темите.

# 679
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 764
Благодаря за препоръката за колагена? След каква възраст е хубаво да се приема?
Четох из темата за блясък на кожата от омега 3. Аз пия на Doctor`s Best, но особен ефект не забелязвам. Коя препоръчвате?

Най-общо казано, ако не се отчитат индивидуални особености - след 25 г. възраст. Нивата на колаген в организма спадат с възрастта - с по около 1-2% годишно:



Особено в началото - не е видимо, но естественият синтез на колаген започва да намалява. Първите признаци стават видими в 30-те ни години, докато след 40 г. възраст вече сме загубили 25-30% от колагена. В този етап и синтезът е силно забавен.

И когато говорим за загуба на колаген - далеч не става въпрос само за кожата - това, което всички виждаме, но и стави, костна плътност, мускули, сухожилия. Когато висва лицето, това не е само заради кожата, но и поради отпускането на тъканите под нея (малко извън темата, но ще допълня и с атрофията (свиването на черепа, който е подложка на тъканите - свива се и те висват, както и загубата на мастна тъкан, както и нейното репозициониране - свличане надолу).

След 50 г. възраст положението е още по-зле и поради хормоналните промени, навлизането в менопауза.

Сега тук не е въпросът да се плашим и не бих искала да звуча черногледо, но това се случва и кога да се започне е малко, като с въпроса - кога трябва да се посади дърво. Най-добре е - преди 20 г., а следващият най-подходящ момент е днес Simple Smile



Относно Омегите, и по точно Омега 3 - повечето хора ги пият  без да знаят защо. Някой е казал, някъде са прочели, купуват нещо и действат и усвояемостта е ниска - под 30%. В повечето случаи от всички тестове, които съм направила лично аз - не стигат дори до долната граница, камо ли в оптимални граници.

Причината е, че в масовите (дрогерийни) продукти на пазара, Омега 3 от естествената си триглицеридна форма  са преработени до етилови естери. За да ги усвоим, трябва да ги преработим в червата обратно до триглицериди и това се случва до 30%. Ако и концентрацията е ниска - само пием едни дражета, имаме дъх на гранясала риба и ефект нула.

За да има "файда" трябва да се приемат в естествената им триглицеридна форма и то в нужната концентрация. Тогава се усвояват в над 90%. Все едно пием течна сурова риба. Гадно звучи, на вкус не е гадно - просто образно гледам да го опиша. Без термична обработка, без преработка и с този прием Омегие си идват "у дома"

Къде е тяхното у дома - на първо място в клетъчните мембрани. Те са фосфолипидни и в тях (в липидната част) има Омега 3 или по-точно трябва да има, за да бъде мембраната гъвкава и пропусклива. Да пропуска в клетката полезните вещества и да позвоялва клетъчен детокс - да излиза "шлаката". Иначе - ни полезното влиза, ни шлаката излиза.

Освен това - изграждат мембраните на митохондриите. Това са клетъчните органели, в които се се случва производството на енергия - клетъчна енергия. Те имат двойна мембрана, в която също е нужна Омега 3. Ако външната мембрана е като ципа, то вътрешната е като хармоника и на нея се осъществява процеса по синтез на клетъчна енергия. А тя е нужна за всички жизнено-важни процеси в тялото, в т.ч. клетъчното деление - за да ни се обновяват клетките и като мажем тртинол да сме с обновена кожа, какт и за синтеза на колаген.

Иначе да - пием колаген, но ако няма "ток" за синтез - все едно сме сложили тенджерата на котлона, но не сме го включили.

Когато се говори за Омега 3 - две са основно спряганите мастни киселини - DHA и EPA. Съвсем накратко - DHA е ключова за мозъка и очите. Изгражда миелиновите обвивки на невроните и ретината. Представете си фоторецепторите в очите, където влиза светлината и възприемаме образи. Това е хиперенергоемък процес. Колкото повече енергия е нужна някъде, толкова повече митохондрии трябва да има. Но ако има дефицит на Омега 3 ... За мозъка е аналогично.

Относно EPA - има мощно противовъзпалително действие. При дефицит и превес на Арахидоновата киселина (Омега 6) започва тих възпалителен фон. Представете си "битка" между възпалителни и противовъзпалителни фактори, ако първите са повече - тялото е под постоянна тревога. Обърква се имунната система, за продължението се сещате.

Човек може да си измери Омега 3 в мембраните (кръвен тест), може да си измери и съотношението на АА спрямо EPA (Омега 6 към Омега 3), за да знае дали е оптимално.

Трудно е да е оптимално, а е било преди 100 години, когато в диетата не е имало растителни мазнини, когато животните са се хранили пасищно (защото хранени с фураж са с Омега 6)  и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт