Къде е най-добре да учиш право в България?

• 1 104
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Преподавателите от СУ винаги са гастролирали по другите университети, но изискванията на изпити са съвсем различни.
Категорично.

Лично споделяне от много преподаватели от СУ, преподаващи и в други университети.

Има само един недостатък СУ: сериозно подготвените имат широки познания и осъзнават, колко много не знаят. От "гастролните"  у-ти не знаят колко не знаят и са по- самоуверени, пробивни и спокойни.

Относно ВТУ нямам лични впечатления, но знам, че на местно ниво предпочитат собствените си кадри за кариера.

За ЮЗУ, НБУ и БСУ май няма нужда от коментар.

# 16
Не искам да повдигам спор, но тъй като една позната, на моята възраст, завърши във ВТУ - държавните ни изпити бяха осезаемо различни. Те трябваше да научат 1 известен син учебник по ГПН. При нас с въпросния учебник се изкарва максимум 3, при по-лека комисия. Simple Smile Като него не възприемаха насериозно преподавателите,  един от които даже подигравателно каза:"учебниците по ГПН са зелени, не - сини..." Разлиствала съм учебника - на някои места имаше откровени глупости. А конспекта на ГПН може да се събере в 800 стр. с размер на текста - 14, само ако става дума за преговор.
Мнение от не чак толкова далечни години - 4. Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 11:30 от darbie9596

# 17
  • столицата
Сега с новите общи за всички университети държавни изпити, които ще се организират от Министерство на правосъдието,  ще се покаже кои са слабите и  кои силните университети.
Иначе по питането на потребителката - СУ е най-признатият в частната сфера/бизнес университет, но ПУ е абсолютно приемлив избор при положение, че човек живее в Пловдив.

# 18
Аз, съм втори курс Право във ВТУ, и това което мога да кажа, към днешна дата спрямо преподавателите.
Тези които идват от София (СУ), буквално без да се шегувам, аз лично си лягам и ставам с учебниците… и не само аз, а и всички колеги.
Преподавателите на местно ниво, също имат високи изисквания към нас, но са доста по благосклонни към нас 😊
Пожелавам на Авторката на темата успех, където и да решиш да запишеш, и задължителна психическа подготовка за мнооого четене 😊

# 19
  • Далечният изток
Охххх...
Искрено се надявам авторът на последното мнение да научи граматическите и пунктуационните правила на българския език, за да не срами юридическата гилдия, когато започне работа по специалността някой ден!
Нямахте ли приемен изпит по български език, бе колега?

Общи условия

Активация на акаунт