Какво правите с нежеланите подаръци?

• 4 668
  • 83
  •   1
Отговори
# 45
Най-неприятният ми подарък е карикатура на мен самата. Стои в един шкаф и понякога я виждам и си мисля, че човекът,  който ми я подари явно не ме харесва.

# 46
Рядко съм имала неподходящи подаръци. Преди няколко години ми подариха много грозна, тежка керамична ваза.Оставих я в една стая и забравих за нея.Малко след това влязох, видях я и от там навън, право в контейнера.Не съм длъжна да се съобразява с хорският вкус и несъобразителност.Не е като да не съм споделяла пред тези хора, че не одобрявам сервизи, стъкларии, картини за подаръци.Отделно знаят какво харесвам и съм ЗА подаръчни ваучери.

# 47
  • София /Абсурдистан
Аз намирам приложение на всичко. Което съвсем нямам идея какво да го правя - раздавам.
То и с ваучерите е сложно понякога. Аз предпочитам само и единствено ваучер за книжарница. За ползване на услуги ми е ангажиращо и не ми се занимава. Няма да отида на масаж, грим, йога, фитнес, плуване и тем подобни. Ако нещо не го искам, давам го на който ще му се зарадва и ми е чиста съвестта.

# 48
И аз не харесвам ваучери за услуги, смятам, че всеки си има определени места, на които ходи и не бих ги променила. Нелепи са ми ваучери за скъпи магазини - от типа 50 лева за ГОТО, Масимо и подобни, страшен подарък, да не изгори трябва да дадеш още минимум толкова, че и много повече.

Гледам да раздавам нежелани подаръци. С една приятелка си препредаваме разни неща, които на нея не харесват, а на мен да и обратното. Не ми е приятно да хвърлям, та намирам приложение.

# 49
Прави сте за ваучерите донякъде.Ако знаем какво харесва човека, са ок.Ваучер дори с минимална сума за козметика или Пандора, по би ме зарадвал от ваза или сервиз. Аз си имам много красиви и скъпи стъкларии.Сама си ги избирам.

# 50
  • София
На мен най-сложен ми е мъжът ми. Никога не мога да уцеля, а уж го познавам. Преди 5 години му купих "умно"  бюро. Еми ползва се като дървеното на дядо ми. Дрон му взех, от три години не е разопакован, а искаше, защото му се счупи предишният.
Сега пак идва Коледа и рожденният му ден и аз пак нямам идея какво да му взема.

# 51
На мен най-сложен ми е мъжът ми. Никога не мога да уцеля, а уж го познавам. Преди 5 години му купих "умно"  бюро. Еми ползва се като дървеното на дядо ми. Дрон му взех, от три години не е разопакован, а искаше, защото му се счупи предишният.
Сега пак идва Коледа и рожденният му ден и аз пак нямам идея какво да му взема.
Другият път чорапи и боксерки и ще ги ползва.

# 52
  • София
Мдаа, ама това децата му подаряват. 🤣. Абе сложно е. Той три години подред ми подарява лалтопи, които той харесва. Е, ползва си ги. Аз кретам със служебния и един много стар таблет.
Просто избира огромни, а аз само искам да мога да си ги нося в леглото.

# 53
  • София
А защо не му кажеш точно какво ти трябва?

# 54
Мдаа, ама това децата му подаряват. 🤣. Абе сложно е. Той три години подред ми подарява лалтопи, които той харесва. Е, ползва си ги. Аз кретам със служебния и един много стар таблет.
Просто избира огромни, а аз само искам да мога да си ги нося в леглото.
По този повод един виц-идея:
"Онлайн магазините са големи измамници. Поръчах на мъжа ми обувки за Коледа. Мъжки обувки, кафяви, 45-ти номер. Доставиха дамски обувки, червени, с токчета, 38-ми номер. Добре, че поне на мен ми станаха!"

# 55
  • София
А защо не му кажеш точно какво ти трябва?
Над 100 пъти съм му казала, човекът просто си купува играчки за себе си 🤣. Не е проблем. Сметките ни са общи, но пак ми се ще да има момент на изненада, ама след години е трудно.

# 56
Тогава май подходящият подарък за "него" би бил един мини лаптоп 😉

# 57
  • София
Мда, или объркана поръчка за обувки 🤣.
Ще му взема някакъв градинарски курс. Хем ще се разнообрази, хем няма да ми виси на главата.

# 58
Не е ли по-лесно всеки от вас да си купи каквото иска, без да се очаква да си правите подаръци изненади? Не разбирам идеята на безполезни подаръци между съпрузи.

# 59
Баща ми винаги даваше пари. Някога го смятах за обидно, защото един вид не му се занимава да разбере и избере това, което ще зарадва мен или майка. Това като дойде празник, иначе има някои спонтанни попадения, но са били голяма рядкост. Майка пък беше по практичните подаръци и за НГ се сдобивах с поредната дреха най-често. Че и се сърдеше, ако не ми хареса, защото вкусовете ни бяха много различни и тя все избираше по своя. В един момент, след като вече и размер не ми уцелваше спря да го прави и започна да ми дава пари. Донякъде ми е било мъчно, че действаше така, но пък е за предпочитане пред поредната дреха, която нито ще ми хареса, нито ще ми стане.
Другите майки, които каних на първите РД на децата ме научиха да питам - какъв подарък или пари предпочитат. Със събраните пари децата ми получаваха в някои години голям подарък - общ от всички, но колело, телефон, тротинетка (не електрическа) и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт