🌿 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 13 за обсъждане 🌿

• 36 574
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Не знам, доколко е добра идея мафиотът на мафиотите да се окаже жена. На мен ми харесва като хрумка, но не знам турската публика как би го приела Rolling Eyes

По повод добавката на Флото за рейтинговата система в Турция, наскоро проверявах някои неща заради едно изказване на г-н Седат Дилавер, че сериалите по ефирната телевизия са много по-престижни от дигиталните проекти и плащали по-добре...

Та накратко. По-долу ще сложа ориентировъчните данни за броя на абонатите на основните дигитални платформи в Турция:

Netflix ~ 3.740.212 (към декември 2024)
HBO Max (вкл. WBD съдържание) ~ 1.664.000 (към септември 2025)
* Забележка: HBO Max и BluTV са се сляли през април тази година.
TV+ ~ 1.658.000 (към март 2024)
Exxen ~ 1.100.000 (към март 2024). Това е и най-голямата турска платформа
Disney+ ~ 921.200 (към септември 2025)
Amazon Prime ~ 500.000 (към септември 2023)

Дори да предположим, че един абонамент се ползва от 3-4 души в едно домакинство (според Турския статистически институт (TÜİK), средният брой хора в едно домакинство в Турция е 3,11 души към 2024 г.), отново максималният обхват на най-разпространената платформа е около 15 млн. души в страна с население от 85+ млн. души.

За сравнение, целевата аудитория на ефирната телевизия се оценява на около 80 млн. души (изключват се децата под 4 г.). Един пункт от рейтинга се изчислява като 1% от целевата аудитория, следователно е около 800.000 души. В този смисъл, рейтинг от 10 пункта в абсолютно изражение е около 8 млн. души. Т.е. сериали като Далечния град и Морето всяка седмица имат аудитория по-голяма от теоретично максимално възможната на най-голямата дигитална платформа.

Всеки сам може да си направи изводите Nerd

# 571
Пенсионираният полицейски началник Орхан беше голям играч, макар че не му личеше по нищо. Парите сигурно бяха за сираците, цяла тайна армия си имаше.
Песента на Нисан за Ешреф Cupid..."Никой освен мен не може да бъде твоят лек/спасение." Наблюдателните фенове са забелязали, че видеото е снимано от хотелската стая на Демет в Доха Mag
Сигурно това са го измислили в последния момент, чудех се защо не са поизпипали изпълнението.
Heart

# 572
Ох, Фло, Орхан беше също от "системата" и си имаше своите агнета. Обаче за жена начело на мафията не знам дали са дорасли турците. Повече са фенове на патриархата, според мен Kissing Smiling Eyes

Ще ти иззема малко функциите, за да донеса преведения 24 еп. https://playtube.tv/v/24vLfkM Благодарности за труда Hands Raised Hands

Понеже обещах на Еми да следя за сценаристите - продължават да са си двамата Kissing Heart

# 573
  • София
Благодаря за превода.След него успявам да видя пълната картина,да си уточня или променя моите изводи,Без преводачите сякъш ще съм гледала филм от 1,50 часа ,а не от 2, и ,и винаги точно което е важно ми е убегнало при директното гледане на руски.А за колието от Динчер и неговата съдба,нямам думи.Ешреф действа с Нисан ,така както действа един генерал с ефрейтор.Думите му не подлежат на обсъждане,пряко подчинение без глас.Добре,че е влюбен в нея ,та е малко по високо от познатите му.Тя трябва да му вярва,когато има задачи ,ще я зарязва,когато иска ще ходи при Чийдем, Може и да я подозира,да и пуска проследяване от Ирмак,да и хвърля колието, да я подслушва,а Нисан ,Нисан трябва само да обича ,без въпроси,без обида,без тайни.Интересна любовна двойка,на мен лично  такава любов,при която разговорите,дискусиите ,обясненията липсват но е лице съмнението ,недоверието,странна ми е,да не използвам по силни думи.Време е приготвените куфари да влезат в действие.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 14:26 от Leddel

# 574
Време е приготвените куфари да влезат в действие.
Hands Plus1

Кате, вие с Еми защо преследвате сценаристите? Joy
Sunglasseshttps://www.instagram.com/reel/DRzacEjks8c/?utm_source=ig_web_co … =NTc4MTIwNjQ2YQ==

# 575
Leddel-че, желанието ти веднага се сбъдва, само че в реала, а не в сериала Kissing Heart

Хюриет публикува статия за посещението на Демет в Доха https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/televizyon/formula-1de-demet-ruzgari-43041983. Споделям само по-интересните за нас части Nerd

"Модното и арт списание Based Istanbul засне специална фотосесия с актрисата Демет Йоздемир по време на състезанията от Формула 1 в Доха, Катар.

Йоздемир сподели, че това е първото ѝ посещение на F1 и призна, че макар да обича да шофира: „Нямам страст към скоростта. Просто ми харесваше да гледам състезанието. Гледането на Формула 1 е нещо съвсем различно“, коментира тя.

Актрисата, която подкрепяше Карлос Сайнс-младши от Williams Racing, стана свидетел на неговото трето място. Йоздемир пристигна в Доха в почивния си ден и кацна обратно в Истанбул в 7:30 ч. сутринта.

