Какво правите с нежеланите подаръци?

• 4 666
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Не е ли по-лесно всеки от вас да си купи каквото иска, без да се очаква да си правите подаръци изненади? Не разбирам идеята на безполезни подаръци между съпрузи.
Еми не, не е ок, защото ние така или иначе си купуваме нужните ни неща. Все пак поводите са, за да има някакъв момент на изненада, на нещо, което да разнообрази ежедневието.

# 61
Че и се сърдеше, ако не ми хареса, защото вкусовете ни бяха много различни и тя все избираше по своя.

Това ми напомня една малко смешна(и малко тъжна към днешна дата) случка. Започвам първата си работа след университета. По онова време бяха на мода широки, дълги, обемни дрехи. И един ден майка ми носи "да ходя на работа" една спретната рокличка, с якичка, прибрана, строга. Аз на 20+директно и казах, че това няма да го нося, да е мислила. Но тя предвидливо взела роклята от някаква позната продавачка с възможност да я върне и я върна.
Каква беше изненадата ми, когато след 3,4 години в магазин на Манго, наскоро открит(като почвах работа имаше само български магазини) видях абсолютно същата рокля, с якичката, същия цвят дори, малко различен десен. И на бвзумна цена, в сравнение с тази, която можеше да имам. И я купуваха , но модата вече беше различна.

В общи линии, в семейството днес  (мъж и дете) си правим подходящи подаръци, а освен това нито правя, нито получавам на/от малко познати хора. Познаваме си вкусовете. Въпросът е на близка приятелка, с която си разменяме подаръци по Коледа, какво да подаря, там се затруднявам, не защото не зная вкуса и, а защото поне от 20 години си разменяме подаръци. Същото е и с приятелско семейство(кумци), с които обикновено сме на втория или третия ден от Коледа. Там носим предимно неща за ядене, пиене. И там имам смешна случка преди години. Правя коледни сладки, тогава синът ми беше малък и уж да помага - чете от учебника по английски рецептата и ми дава продукти(полезното с приятното). Но сладките стават не подметка, а направо паве. Идва по някакъв повод набързо дъщерята на приятелите, напреднала бременност и възкликва "Колко хубаво мирише" Казвам и, то хубаво, ама със сладките човек да убиеш. Тя опитва една, аа, много са хубави! Дадох и ги, оставих си колкото за красота.

# 62
Един от  най- успешните ми подаръци за ММ,  направо в десятката, беше намислен малко повече, като за мен Joy - преди няколко години,  за Коледа,  безжични,  супер high-tech слушалки, за да не ми пречи нощем с телевизора Sunglasses

# 63
подарявам. една колежка ми беше подарила едно бижу,което аз никога не бих сложила. 3 пъти го сложих за офиса, след година ме попита какво е станало. казах й, че съм го подарила на една братовчедка,която се е влюбила в него. не излъгах, само, че беше приятелка на майка. жената,по последни данни, редовно си го носи. подаръкът е уважен и му се радват.

# 64
  • Melmak
На мен това ми е много странно, да питат какво се е случило с някакъв подарък. Даже ми е грозно. Какво те интересува, нали е подарено, ако иска получателят може да го ползва, да го преподари, да го продаде, да го хвърли. Никога не ми е хрумвало да питам “носиш ли си подаръка” година по-късно…

# 65
За Коледа на колеги и съседи подаръци не правя, изобщо не ми е хрумнало. Подарявам на семейството, което наброява към 10-12 човека, още преди ноември се обсъжда кой какво иска, като се оставя малко творчество, например за една Коледа исках ваза, голяма и зелена. Получих я и си се ползва, не очаквах да е с такъв модерен дизайн, предвид че всички знаят за моя ретро вкус, но се оказа практична и се вписа добре в интериора. За рождения дни също, пазарувам от списък, одобрен от рожденика или подарявам ваучер.
Никога, ама никога не съм получавала подарък, който не ми трябва, не ми харесва, не ми става или нещо такова. Късметлийка съм Simple Smile

# 66
Подарявам ги най-често на човек, който ще им се радва. Със семейството и роднините сме се разбрали да не си подаряваме нищо за Коледа, защото вече сме си изподарили всичко възможно и само се събираме на семейна трапеза да се видим.

