💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 8 692
  • 451
  •   1
Отговори
# 435
И нашите родители са около 65г и не смея да им я оставя за дни наред. Вкъщи се оправят, но вън е като Ивет Лалова и не успяват да я хванат😅 шансът ни е да помъкнем някоя баба с нас по почивки, ама тия малдиви златни ще излязат така😂
Надявам се някой ден като е по-голяма да пътува със сестра ми и нейното дете, което сега е бебе и разни такива моменти на отмора да имаме.

# 436
И моите родители са 65+, неговите са 70+, но са доста активни хора. Майка ми е голяма паника и не искам тя да я гледа, за това се доверявам на свекървата. Тя е много спокойна и ще я занимава доста. Ще излизат пред блока. В затворено пространство сме, за това няма много къде да отиде. То зависи и от времето, де, но каквото и да е, няма да е 15/20 градуса, за да прекарват цял ден навън. Ще излизат по малко. Важното ми е детето да е нахранено, измито, наспано и опазено от сериозни външни повреди 😀

# 437
Ваня, а оставяла ли си я досега при свекърите сама с преспиване?
Ние досега не сме се престрашили да оставяме детето с преспиване при баби. Но той е и малко по-малък от вашите деца, на тази възраст 2 месеца са голяма разлика.

Лина, като тв прочетох първата ми мисъл беше, че сигурно и сестра ти се надява на същото 😂 С малка разлика децата ще са супер щастливи да са заедно, но който ще ги гледа…Едно време баба ми отказваше да гледа едновременно мен и братовчедка ми защото заедно сме ставали “неуправляеми” по нейни думи.

# 438
Не съм я оставяла да спи при тях 😀 За това казах: смело и безотговорно 😀 Ще ви пиша как минават дните им 😀

# 439
Здравейте, имам един въпрос и търся мнение. За голямото дете на 7г е.
В петък й направиха манту. Вчера ходихме да проверят. Докторката излизаше и бързаше, погледна я в коридора, каза станало е. Вътре имаше още един доктор и попитах и него "Не съм много обеден" беше отговора и ми затвориха вратата.
След като осъзнах какво стана я заведох на пулмолог, неговото становище беше, че мантуто е отрицателно и следва ваксина в рамото.
Знам, че със сигурност има мами, които да против ваксините. Не ме съдете.
Щом спазвам календара искам всичко да е изрядно, а не претупано на изхода.
ОТНОВО се върнах при личния, каза добре доведи я, но ако има имунитет не е хубаво да слагаме. АЗ ОТ КЪДЕ ДА ЗНАМ ИМА ЛИ, НАЛИ ТЕ ТРЯБВАШЕ ДА КАЖАТ.
Посяга съмнение в мен ..
Мястото дори няма следа от убождане

# 440
  • София
Момичета, само ние ли нямаме грам напредък с гърнето? Опитвам се да го накарам да седне на него с дрехите поне (преди поне така правеше), но вече не иска. Като тръгна да го събувам, пищи и е ужас, няма как да го сложа насилствено, дори да искам 🤣 то и смяната на памперса понякога е така. Sad

И със самостоятелното заспиване сме до никъде. Оставям го в леглоото, лежи, върти се и на 10мин иска да го гушна и тогава заспива за 5 мин. Sad нямам против реално, харесва ми, но се притеснявам да не му вреда по този начин. В смисъл наесен ще му е трудно да заспива сам в яслата Sad

# 441
И аз съм зле с гърнето, но предполагам в яслата ще е по-лесно, защото гледат едно от друго. И със самостоятелното заспиване ще пробвам там как е. Тя по принцип на обяд няма проблем със съня, особено като е изморена. И вечерта би заспивала лесно, стига да се измаря, но в това студено време е трудно.

