🌿 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 13 за обсъждане 🌿

• 36 588
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Резюме и кадри от 24-ти епизод:

Ешреф започва силно да се съмнява, че Нисан може да е информатор и решава да я проследи. Нисан, чиито подозрения се засилват след смъртта на Фуля, продължава да води тайна война, за да разкрие тайната на Динчер.

Туфан, който попада в ръцете на полицията, представлява заплаха за всички. Кадир се включва в коварен план, за да се намеси в ситуацията, но е въпрос на време нещата да излязат извън контрол.

Докато Ешреф се опитва да се справи с подозрението за измяна, което го гризе отвътре, той трябва да остане непоколебим срещу коварната клевета, която ще бъде отправена към него.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 10:18 от super_katia

# 526
На мен също ми се иска Нисан да се дистанцира поне за малко от Ешреф.
За да се впусне в това да разкрие плановете на Динчер, да работи над травмите от детството които я тормозят, най-вече с неизвестност на този етап.
Аз просто си гадая, накрая сценариста ме удря с мокър парцал.🤭
Обаче тя няколко пъти е подчертавала,че след Афра, Ешреф й е единственият близък човек.
Обича го и когато са разделени тя страда. Постоянно е на телефона, защото очаква да й се обади, иии постоянно се оглежда дали Ешреф не е около нея.
Кате, правилно казваш за непреклонната позиция на Ешреф относно информаторите на полицията.
Но тук идва и другото - Нисан никога не е била официално информатор на полицията. Тя се виждаше и чуваше тайно с Чидо, а разговорите касаеха болните фантазии на комисарката.
Колко се били сближили, имало ли целувка, само двамата ли са били, все неща касаещи това на какъв етап са се развили отношенията им с Ешреф.
Сещам се,че Нисан беше погнала Чийдем за това,че иска да разполага с документ, който удостоверява че работи като информатор на полицията.
Доколкото си спомням, май така и не се сдоби с такъв, но ако съм в грешка, поправете ме.
Не мисля,че има за какво да му трепери на Ешреф Аби, но самото отношение и липсата на доверие са си отблъскващи фактори.
Съгласна съм с Blue, малко гадничко Ешреф да го играе все едно всичко е наред и симулирайки любов да я върти в капана на своите съмнения.
Както и това Ърмак да й рови в лаптопа, ами съвсем прекрачиха границата... Тя Нисан откакто е с него, нищо лично и неприкосновено не й остана.
Гледам  от гледна точка на това, че Нисан е обикновена беззащитна жена, която неволно е вкарана в екстремния пълен с опасности живот на Ешреф и кръгът му.
Ще бъде наистина интересно да разберем как ще се развият нещата.

А за песен, аз нямам профил в X, но много ми се иска да чуя тази песен в сериала. Една от любимите турски песни ми е.❤️Ще ми бъде любопитно ако споделите кои песни искате вие да чуете в сериала както и какво предлагат хората в Х какво им е желанието откъм песни. 🙃

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 13:54 от bebè ∞

# 527
  • София

А ние сигурни ли сме,че е същата огърлица.За Всяка игра трябват поне двамата участници,така,че ако единия уж обича,но не вярва,не е излючено обичащия  да отръпне любовта си,точно чрез тази огърлица.Ешреф бей,какво ще пита ,,Ти каза,че съм ти омръзнал,че започваш да харесваш Динчер.-Откъде знаеш какво съм говорила.-Много пътища,много възможности,но да,интригата се завърна.

# 528
bebè ∞ Hands Raised Hands

Leddel -че Purple Heart

За песните - не съм специалист по турската музика, имат много изпълнители, постоянно се пускат нови неща, така че изборът ще бъде труден. Трябва да си помисля добре Relaxed

В Х има предположения, че Джерен ще се окаже предателка и тя щяла да търси флашката от Фуля, по заръка на Динчер или помощничката му Седа... На Нисан само това ѝ липсва Rolling Eyes

Изглежда, че се прибират вече Airplane

# 529
Някои пишат за Джерен , други за внучката на Хафизе че Чийдем я е вербувала след като и каза че Ешреф се грижи  за нея и живее в къщата . Официално Нисан не е била полицейски информатор така че Ешреф е длъжен да проучи фактите . Сега като оклеветят с капана, който му готвят с Кадилка ще се замисли върху това .

Ето и марката на това красиво и изискано бужу и Колие .

