🌿 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 13 за обсъждане 🌿

• 36 559
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ти за почерпката, Феми Kissing Heart

Споделена от Демет публикация: "Чудовищата са истински. И духовете също са истински. Те живеят вътре в нас и понякога - те печелят."

# 586
Обожавам турско кафе, това ми е първата работа в Турция! Coffee
"Турското кафе е включено в списъка на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство на света през 2013 год. Това е голямо признание за кафето, което заема важно място в бита на турското общество не само като традиционна напитка, но и като средство за общуване, неотменна част от редица ритуали - гостуване, сватосване, гадаене и др. „Сърцето иска раздумка, а кафето е само предлог", гласи много популярна турска поговорка."
В списъка, от Турция са още: мазните народни борби в Къркпънар, театърът на сенките Карагьоз, историите за Настрадин Ходжа, ебру - рисуване върху водна повърхност, церемонията Mevlevi Sema - ритуалът на въртящите се дервиши и др.

Heart

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 17:23 от Florale

# 587
Санем си падаше по чая обаче Stuck Out Tongue Winking Eye

Сестри Revolving Hearts https://www.instagram.com/p/DRp7NM5jCrA/

Макар и непряко свързана с дизитата - новината на деня https://about.netflix.com/en/news/netflix-to-acquire-warner-bros

Netflix купува студиата и стрийминг услугите (HBO Max и HBO) на Warner Bros Discovery (WBD) за $82,7 млрд.

С тази сделка Netflix получава и огромния каталог от култови франчайзи, филми и сериали на WBD, сред които: Приятели, Хари Потър, Game of Thrones, The Big Bang Theory, The Sopranos, DC Universe, т.н.

Другата част на WBD ще се отдели като Discovery Global и ще включва: CNN, спортните програми на TNT в САЩ, Discovery, безплатните ефирни канали в Европа и цифровите продукти като Discovery+ и Bleacher Report.

Смята се, че придобиването ще разшири студийните възможности на Netflix и ще увеличи инвестициите в оригинално съдържание. Това е определено една от най-големите сделки в медийната индустрия, която се очаква да промени из основи пазара на стрийминг услугите и Холивуд.

Разбира се, веднага започнаха изказвания "за" и "против". Някои хора са на мнение, че това ще погребе сектора, други виждат възможности за развитие Nerd Да видим как ще се отрази на турските продукции всичко това.

Евентуална подсказка Rotating Light

Скрит текст:
Твърди се, че днес са снимали сцена с автомобилен инцидент:

Стара снимка на Демет с Барту Тунч, която излезе наскоро.

# 588
Фло 🌸 Мерси за полезната информация от тематичният ден Coffee

Нашите любими ЕшСан също пият турско кафенце. Забавен момент от сериала хитов.

Тъкмо идвах с подсказаха но вече сте я споделили. Кой ли ще полети от скалата...

Ето тук има още ... Парти Tada в хотела по случай завръщането на Ешреф и отбора, които си върнаха техния хотел и е въпрос на време и имението също.  

Кате Kissing Heart и на теб благодаря за любопитното инфо от  дизи сектора. Нетфликс е голяма сила световна и престижна компания така че има средствата да се разширява и закупува права. Уаууу! Игри на Тронове щом е в каталога им вече смятайте. Това е Ненадминат ХИТ с голямо Качество и Печалби.

И ако разрешиш да споделя инфото с превод и в Общата тема.
Ох от тела зор се копира текст поне аз още не съм свикнала и научила , иначе снимки качвам и свикнах да пиша даже ми е по удобно дори и филми и сериали гледам.  Пусти редактор само ме редактира и често се получават  смешни неща, но в последствие ги оправям.

Отново имаше възможност да види снимката от детството на сестричките ама къде ти.... Нищо не забелязва или обръща да разгледа в тая стая. Като в празна е.  

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 23:31 от femmi2

# 589
Феми, винаги съм превеждала и носила информации за общото благо. Няма нужда всеки път да ме питате дали можете да вземете нещо от темата, което ви е харесало. Отдавна го изяснихме това Kissing Heart

Неприятно е само, когато имаш претенции, а редовно "се вдъхновяваш" и представяш чуждия труд за свой.

В този ред на мисли, фенката Мерве изяснява нещо много важно https://x.com/DemetozdemirrrF/status/1996534509471420924

"Ако Ешреф беше прикрепил подслушвателно устройство към колието на Нисан, работата му щеше да е по-лесна, но той избра да прикрепи проследяващо устройство, защото не желае Фарук, Гюрдал и Мюслюм да я подслушват. Ешреф иска сам да я проследи и сам да научи истината. Така се опитва да защити Нисан от своите хора." Hands Clap

Има логика по този начин (чрез GPS тракер) да стигнем до сцената на гарата, ако Нисан е решила да хване влака към Бурдур Station

Иначе мястото от подсказката не е хотелът на Ешреф, а е заведението, в което слушаше кака Мелиха и давеше мъката/ копнежа си по Рюя. Специално проверих - таваните са различни:

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 00:29 от super_katia

# 590
Санем напук понякога и кафе пиеше - развивала се. Joy

Joy

Звездата: Nature Star2

Кой остана да е Стареца? Хафизе?

# 591
Хафизе изглежда малко едричка за Стареца, но нищо не се знае Kissing Face Накрая, Фло, да не се окажеш ти Stuck Out Tongue Winking Eye

Демет работи. Да видим кога ще тръгне към Абу Даби Airplane

Иначе Енгин Коджагьоз ѝ е подарил плоча на Камуран Аккор. Това е песента, която Демет е избрала за музикален фон:

# 592
Сценарият прикрива историята! Sunglasses

Стегнала е куфара за Абу Даби:

Joy https://www.instagram.com/reel/DR0NfERjNFK/?utm_source=ig_web_co … =NTc4MTIwNjQ2YQ==

Скрит текст:
Игра за ума, висока трудност, но пък забавна: "Открий разликите!"
Неприятно е само, когато имаш претенции, а редовно "се вдъхновяваш" и представяш чуждия труд за свой.

