💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 3 998
  • 211
  •   1
Отговори
# 135
VaniaK, уау... Аз постоянно като чета из групата, че и другите бебета ядат вечер и се успокоявам... Обаче ми писна от това и преди 2 седмици махнах едното нощно кърмене, след 5 дни и второто... Сега остана това преди заспиване, а тя не заспива отдавна на гърда, но като и обяснявам че е голяма и трябва да каже чао на млякото плаче и се тръшка... Не знам как ще го махнем, ще стисна зъби и ще изтърпя няколко дневния панаир. И тя ми казва Мама ам... и ме сочи разбира се...

# 136
Лина, моята се буди задължително поне веднъж за АМ. Имаше период, в който беше спряла, но отново почна. Ужасно е. Но и през деня не яде или яде много оскъдно, за което се бях оплакала. За вечеря минава с АМ пълна доза, защото е отказала да вечеря нормална храна. 😭😭 Полудяла съм и ми се плаче заради това.

# 137
Моята, ако е яла много оскъдна вечеря понякога се буди. Но не винаги. За сметка на това предните 2 дни се върна на 2 дремки през деня, а беше на една уж по собствено желание. Преумора, зъби и така. Че почна да става в 6 и нещо, но то и времето смениха. Като стане към 6 часа пробвам да й дам мляко да заспи, не заспива. А вчера с 300 зора заспа в 21. Имам чувството, че е в перманентна регресия моето дете. 🤣 Тъкмо си направим що-годе режима и решава да го промени.
Редактирам да уточня - и аз давам за лягане мляко. Не го изпива в повечето случай. Но то ми е един вид за дохранване, защото не е вечерята, а е изяла 3-4 лъжички храна. Ако хапне достатъчно месо или извара с вечерята май не се буди.
В общи линии при мен е сходно като на Green положението с храната.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 10:32 от Petya.P01

# 138
VaniaK, уау... Аз постоянно като чета из групата, че и другите бебета ядат вечер и се успокоявам... Обаче ми писна от това и преди 2 седмици махнах едното нощно кърмене, след 5 дни и второто... Сега остана това преди заспиване, а тя не заспива отдавна на гърда, но като и обяснявам че е голяма и трябва да каже чао на млякото плаче и се тръшка... Не знам как ще го махнем, ще стисна зъби и ще изтърпя няколко дневния панаир. И тя ми казва Мама ам... и ме сочи разбира се...

Нощно имам предвид да не се буди в 2/3/4. Иначе яде още мляко преди лягане и не знам как ще го махна. Търси си го. Давам й 120 мл и освен да го намалям още. Надявах се, че някой ден сама ще бутне шишето и няма да иска.

# 139
Млякото преди лягане не просто си го иска то ѝ р хайлата на деня😆 като по часовник в 20:20ч се монтира в кухнята да си го търси😂 и наистина мисля че хапва добре през деня… какъв е тоя глад. Баща ѝ каза, че като е ставал да яде през нощта и се засичали с баща си на хладника, явно на него се е метнала 😅

# 140
И моята се буди

# 141
Тази смяна на времето ми разказа играта. Два дена едва я удържам до обяд, обаче днес заспа в 11 в мен. Беше ми много хубаво и я оставих. Спа 20 минути и се поразбуди, но пак можеше да заспи. Сега ще видим кога ще легне за обеден сън. Тъкмо бяхме влезли в ритъм и тая смяна прецака всичко.

# 142
Петя, при нас е същата работа, дори от седмица сме върнали 2 дремки, въпреки че беше стабилно на 1 от 2 месеца, сега със смяната на времето става по часовник 6:20 и няма заспиване. Със зор заспива към 21:30, а през деня не мога да го събудя съответно, защото само 9 часа нощен сън няма как да се наспи. Преди си спеше най-често 10:30-11ч нощен.
Иначе той сам си махна нощното кърмене към 11я месец, просто една нощ не се събуди и това беше края.
До преди седмица сучеше само вечер, но то вече нямаше и ме ползваше само за биберон, а и голям се научи да заспива на гърда и реших да го прекъсна, за щастие леко минава , баща му го приспива и е спокоен.