Не спечелихме ''Златната Роза''  от Лондон , но още награди предстоят .... Wink

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 15:30 от femmi2

# 530
Ееее, Кате, направо ме застреля с тези предположения...🫣
Наистина на Нисан само това й липсва...
Тя на кого може да разчита изобщо, на кого може да се облегне без да бъде предадена, или пък обратното подозирана?
Много ще е подло от страна на Джерен.
Аз да си кажа, не я харесвам.
От началото не я харесвам.Още от тогава постоянно зарязваше Нисан.
Когато момчетата от групата им се оттеглиха и казаха на Нисан: Това е твоя живот, твоя избор, не ни намесвай повече, успех. Още тогава Джерен стана и си тръгна с тях.
Не я виждам да оказва истинска приятелска подкрепа на Нисан.
Имам чувството,че е до нея заради това че я вижда,че успява и покрай нея е възможно да бъде забелязана и тя.
Всеки път донася всичко на Седа и постоянно държи сметка на Нисан, къде ходила, ама защо ходила, с Ешреф ли е била, ама не било редно.
Тя защо има изобщо ключ от дома й?
Хайде разбирам,че покрай смъртта на Афра, оказа подкрепа на Нисан, но тя дом няма ли си?🙄

Още един талантлив художник🫶

# 531
Браво и това е талант и изкуство и то красиво . Много ми харесаха рисунките .
На предната , която бяхте сподели Левент – Хъдър беше сложил лайк и харесал .

Паралели от С 1 и С 2 как се грижи за физическите му рани.  

И с Огърлицата.

# 532
Феми, този художник съм го забелязала, че си е фен на сериала.
Лично аз съм впечатлена от него.🤗
Често рисува Нисан и Ешреф, ту заедно, ту по отделно.

Оставям линк към профила му, ако някой иска да разгледа творчеството му.

https://www.instagram.com/maxmillino?igsh=emJtMXMzeXFvZTY0

# 533
Ние за какво се кахърим, момичета, те какво ни готвят:

Моят човек с много слаб ангел го изкараха Joy Май пак ще се смеем с изтънчените му обноски Kissing Face Само да не води Чийдем на ветеринар Animal See No Evil

# 534
Кате, твоят човек е ТОП! Joy

Ешреф трябва да взима пример - Тахир следеше "предателството" директно, със звук и картина.

Впрочем доста съм озадачена от коментарите под последния фраг в инстаграма на ER.

# 535
Охоооо, Кате, твоят човек си е Дон Жуан по душа. 🤭
Отдавна й е хвърлил око той на Чидо.

Това за ветеринаря беше добро, много се смея.😃
Ще бъде забавно със сигурност.🙃
Аз съм му истински фен на лафчетата и интонацията с която ги пуска.🤌

# 536
  • София

А ние сигурни ли сме,че е същата огърлица.За Всяка игра трябват поне двамата участници,така,че ако единия уж обича,но не вярва,не е излючено обичащия  да отръпне любовта си,точно чрез тази огърлица.Ешреф бей,какво ще пита ,,Ти каза,че съм ти омръзнал,че започваш да харесваш Динчер.-Откъде знаеш какво съм говорила.-Много пътища,много възможности,но да,интригата се завърна.

Огърлицата е същата явно Демет е снимала обръщението за наградите , и в  същия ден са снимали епизод 24.

А относно песни в сериала доса от песните на турските изпълнители могат да се използват:
Зейнеп Бастък има много хубави песни, Yalin - доста от песните му се използват в турските сериали, Mustafa Ceceli- дори си мисля , че  някой от аранжиментите на песните, който Демет изпя в сериала "Мечтата на Ешреф"  са негови , групата Kolpa -имат хубави песни също, вокалиста на групата е съпруг на актрисата Дениз Байсал ,Senа Sener - турска певица  доста универсална, пее страхотно на английски език , ако не се види името,  може да не се разбере ,че е туркиня . Преди няколко години с турския диджей Махмуд Орхан направиха голям хит песента : " Fly Above", която се използва и за реклама на Turkish Arlines. Махмуд  Орхан го гледах на живо в Бургас -уникален. Не исках да си тръгвам , магия е това момче. И другия диджей които има хубави песни  е Hakan Akkus- той дори има песен с нашите млади певици Ева Пармакова  песента " RUNNIN"

https://www.youtube.com/watch?v=WqL3S6MlaYk&list=RDWqL3S6Mla … amp;start_radio=1

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 20:28 от Teodora Kirova 683721

# 537
Теди, браво на теб, следиш какво се прави в Турция! Hands Clap
Аз покрай това: https://www.instagram.com/p/DQUhCG_iBxX/?hl=bg, бях харесала песен за Нисан, слагала съм я тук:

Heart

# 538
Теди, в музикално отношение ти си човекът - само мога да ти кажа браво Hands Clap

Нихал избухна с още снимки от Катар:

Използваните гримове:

И фризьорът Себастиан споделя https://www.instagram.com/p/DRxLl9RjsM6/:

От Демет:

Фло, не преставаш да ме изненадваш Kissing Heart Песните са много хубави Heart

# 539
  • София
Като слушам песните които препоръчвате за сериала,се убеждавам,че музиката е една от основите за успешния филм.Първо те грабват тоновете ,ритъма ,а след това и историята.Не разбирам турски,но почти винаги превеждам песните които споделяте и техния текст е основата на действието което се развива пред нас.Да се подбере добра музика към даден сценарий ,ми се вижда толкова трудно като да се стиковат двама  изпълнители  в един сериал.Хем да са сходни ,но и да имат противоположни черти,като щипката сол на  сладкишите.Поздравления за таланта и търпението което имате,и споделяте  тук.

Общи условия

Активация на акаунт