# 593

Кате Grinning  Голям дедектив си Hands Clap

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 21:10 от femmi2

# 594
  • София
Фло 🌸 Мерси за полезната информация от тематичният ден Coffee

Нашите любими ЕшСан също пият турско кафенце. Забавен момент от сериала хитов.

Тъкмо идвах с подсказаха но вече сте я споделили. Кой ли ще полети от скалата...

Ето тук има още ... Парти Tada в хотела по случай завръщането на Ешреф и отбора, които си върнаха техния хотел и е въпрос на време и имението също.  

Това парти обаче не е в хотела.Това е  култовото  заведение "Гарни хол"/"Гар Газино" /в Истанбул.
Намира се в квартал" Лалели", ако  ходите в Истанбул е хубаво да го посетите има много хубава три часова програма.Точно там е снимана сцената от 5 епизод на сериала, където Ешреф казва на Нисан ,че не може да има любов между шеф и служител.
А обслужването от страна на персонала като разберат ,че си българин е страхотно.

Кате Kissing Heart и на теб благодаря за любопитното инфо от  дизи сектора. Нетфликс е голяма сила световна и престижна компания така че има средствата да се разширява и закупува права. Уаууу! Игри на Тронове щом е в каталога им вече смятайте. Това е Ненадминат ХИТ с голямо Качество и Печалби.

И ако разрешиш да споделя инфото с превод и в Общата тема.
Ох от тела зор се копира текст поне аз още не съм свикнала и научила , иначе снимки качвам и свикнах да пиша даже ми е по удобно дори и филми и сериали гледам.  Пусти редактор само ме редактира и често се получават  смешни неща, но в последствие ги оправям.

Отново имаше възможност да види снимката от детството на сестричките ама къде ти.... Нищо не забелязва или обръща да разгледа в тая стая. Като в празна е.  

# 595
Теди много благодаря за инфото. Ти си като енциклопедия много неща знаеш и си наясно за нашата съседка. Много хубав пост и за руската музика и изпълнители беше споделила в темата. Аз също харесвам тези изпълнители и знам че единия от тях често гостува и в морските ни курорти но като не сме от там и няма как да идем на участие. Лятото ако имаме късмет и сме някъде там може....

Комшиите винаги са проявявали внимание като чуят че сме от България.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 21:07 от femmi2

# 596
Продължаваме напред Smile

От основателката на Based Istanbul https://www.instagram.com/p/DR6d8FsiqiH/

Които са писали много хубаво и за Бюшра Девели https://www.instagram.com/p/DR682crApKG/

# 597
Момичета, не съм забравила обещанието си за гифки от видеото на Рут, но искам първо да споделя този момент от епизода, който дълбоко ми въздейства.
Усетих вълнението на Ешреф, след като Ърмак му каза, че файлът е на неговия телефон.
Стъписа се, уплаши се от истината, която беше скрита в ръцете му. Едно докосване и можеше да разбере всичко. Колебаеше се, пожела да остане сам с болката си и подозрението, което го убиваше.
Сега или никога...
Със свито сърце пусна видото, притаи дъх и зачака...
Видяното го нокаутира, занемя, чувайки песента на любимата си, написана и предназначена за него.
А съдържанието на песента го жегна и обърка още повече.
На кого да вярва, ще може ли да прости и да му бъде простено...
За актьорското майсторство на Демет и Чачо няма какво да допълня.
Страхотни са!
Взривяват зрителите с играта си!
Катя благодаря много за превода на песента!

Песента на Нисан за Ешреф

"Той идва и си отива, така безразсъдно
Аз се топя в тая жега, без да го искам.
Има ли огън, по-голям от тази любов?
Влюбените знаят, че горят, и го приемат.
Не намирам утеха нито в другар, нито в приятел
Очите ми те търсят, няма да се оправя
Все още съм луда по тебе
А нощем сън не ме лови
Щом си моят кошмар, ще сънувам, без да се оплаквам
Никой освен мен не може да бъде твоят лек/спасение."

Превод: Катя

# 598
Този скрит персонаж ще го разберем след Нова година, нали така бяха казали. Името на Ихтияр ще го научим догодина.

За мен е мъж. Обаче всички се подлъгаха , че е жена само заради уж че е с пола, а това всъщност е ефекта от светлината отразяваща се в камерата. Като добавим стълбите отзад и ефектът , готово имаме пола. /ако се увеличи снимката се вижда, но нали всички разбират Joy/

Та, да се върна на сянката - мисля че е мъж, защото досега историята показва все силни мъже. Нищо че имахме една силна и откачена жена, която беше идеална за тази роля. Ще се изненадам, ако е жена и това е прокурорката.
Може да е Сердар, знае доста , а и не се знае какво с него. Бащата на Мюслюм - в първата серия го показаха едвам едвам. Сюнгюр, Съдък какво стана с тях.
Признавам със субтитри някои серии ги превъртвам с мишка.
А доносникът може да е Гонджа, тримата, Хъдър или дори самият Ешреф да работи тайно с полицията.
Скрит текст:
Както Марашлъ работеше за полицията/или поне от сцените от разпит така изглеждаше/ и накрая умря, за да получи нов живот.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 00:18 от ۵ Blue. ۵

# 599
Прекрасна

Общи условия

Активация на акаунт