Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 8 426
  • 292
  •   3
Отговори
# 90
Някой слагал ли е скоро ваксина против тетанус? Личната ме вика на профилактика и за тази ваксина, пък аз от сто години не съм си слагала такава, зор сега да се занимавам с нея. Даже се чудя откъде ми я измисли тази ваксина, май тази година не е ред на моя набор.
Тази ваксина няма смисъл сега да я правите, защото ако се набодете от пирон след повече от 6 месеца, ще трябва пак да я направите.

# 91
Тази година са родени в години, завършващи на 0. Миналия ден четох на ЛЛ бележката на вратата, докато чаках за преглед.
Нужна си е ваксината, няма какво да чака да се набоде. И други ситуации има.

# 92
Тази ваксина не е само за тетанус, а и за дифтерия. А наскоро из Европа, явно заради мигрантите, имаше доста случаи на дифтерия, тъй че не е зле да си я направите.

# 93
Тази ваксина все още ли е толкова отвратителна… спомням си, че преди 6 години направо ме извади от строя за 2 дни. Чувствах се много зле и ръката така ми се поду и болеше зверски…

# 94
Такава си е. Не обръщам внимание аз. Минава, макар и бавно, подутото.

# 95
При мен нямаше нищо, преди 2-3 години и аз слагах поредна реимунизация.

# 96
Точно от последната ми стоя цял месец едно топче. Мина.

# 97
  • пустинята Гоби
Моята рожденна дата задършва на 8, не на 0. Мъжът ми е на 0, да не се е объркала нещо личната Rolling Eyes . Така или иначе трябва да ходя и по друг повод, та запазих час, ще се разберем.

# 98
Питай. Може и моят ЛЛ да ги кара по друга схема. Simple Smile

# 99
Мисля, че по задължителния имунизационен календар са от 25 г. възраст през 10 години т.е. 35, 45 и така.

# 100
На 0 бяха при личната. 1970-80-90... Преди месец ходих и видях. Стига да не бъркам, но нулата в края ми направи впечатление.

# 101
Някой дали може да препоръча марка глюкомер, за който горе-долу има представа, че е сравнително точен?

# 102
Аз ползвах contour plus и мисля точен беше, в аптеката казаха , че него най-много го купупват

Някой дали може да препоръча марка глюкомер, за който горе-долу има представа, че е сравнително точен?

# 103
Вкъщи ползваме на Contour Plus от години, майка ми е диабетик

# 104
Благодаря! Аз имам Wellion, но скоро като купувах лентички от аптеката, нещо се разприказвахме с аптекарката и тя ми каза, че е добре на няколко години апаратите да се сменят. А моят е много стар и вече имам съмнения, че не е много точен. А не си струва да взима контролна течност и затова реших, че е време за смяна.

А за този, който препоръчвате лесно ли се намират консумативи /лентички/?

Общи условия

Активация на акаунт