💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 16 647
  • 787
  •   1
Отговори
# 720
И мен, ако ме удари, хващам й ръката и тя започва да си играе и да се забавлява.
Не съм я затваряла в стаята, но тя може да отваря вратите, та не знам какъв ефект ще има.

Вчера следобяд се събуди пак с температура. Ходих до централата на Цибалаб да пускам кръв (има ли друго място в София, където мога в 4/5 следобед и неделите да дам кръв, че тези са ми далеч). До 18 ч излезнаха резултатите (в това отношение много харесвам София). Завишено црп, суе, левкоцити. Бяхме до правителствена. Изписаха АБ, но да го дам, ако и днес има Т (за това пък ги харесвам тях, че отлагат максимално АБ). Гърди, уши - чисти, леко зачервено гърло. Ще се мъча да събера днес урина и ако има там находка, ми каза да започвам АБ. Дано да закрепим положението до понеделник, че как ще тръгна на работа 🤯

# 721
И моя отваря врати, обаче аз врътвам ключа.
Седи там 1-2 мин. Напълно достатъчни.
При мен ефект има.
Но го правя сравнително рядко, защото ще свикне и няма да му прави впечатление както казвате.
Не съм го чела като метод, просто ми хрумна.

# 722
Аз най-често ги плаша с баща им. Че ако не ме слушат, ще му се обадя да дойде той да ги приспива. А те са си мамини, все мама да е. 😂😂 Не знам докога ще работи ама още става.
Кремона, няма как иначе. Морковът или пръчката 😂😂

# 723
Ваня, не съм лекар, но защо са изписали АБ заради една температура? На база на стойността на CRP ли? Доколкото съм запозната бактериалните инфекции обикновено са вторични, т.е. усложнения на вирусната инфекция.
От една лекция за бърза помощ при деца съм си записала следните ориентировъчни граници за CRP:

CRP 5-30 virus
40-70 grey zone (може да е всичко)
CRP > 80 bacterial

Бързо оздравяване!

Ще пробвам и аз заключването в стая. Моят е страшно диване и от нищо не се плаши.

# 724
Тръшкането започна от скоро при нас е с нови размери. От коя чаша да пие вода може да се превърне в 25мин рев, крещене и тн. Иска да излиза и седи на вратата, НО не иска панталони. И така 45мин гонене. Не я бия ( ако баща ѝ разбере, че съм я ударила ще ме убие😂), но накрая насила я вкарвам в някакви дрехи.
Аз я плаша с робота ни за почистване. От това мега мн я е страх. Струва ми се гадно да я заключа сама докато плаче, амаа ако работи - работи. За да си мие зъбите ( други 45мин борба) ѝ казвам, че има мравки в устата и само така дава. Абеее мъка бе

Ваня, този антибиотик за какво е? От лекар знам, че температура без друго оплакване често е пикочна инфекция

# 725
Всяко наказание е гадно, но нали трябва и да се научат тези деца на ред и граници Simple Smile
Въпроса е да се открие какво работи. Simple Smile
Понякога ако реве за нещо и се лигави, го питам дали иска да си отиде в стаята да реве, казва "не" и често спира.
Не е въпроса да седи там 2 часа да истерясва.
Няколко минутки са достатъчни при нас, все пак не е оставен сам някъде на  непознато и страшно, да се чувствам едва ли не гузна.
Ваня, бързо оздравяване ❤️
 Relaxed

Последна редакция: сб, 09 май 2026, 09:39 от milena12345

# 726
Ваня, не съм лекар, но защо са изписали АБ заради една температура? На база на стойността на CRP ли? Доколкото съм запозната бактериалните инфекции обикновено са вторични, т.е. усложнения на вирусната инфекция.
От една лекция за бърза помощ при деца съм си записала следните ориентировъчни граници за CRP:

CRP 5-30 virus
40-70 grey zone (може да е всичко)
CRP > 80 bacterial

Бързо оздравяване!

Ще пробвам и аз заключването в стая. Моят е страшно диване и от нищо не се плаши.

Температурата беше два дни, после един нямаше и вчера пак вдигна. Т.е. не е отшумяло, каквото е имало.
Изписа го на база цялата кръвна картина, но каза да го почнем или ако вдигне пак температура, или след изследванията за урина. Изписа го, за да не ходим пак и да не ни таксуват още 70€, че не мога да го взема без електронна рецепта.
ЦРП е 31, но като е от пръст може да показва занижени стойности.