# 442
Йони, това с мантуто съм чувала, че ако не стане, не винаги лекари предпочитат да го повторят, но нямам идея защо. От приятелки го зная, не професионално. Аз слагам всички ваксини и дори варивакс съм купувала на момчетата, на Верена ще ù я изтряскам, след няколко месеца

Форест, ние изобщо не правим опити с гърнето, споко! ☺️🤭

# 443
ioni_666, много интересен казус, ако е имало зачервяване трябваше и ти да го забележеше. Нашия батко нямаше нищо и сложихме ваксина, леле това нещо кървя и набира 6 месеца, слава Богу без болка. При наш съученик беше съпроводено от температура, кървене и болка отново в продължение на 6 месеца... Обаче това е една от най-важните ваксини и всеки нормален родител ще си подложи детето! Попитай специалист дали можеш да направиш нова проба за Манту след няколко месеца. Нашата лична ни каза, че много странно последните набори са все с отрицателно Манту, а после правят свръх реакция, пълна лудост...

# 444
Гърнето… безславна история😅  за да не се укорявяте ненужно ще споделя, че има т.нар психомоторно развитие и има физически умения, които детето да е придобило за да може да управлява и тазовите си резервоари. Не помня вече в детайли, но със сиг част от нещата бяха да може да качва и слиза стълби само. Нашата девойка още не успява да ги слиза сама и затова не я напъвам все още в гърнето. Има дни в които ака в него, но не е напълно на дневен ред.

Преди това също може да се “приучава” към гърне, но това е дресировка. Не е съзнателен акт, или поне в масовия случай. Имам приятели, които на 8-9м са си научили децата на гърне, но бяха деца с мн кофти запек и едно -две изхождания седмично, за които сядането на гърне беше мн ок за по-лесно изхождане и от там децата схванаха.

# 445
О, много сме далеч от самостоятелно изчакване на стълби 😀 Тя за прага на банята иска ръчичка. Иначе като ака се скрива в някой ъгъл и кляка 😀 А, после най-хубаво се заиграва - с миризливо дупе 😀

Миналата седмица бяхме на ортопед, че беше казал контролен 3/4 месеца след като проходи, но се притеснявах, че ходи малко по-разкрачено и записах още декември час, че февруари беше под въпрос и не исках да чакам до март. Каза, че е нормално при някои деца да ходят така, защото са проходили сравнително скоро (2.5 м до прегледа) и походката била функция на мозъка, за което ми стана странно като твърдение. Разкрачи я на всички посоки и каза, че няма изкривявания и всичко е нормално. Та си отдъхнах. Тя е и малко висока, та явно балансира така. Като проходи беше по-разкрачена, но сега май става по-добре.

# 446
Моята за акане си търси гърнето, ама пикае където й падне. Като бяхме на село не й взех гърнето и ака в памперса, ама й се зачерви дупето.

# 447
И ние сме до никъде с гърнето, осбено откакто проходи. Преди това поне стоеше на него и поне на по голяма нужда ходеше там, не винаги разбира се, но поне веднъж на ден, два. Сега не иска дори да стои там откакто проходи.
Нямам представа дали е обвързано със самостоятелното качване на стълби, но наше близко дете е 2 месеца по-малко от нас и вече са напът на махнат памперса, тя си казва ако и пиш и си ходи там, а иначе не може самостоятелно да качва стълби 😅.

# 448
Аз мисля, че и Плами е готова да го махне, ама майка и не знам дали е готова 😂
Казва ако, слагам я и ака в гърнето, някой път казва пак ако и пишка…
Криенето като ака също е сигнал, че е готова.

# 449
Благодаря ви момичета 🤗
И се извинявам, че съм извън темата.
Намерих информация, че в много страни има само една ваксина БЦЖ, без реимунизация и много често манту е фалшиво положително или фалшиво отрицателно. Ненужна реимунизация е фатална. Дали заради това децата правят свръх реакция...
Ще питам само за повторно манту, детето ми има БЦЖ в родилното.
След третото дете ще съм почти лекар 😂
Ясно помня моето манту и БЦЖ, нямах проблем, стана мехур, рана и сега малък белег

Общи условия

Активация на акаунт