Въпреки натоварения график, тя беше на снимачната площадка на „Eşref Rüya“ още в 9:30 ч. Според установения ѝ график, актрисата има намерение да гледа и състезанията от Формула 1 в Абу Даби този уикенд".

От продукцията се радват, че "Ешреф Рюя" стана най-търсената поредица в Google през 2025 г.и зае 3-то място в общите търсения:

При положение, че годината не е свършила, не знам как вече обявяват резултатите. За 27 дена могат много неща да се случат Rolling Eyes

Мерси за видеото от Рут, Фло, за другото - няма пък да ти кажа Stuck Out Tongue Winking Eye

# 576
Пак на F1!: Red CarCheckered Flag
Гран При на Абу Даби - състезанието ще се проведе на 7-ми декември, неделя, от 15.00 часа българско време и ще бъде от критично значение за определяне на Световния шампион на Формула 1 за 2025 година.

Най-скъпата писта в света Яс Марина е разположена на остров Яс, на около 30 минути от столицата на ОАЕ, конфигурацията минава под забележителния Яс Хотел Абу Даби.  В хотела е една от уникалните възможности да се гледа състезанието от Формула 1: от 60-метровата Sun Tower, която се върти и дава неповторим изглед към трасето /дължина - 5281, обиколки 58, рекорд: 1:25.637/ !!!

Red CarCheckered Flag Smile

# 577
Няма спирка Kissing Face

# 578
Нека да няма!
Heart

Този "мафиот на мафиотите", който чакате, е тръгнал още от предишния сериал. Обаче има напредък - силует. Smile

# 579
Здравейте, момичета!

Винаги с удоволствие ви чета и се радвам на приятната атмосфера, която цари тук.
Постовете ви са пълни с мисъл и знание из различни области на живота, поднесени забавно и пречупени през погледа на Демет.
А музикалните видеа ми пълнят душата.
Споделянията за нашия любим сериал също много ми допадат. Разнородни, но истински, написани със страст, без помпозност и желание за налагане на мнение.
Благодаря ви, момичета!

Понеже обещах на Еми да следя за сценаристите - продължават да са си двамата Kissing Heart
Катя, не си забравила за моите терзания.  Зорко следиш сценаристите, пък и "тайни" не издаваш.
В знак на признателност и благодарност -
твоят любимец във вихъра на танца.
Фло, за теб ще огифя последното видео на Рут, но по-късно, че нещо tansiyon/ът ми подскача.  

# 580
Фло, вярно, че във финалния епизод имаше един силует, който така и не разбрахме на кого е Sunglasses Май беше събирателен образ на сивите кардинали, които дърпат конците на най-високо ниво и хората дори не подозират за съществуването им... Да видим в Ешреф Рюя как ще бъде решен този въпрос Kissing Smiling Eyes

Еми, винаги идвате с пълни ръце в темата HugHeart Благодаря ти Hands Raised Hands

От архивите на Деря:

Да видим дали ще лети и до Абу Даби Stuck Out Tongue

# 581
  • Плевен / София
Не, не й вярва Ешреф.
На мен ми стана доста обидно, че така я следи с огърлицата. Мисля, че и на Нисан. Същото, както с лудата Чийдем. Тогава? Каква любов! Двете са изравнени...
Тайното подозрение на Нисан за Динчер тя си мисли, че засяга само нея и нейното забравено минало. И не знае, че то касае и Ешреф...
Завърза се играта и стана повече криминална, за сметка на любовната...

Иначе серията ми хареса, беше интересно, но сякаш бавно убиват хубавите чувства между тях...
Черешката ще е когато разбере, че е предал не Нисан, а Рюя. Мен много ме дразни Гюрдал. Той най малко има право да дава оценки…

# 582
Само напомням, че Ешреф избра Сираците пред Нисан, и много бързо - Рюя пред Сираците.

Google, за Турция:
Най-търсеното през годината:
Сериалът "Esref Ruya" е на 3-то място след "Gemini" и "Земетресение Истанбул"

Най-търсеният сериал през годината:
"Esref Ruya" 'e на първо място.

Браво на сериала, много е търсен! Hands Clap

Имаме поздрави от Сингапур:

# 583

Днес разпространителите на Ешреф Рюя ни черпят с турско кафе по повод световния му ден Coffee

Винаги подкрепяща другите Hands Raised Hands

https://www.instagram.com/reel/DR2ysbVDAdM/

# 584
Ехааа.... много неща сте споделили и то интересни.
В главата ми е хаос та не знам от къде да започна.... Зарадвахме се на рейтинга от епизода но кога ли ще достигнем заветната 10 - ка.

На срещата на вечеря на екипа и колегите също се зарадвахме. Браво! Сплотени , усмихнати и с готитна работна атмосфера и енергия и резултатите са на лице.
Благодарим на Левент и Демет че споделиха снимки иначе другите нямаше да се сетят....

Поздравления за поредният успех и класацията от Гугъл годишната. Все така напред и нагоре. Много е търсен сериала и предизвиква интерес. Филма на колегата също е в класацията.      

Ще отразим подобаващо денят на турското кафе щом и от Интер Медия ни черпят.

Турско кафе без локум не може...Wink Yum

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 14:26 от femmi2

Общи условия

Активация на акаунт