Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 8 508
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
Да, аз ги намирам лесно, на почти всички аптеки. Отделно, че редовно има промоция - купуваш 2 опаковки лентички и подарък апарат, така че вкъщи и така се сменят и винаги имаме някой нов.
Ето сега като чукнах онлайн да погледна и ето промоция, този път са 3 опаковки https://galen.bg/kontur-plyus-lenti-3op-podarak-glyukomer-kontur-plyus-elit-1br

# 106
  • Бургас
В къщи ползваме ACCU-CHEK

# 107
И аз купих такъв,препоръча ни го наш познат диабетик и каза,че е много точен. Взех го просто да имам като бях бременна и нямам лични наблюдения.

# 108
Вземи за който са ти по-изгодни лентичките от тези изброените. Не е случайно че подарават апаратчето, те гледат да те вържат да купуваш техния консуматив после. Нищо не те спира и още на следващата промоция да се прибереш с още един глюкомер, ако така ти излизат по-евтино, едва ли на днешно време някой ги държи по няколко години...

# 109
Благодаря за отговорите за глюкомера! Питах в темата защото освен моя бях чувала само за Accu Chek и исках поне да имам препоръка/мнение за още един. Но, промоцията в "Гален" е добра, а и Натка е права - консумативите за този или онзи апарат са важни за производителите защото те се използват с години.

# 110
Здравейте,
Моля за съвет и мнение какъв лекар да посетя.

Става въпрос за гнойни образувания, които ми излизат периодично по различни части на тялото, тази година просто счупих всякакви рекорди! Започнах с носа, след това на едната подмишница, на гърба и сега последно на другата подмишница. Всеки път ме "лекуват" с антибиотици, без никакви изследвания, но вече ми писна. Искам да разбера причината, а не да пия АБ до безкрай. Баща ми е по същия начин от както се помня, него директно със скалпела го лекуват.
Заради подмишниците ЛЛ се осъмни за гноен хидраденит, прати ме при негов приятел (явно) дерматолог, който се съгласи с "диагнозата" и нищо друго не ми каза. Посъветвах се и с друг дерматолог, който отхвърли въпросната диагноза, но и той нищо повече не ми каза.
Аз мисля да прекратя посещението при дерматолози и на своя глава да посетя ендокринолог, дали според вас е добра идея? Мислех и с някакви основни изследвания да отида - ПКК, кръвна захар, например, пък после по преценка на доктора да пускам още... Всякакви съвети биха ми били от полза, защото така не се живее. 😶

# 111
Хематолог.

# 112
+1 за хематология
Може би и имунолог (да изключи нещо наследствено и автоимунно) + ендокринолог (да не е преддиабетно). Чести възпаления има при дефицитен вит Д. Бих сменила ЛЛ.

# 113
Добра идея е ендокринолог, евентуално за висока кръвна захар. Вижте си гликирания хемоглобин в изследването, което ще направите. Относно предишната диагноза и антибиотиците не съм компетентна да коментирам, но не изключвам да са правилни.

# 114
Здравейте, на какво се дължи адски силното главоболие, което не се повлиява от хапчетата, гадене и по едно време повръщам и ми поминава? Замерих кръвното не беше много високо, около и малко над нормата... Има дни, които не мога да си обясня.

# 115
Чизи Според мен е мигрена.

# 116
Мигрена или проверете за проблем със зрението. Като не ми бяха точни диоптрите,получавах ужасно главоболие и замъглено зрение. Другото е ,че ако обикновено имате по-ниско кръвно и се повиши дори и малко над нормата е възможно да се получи така. Мъжа ми повръща и има главоболие на кръвно с горна граница 140.

# 117
Възможно е да се получи и от ошипяване, неправилна стойка или от промяната на времето да се възпалят нервни окончания, които да причиняват болката.

# 118
  • Deutschland
Здравейте. Преди един месец китката на ръката ми  се поду и болеше. Не съм се удряла по никакъв начин. Поду се и след два три дена отока спадна. Снощи се наду за втори път. Първият път не обърнах внимание, защото по това време имах много работа и забравих да мина през личния лекар. Сега обаче ще поправя тази грешка. И все пак имате ли идея какво може да причинява оток и болка? Благодаря предварително.

# 119
Възпаление. Няма какво друго. Въпросът е възпаление на какво - на сухожилия, на обвивката на ставите... Това вече само лекар може да каже.

Общи условия

Активация на акаунт