# 67
  • Варненска клюкарка
Не обичам изненади, никой досега не е успял да ми уцели вкуса. Апартаментът ни разполага с маза, килер на етажа ,таванска стая и перално помещение - на всичките места имаше натрупани ненужни подаръци. В мазата доскоро стояха почти всички подаръци от сватбата ни, приятелката ми беше си харесала 2-3 неща, на майка ми и свекърва ми дадох, но другото си стоеше...  Като цяло давам да се разбере, че не искам да ми подаряват нищо. Това лято напълних няколко чувала с натрупаните през годините ненужни неща и всеки път ги оставях отстрани до контейнера, всеки път като се връщах със следващия виждах че предишната "доставка" вече някой си я е прибрал. Мъжът ми до преди няколко години все още се опитваше да ми подарява разни неща, но след като ме видя да пръскам с парфюм Омния на Булгари тоалетната хартия в баните, спря да го прави, за РД сега ми подарява ваучери от магазини за обувки.
Миналата година подарихме на роднини новодомци ваучер за Икея за 150 лв, тогава толкова все още стигаха за нещо. Много се зарадваха, ние вече бяхме забравили, когато месеци след това ни се обадиха да ни кажат, че с известна добавка от тяхна страна са си купили нещо което отдавна си били харесали. Преди месеци подарихме ваучер за Метро - човекът ни изпрати снимка на офис стол на колелца който  си беше купил и разопаковаше пред бюрото си вкъщи, също остана много доволен от такъв подарък.
На племенниците и синът ми давам пари, за сина и без това всичко плащаме ние - от учебнизи и абонаменти, до  дрехи, обувки и техника. С групата му за упражнения в университета са свикнали да си разменят за Коледа луксозен шоколад- няма човек който да не обича шоколад, та се надпреварват за бонбони и шоколади с екстравагантни вкусове. Последно попаднах на някакви бонбони с Бейлис, та ги купих, защото знам че и тази година ще си подаряват шоколад. Когато го канят по рождени дни обикновено с другите поканени питат  рожденика каво иска- често отговорът е пари, или направо си показват по сайтове какво са си харесали, така си спестяват и на себе си и на получателя неприятни емоции.

# 68
Разсмяхте ме от сърце с Омнията 😄 Аз например съм алергична към парфюми и уж всички знаят, но всяка година получавам поне един 🤷😃

# 69
Ползвам подаръците от съпруга ми, децата ми и родителите ми.
Всички останали подаръци преподарявам или изхвърлям.

# 70
  • Melmak
Аз с Омнията и банята не бих пръскала, защото го мразя. 😁 Особено белия.

Мм направи една жестока простотия. Прибира се от командировка, носи подаръци. Обаче аз заминах на почивка, докато той е в командировка и ме няма. Той се връща ден преди мене, като е сам отива у техните да ги види. Подарява им подаръци, ок. Връщам се, купил ми Шанел парфюм. Идеално, хареса ми.
Идва свекърва ми един ден и на какво миришеееее? На същия Шанел. После го запитах същия Шанел ли подари на майка ти? Да… ми да не го правиш следващия път… направо..

# 71
  • София
Е какъв е проблемът?

# 72
  • София
Нямаше ли такава тема?
Или ги прибирам, или ги пазя, или ги ползвам. Не хвърлям и не преподарявам. Неуважително е.
И не съм толкова меркантилна или консуматорски настроена за подаръци специално.
Аз винаги избирам супер подаръци на хората, за съжаление не мога да кажа това със същата сила за другите.

# 73
  • София
Уау, най-вероятно и другите си мислят, че избират супер подаръци 🤣, но ми харесва самоувереността ти.

# 74
  • София
Мне, факт е, че слушам внимателно хората и наистина им правя приятни изненади. То си личи, когато човек много се зарадва. Имала съм доста такива случаи.

И не, не си мислят, все казват, че се чудят какво да ми подарят. Говорим за по- далечни хора, разбира се. Близките ми ме познават отвъд джиджи- биджито.

Общи условия

Активация на акаунт