💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 9 051
  • 458
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря ви момичета 🤗
И се извинявам, че съм извън темата.
Намерих информация, че в много страни има само една ваксина БЦЖ, без реимунизация и много често манту е фалшиво положително или фалшиво отрицателно. Ненужна реимунизация е фатална. Дали заради това децата правят свръх реакция...
Ще питам само за повторно манту, детето ми има БЦЖ в родилното.
След третото дете ще съм почти лекар 😂
Ясно помня моето манту и БЦЖ, нямах проблем, стана мехур, рана и сега малък белег

Ох, много неприятно, че не са определили дали е положително или отрицателно. На същата възраст и моето манту е отрицателно, имам поставена втора БЦЖ, след това манту ми е все положително. Много несериозно от страна на лекаря, който е трябвало да прецени дали е + или -.

# 451
Поне придобих опит за следващите две.
Днес отново ходихме и двама доктори седят и спорят кой ще поеме отговорност. Аз ли да съм, не съм специалист, а детето не е опитно зайче. Юли месец ще сменим личния , ако преценят и е възможно ще поискам манту.
На Емил му избиват кътници, зачервени са му бузките и търси биба. Няма да я махаме скоро 😅 и той има ваксина, но неговият Доктор (различен от на другите) каза, че не бързаме и ще изчакаме грипа да отмине.

# 452
На някой случвало ли му се е това - ноктите на палците на краката на детето станаха на вълнички, а след това след висене в басейн се отплетиха и паднаха. А отдолу си имаше нов нокът, по цялата дължина. Да, по-мек си е амаа го има. Много странно.

Ваня, какво стана с пътуването и гледането на детето от бабите?

И някой ако е запомнил - кой сайт имаше по-ок цени от next direct, че то забравих. 🫣

# 453
Лина, звучи така, както ако накътя е наранен и падне. Понякога става от неусетен удар. Но изобщо не съм специалист в тази област. Само предполагам, от опит, и от чуто и видяно.

Сайта е next.co.uk, ако говориш, за онзи който коментирах, че трябва с доставчици да се поръчва. 🙂

Ваня, и аз очаквам да разбера как е минало!! 🥳

Ние бяхме болни, по-скоро децата и съпругът ми. Гадничък е грипа, виждах как се мъчат. Аз ги лекувах 🤗❤️
Покрай това, забравих да ви пиша за роклята, ако някой ще поръчва уголемена е. L размер ми беше голяма и си поръчах М. Аз не съм за М. Имам още "уплътнения" тук там,  особено по талията 😂.

# 454
Next.co.uk май беше.
Аз не поръчах от там, защото докато се наканя с превозвач и можеше да не пристигнат навреме. А и връщането ме притесняваше. Заложих на Бест Сикретс със сравнително бърза доставка са, без посредник, безплатно връщане. Взех си няколко рокли по 30/50 лв и няколко от Трендиол, ама там имах и греди.

Пътуването предстои. На 4.02 заминаваме. Всичко е за сега по план. Събота бяхме на детски рожден ден и едното детенце е болно 😂 Та тръпна и София да не се разболее, но за сега държи. Много близки приятели са ни, иначе щях да откажа рождения ден.

За падането на ноктите не знам. На моята на краката са много тънки и рядко ги режа. Обаче на ръцете има бели ивички и ме притеснява да не е липса на витамини, или пък се удря някъде. Тя сега за всеки малък удар мрънка, та не мога да преценя кога се е ударила малко или много, или дали точно в ръцете. Щъка и пипа навсякъде. Иначе продължава да е зле храненето. Два дни яде, после отказва, тази сутрин пак е на кисело мляко и банан, защото не искаше да си яде кускуса, а се събуди гладна, защото пък вчера не вечеря, но пи мляко. И това мляко не знам кога ще го откажа. Търси си го, а и ме спасява вечер като не иска да яде. През деня не й правя мляко. Да стои гладна, ама вечерта й давам, за да може поне да спи. И аз също 😀

# 455
Здравейте, моомичета! Моля за съвети при задна хрема. От около месец я мъчи моята девойка, като най-осезаемо е сутрин, когато се събуди - кашля и е ясно, че има секрет, който не може да изплюе. Правя инхалации с физ р-р, както и впръскване на изотоничен р-р, а педиатърката предписа капки Коларгол. Не мога да се справя с накапването им, детето се мята като лудо само и само да не му ги поставяме. И е разбираемо, ужасно е да ти се стича нещо в носа; самата аз до ден днешен мразя капките. Затова се опитвам да го впръсквам този р-р, но не знам до колко е ефективен така. Днес помолих за съдействие в аптеката и ми дадоха Скалер Силвър. Обаче искам и вашите препоръки, особено от майките с 2 и повече деца.

С храненето моята си е все така злояда. И все така си яде мляко, понякога дори и през деня, особено ако не съм го скрила от погледа ѝ. Ето сега на обяд, вместо манжда, пищеше и сочеше млякото. И все още отказва да заспи. Като цяло до гуша ми е дошло от нейното неядене. Яде колкото врабче и то 2-3 неща. Преди ядеше кашкавал, сега и него не яде. Явно сладко обича - десертите от Ян Бибиян ги хапва с по-голямо желание, а моите бисквитени торти или грис (и двете без захар ги правя) също се одобряват. Иначе всичко бута, мръщи се преди да го е опитала, хленчи, хвърля... Хем искам да се храни разнообразно и непрекъснато нещо ѝ предлагам, при това гледам да е различно, хем тя почти не яде и само се хвърля и това са пари на вятъра.

# 456
Мерси за сайта🤗

За ноктите не съм сигурна защотоо първо и се белеше кожата по стъпалата и ходилата. Много странно, после това с ноктите. Или е свързано с беленето или от това, че едно дете я научи на площадката да ритат оградата с крачета😅

Ваня, всички тръпнем с теб за това пътуване😅😅😅 все едно и мене ще ме вземете. Ама що не ме вземете, аз спинкам, хапвам и мн слушкам😅😅😅

# 457
И на Плами ноктите на краката са странни. На единия палец се извива нагоре крайчето и се завърта и все си мисля че се впива. Не знам как да го оправя, режа до дъно и като порасне пак…
За носа препоръчвам промиване с Клинсин - шише. Към него има прахчета, разтварят се в приятно топла вода, стиска се детето на мивката и се промива носа. Най-добре сутрин, излизат страшни неща 😁
Друго за нос не използваме.
Искам и аз на пътуването, много добре звучи 😁❤

# 458
Взимам ви и двете 😀
С мъжа ми се шегуваме как ще стоим в стаята и ще чакаме да ни изпратят снимки и клипчета на детето, а междувременно ще гледаме старите 😀 От сега ми е мъчно за нея. Съжалявам, че не пътувахме повече преди тя да се роди, но имахме други приоритети. Сега осъзнавам колко безгрижни сме били 😀 Малко да поотрасне и да се води разговор с нея, ще я взимаме с нас.

Общи условия

Активация на акаунт