Ваня, този антибиотик за какво е? От лекар знам, че температура без друго оплакване често е пикочна инфекция

Изписа Панцеф. Каза, че е за уро инфекции и за дихателните пътища.
И аз така знам, че като няма други оплаквания, сигурно в уриналните пътища ще е проблема, но вчера беше абсурд да събера урина толкова бързо. Иначе има леко запушен нос, но не мога да кажа, че е някакъв сериозен симптом. Само температурата ме притеснява.

# 727
Ваня, със синът ми съм преживявала това температурата да изчезне за ден и да се върне. Вирусите са много модифицирани...

# 728
Да, вирусите са ужасни. Моето дете уж беше с розеола, 3 дни висока температура, после изчезна рязко и се появи обрив - като по учебник. Един ден беше по-добре и после се появиха сополи и кашлица, които изобщо не са типични за розеолата 🙄 Та дали е хванал нов вирус успоредно или не е било розеола, няма как да разбера. Откара си 2 седмици вкъщи, таксата в частната ясла си върви 🤪
Мен лично ч ме е страх от АБ, на мненеие съм, че съсипват имунната система и бих дала само ако наистина е наложително, т.е. категорично доказана бактериална инфекция и то с антибиограма.

# 729
И при нас има тръшкане отвреме навреме, но и аз я оставям и навън да лежи по земята. 20 секунди като не и обърна внимание и разбира, че не е това начина. Ние също я наказваме, но гледаме да е рядко, за сериозни неща, защото иначе си губи смисъла в един момент.
Да се похваля - преди 10тина дни от нищото прояви желание да хвърли биби в боклука и ние с мъжа ми яхнахме вълната и О чудеса, преборихме я. Joy
А няколко дни по-късно, пак по нейна инициатива, махнахме и млякото в 12-01. То беше останало 60мл по навик, ама почти не е пропускала откакто се роди, та направо не можах да повярвам как от един ден просто спря да се буди за него. Расте ти детето и вече сама се отказва от бебешките навици явно. Хем ми олекна, хем даже ми беше малко мъчно. Grinning
VaniaK, бързо оздравяване. И мен от тези боледувания най-много ме е страх, особено както есента ще сме с новородено, живот и здраве, но май няма спасение от тях. Confused

# 730
Ваня, как сте? Оздравява ли?

Ние също махнахме вечерното мляко някъде края на март. То беше чист навик, някъде в 21ч се сещаше и си го изпиваше преди лягане. Не е голяма драма да го има, но беше време.

Аз нз дали ви казах, че направи ангина преди около месец и тогава ни спа в леглото, защото имаше 40 градуса темп и я мерих през 30’. И като оздравя голям рев беше да спи пак при нас. Тя досега спеше в преносима кошара в нашата спалня през нощта, а през деня спеше в нейното си легло в нейна стая. И като ни се разсърди, че не я пускаме в спалнята хвана и отиде в другата стая да спи. Можете да си представите колко ми накриви шапката, а😂😂😂😂 та вече 3 сед спи сама в стаята си. Няма мялко, спи сама… нов живот започва😂

# 731
Добре е. Оздравява. Днес е на ясла, защото ми е и първия работен ден.

Млякото и ние махнахме от раз преди месец някъде. Не беше драма. Сега ми е наред да заспива сама. Тя си спи в нейната стая, но с мен. Биберон също трябва да махаме. Не знам това как ще стане.

# 732
Ние днес сложихме първа доза Варивакс. Мислех, че втора доза е след година, а то било след месец.

Нашата педиатърка каза, че нямало смис от ваксина за менингит, защото пазела от щамове, които ги няма в бг. Какво мислите по въпроса?

Иначе и за хепатит А искам да сложа. Моя позната на 30+г изкара хепатит и беше над месец в болница и още 3месеца болничен. Беше смааазана. Месеци наред се въстановяваше и се наплаших.

# 733
Лина, не е добре да се слага толкова скоро втората доза Варивакс. Прочети в групата “Ваксини” във фейсбук, има много лекари и известни инфекционисти, които пишат и споделят статии там, например доц. Бацелова.

Срещу хепатит А (Хаврикс) трябва да си поръчаш от аптека Промахон или да си ги купиш от Гърция. В България няма внос. Ако искаш ми пиши ЛС да ти кажа ние как процедирахме.

# 734
Абе бясна съм вече! 10 дни вече преди 22/23 ч не заспива. Събуждам я в 7.30, цял ден е на ясла и играят, не спи повече от час и половина, след ясла веднага сме навън (днес валя и не излезнахме) и няма и няма умора. Ляга, уж й се спи, гледа, не заспива и по едно време става, святка лампата, отваря си вратата и излиза. Аз гушкам, люшкам, не заспива и не заспива. Вашите така ли са? Период ли е пак, скок ли е, растеж ли е, регресия ли е? Аман!

Общи условия

Активация на акаунт