Предпочитане за всекидневна вода

• 335
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте мами! Искам да Ви попитам Вие каква вода пиете? Ние с ММ пием предимно Кауфланд Трапезната, вашето мнение какво е? Благодаря!

# 1
  • София
От чешмата. Към Рилския водопровод сме и водата е хубава.

# 2
Понякога и от чешмата, но иначе купуваме Девин изворна.

# 3
  • София
Вкъщи - от чешмата, много близо до нас има пункт за проверка на водата, чудесна е.
На работа - каквато ми заредят в машината.

# 4
Чешмяна през филтрираща кана и минерална (с PH над 9) Велинград.

# 5
Чешмяна от кана.
Имаме лесен достъп до минерална, тъй че пием от време на време, много е удобно за шишетата в колата, защото не трябва да я сменям непрекъснато. Изворна взимаме за дребното, когато пътуваме, иначе и тя пие от кана. Към трапезната имам много резерви - тя е обикновена вода, но с различни преработки. Ако съм го закъсала - ок, но няма да ми е първия избор.

# 6
Ние в къщи сме ограничили пластмасата за питейна вода по ред причини. Виждала съм също в супермаркетите огромни количества минерална вода на палети, отвън на паркинга, при 30° температура, оставени под слънцето...

Водата в пластмаса е вече променила вкуса си, според мен, дори да е била складирана добре.
Чешмяната вода при нас я контролират много строго, дори ни идва периодично документ с измерените стойности на различни вещества.
Затова чешмяна в стъклена кана.

# 7
В пластмасови бутилки ми е последен избор - ако съм в друга държава, друго населено място, някъде в движение, такива случаи. Имаме късмет с много добро качество на чешмяната вода.

# 8
Здвейте, ние също пием от кауфланд трапезата вода. Но бих се радвала ако има някой от русенския край да сподели за чешма, от която тече годна за пиене вода. Защото тези пластмасови води престояли кой знае колко време и излагани на слънце....

# 9
Това някакво търговско проучване ли е? Ако не, защо само тези марки бутилирана вода са включени в анкетата? На пазара има и други.
Хората, които пият „Горна баня“ и „Велинград“ например, как да ти отговорят?
Липсват и опциите за чешмяна вода – филтрирана или директно от чешмата.

# 10
  • София
О, аз не видях че има анкета. Бутилирана напоследък купувам само газирана вода.

# 11
Аз съм си от София, водата е мека, не е варовита. Пия предимно от чешмата, от магазина рядко купувам. Но, ако купувам, обикновено взимам Хисаря или Банкя, или Девин изворна. Ако няма, взимам каквато ми падне. Преди години, като бях по-малка, баща ми редовно ходеше до Горна баня да пълни туби от чешмите с гореща течаща вода.
Само като отметка да направя предложение. По принцип не е лошо в анкетата да има възможност за повече от един отговор, защото някои хора предпочитат да пият повече от една марка вода, обичат да редуват различни минерални води, а понякога редуват минерална и изворна, примерно.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 13:40 от Borqna Sto 771419

# 12
Каквото има на промоция в супера. В най-общия случай ‘изворна’, не ‘минерална’. Само гледам да не е обогатена с магнезий.

Общи условия

Активация на акаунт