Моята, ако е яла много оскъдна вечеря понякога се буди. Но не винаги. За сметка на това предните 2 дни се върна на 2 дремки през деня, а беше на една уж по собствено желание. Преумора, зъби и така. Че почна да става в 6 и нещо, но то и времето смениха. Като стане към 6 часа пробвам да й дам мляко да заспи, не заспива. А вчера с 300 зора заспа в 21. Имам чувството, че е в перманентна регресия моето дете. 🤣 Тъкмо си направим що-годе режима и решава да го промени.
Редактирам да уточня - и аз давам за лягане мляко. Не го изпива в повечето случай. Но то ми е един вид за дохранване, защото не е вечерята, а е изяла 3-4 лъжички храна. Ако хапне достатъчно месо или извара с вечерята май не се буди.
В общи линии при мен е сходно като на Green положението с храната.
[video][/video]

# 143
Смяната на времето и при нас е ужас. Сутрин става към 5:30 - 6:30, след 3 часа е заспала за 1 дрямка и после ляга в 21 ч. евентуално.

# 144
Снощи със зор заспа в 22:00 ч, което е много късно за нея. Днес се събуди в 06:30 и някак я доприспах криво/ляво до 8. В 11 заспа за 20 минути. Съответно на обяд не заспа като хората. Събудих я и малко по-късно. Днес пак ще бера нерви докато заспи. Направо с тая смяна всичко отиде по ягодите. И ако не беше държавната кухня, която е от 12 до 12:30, можех да си я карам и по старому като постепенно измествам с по 15 минути, ама няма как…

# 145
  • София
И при нас е мъка с това спане. Още преди смяната на времето ми се струва, че иска две дремки, защото сутрин едва избутваМЕ. Обаче пък после втора не иска и е ужас…съответно започнах да го слагам да спи в 19:30, защото иначе ще се преумори. Откакто смениха времвто, заспива в 19ч…

Буди се към 6-7, после към 12:30 спи божа работа колко - един път ще спи час и половина, даже повече, друг път - като днес – 45 мин 🤠

Иначе с пишката сме до никъде сякаш, но който и доктор да погледне казва, че е добре и е нормално и да не се отказваме и притесняваме. Та поне това гледам да не го мисля.

Някой дава ли още готови бурканчета?

# 146
Бурканчета не, но имам менюта 12+ на БейбиБио за резерва, ако не иска конкретно нещо да го яде или завали и не мога да взема кухнята и баща й не може да реагира. Общо взето - за кризисни ситуации.

# 147
Вчера прочетох една статия точно за смяната на часовника на консултант по сън. Казва, че тези с една дрямка е допустимо да вкарат една кратка 20 мин следобед или сутрин, а другата да си е дълга поне 2ч, за да могат да наваксат ранното събуждане. Днес пробвах така, стана по часовник в 6:20, заспа за първа в 9:50 и го оставих до 12:15, че трябваше да взимаме кухнята, а и на мен ми се спеше 🤣, след това бяхме на разходка и гледах прибирането да се падне за кратката дрямка, така и стана, заспа в 16ч за 20 мин. Още в 19:30 беше изморен, без толкова енергия и тъкмо заспива в 20:30ч. Надявам се, че като успя да заспи по-рано да спи нормално вече към 11ч и всичко да си дойде на мястото, ако не утре пак така ще процедирам. Като цяло при него си действа в пълна сила правилото, че колкото по-рано си легне, толкова по-дълго спи.
Иначе за разместването на режима при нас и ново зъбче е играло роля, днес вече почти драскаше 😅.

# 148
То след дъжд качулка ама 2 сед преди смяната на времето започвам малко по малко да променям нещата. Сега става в 7:30, ляга от 13 до 15ч и в 20:30 си ляга. Единствено от по-рано започва да си търси млякото за сън, но от лакомия си го иска.

При последните 2 смени на времето мн ми помага, че по случайност пътувахме и то… и без това коня е в реката тогава😂

# 149
Оффф, то промени във времето, зъби, нежелание за хранене, вируси - и режимът заминава. Аз имам и да махам асоцииации и биберон; направо не знам кога и дали ще успея.  ScreamUnamused

Общи условия

Активация на акаунт