Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 8 402
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Много интересно. Благодаря ти, че сподели!
Аз пия Вигантол, не съм забелязала да ми влияе на косата. А витамин Д вече ми е на горната граница, дори от юли не го пия. Мисля през ноември да го почна пак.

# 76
Антибиотика убива определени бактерии, независимо къде по тялото се намират. Не помагат при вируси.
За стомашно-чревни заболявания изписваха антибиотик..... , след който разстройство, повръщане, температура минаваха. Помня, как в детската градина децата се разболяваха и аз все се разболявах от тях...

# 77
Да, де, когато причинителят е бактерия, тогава е нужен АБ.
При вирус не. Активен въглен много помага.

# 78
Много интересно. Благодаря ти, че сподели!
Аз пия Вигантол, не съм забелязала да ми влияе на косата. А витамин Д вече ми е на горната граница, дори от юли не го пия. Мисля през ноември да го почна пак.

В какво капвате  капките Вигантол?

# 79
В дресинга на салатата, който е със зехтин. В лъжица, естествено, не в цялата салата.

# 80
Защото знам, че в нещо мазно трябва да се слага, за да се разтвори. По кое време на деня го приемахте?

# 81
Когато ям салата, обяд/вечеря. Различно, според това коя смяна съм на работа. Като вечерята е не по-късно от 18 ч.

# 82
  • София
Защото знам, че в нещо мазно трябва да се слага, за да се разтвори. По кое време на деня го приемахте?
Аз директно слагам малко зехтин в една лъжица и директно хапчето (не пия Вигантол) + витамин А (при мен е ниско)

# 83
Когато пиех Вигантол, го капвах върху половинката на сварено яйце, намазано с масло.
Вит.Д се приема след ядене, не на гладно.

Отдавна пия на капсули, след като се наобядвам, като яденето включва повечко мазнини.

# 84
Аз го ползвам под формата на спрей Витамин Д. Пръскам си от вътрешната страна бузата и забравям.

# 85
Здравейте ! На скенер беше описан размер на черния ми дроб 18,5см./жена на 44г.,73кг, 178см./ Увеличен ли е?  АСАТ и АЛАТ са съответно 16 и 10.Какво мога да предприема и да пия? Пия хормонална терапия. Добър гастро в Пловдив? Благодаря.

# 86
На мен не ми изглежда като проблем. 18 см е нормално. Чернодробните ензими също.

# 87
Благодаря, но навсакъде пише, че нормалния размер е до 16см. Моят е 2,5 см над нормата.Притесних се много

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 16:52 от Incantrix

# 88
Той не може да е еднакъв при всички хора.

# 89
  • пустинята Гоби
Някой слагал ли е скоро ваксина против тетанус? Личната ме вика на профилактика и за тази ваксина, пък аз от сто години не съм си слагала такава, зор сега да се занимавам с нея. Даже се чудя откъде ми я измисли тази ваксина, май тази година не е ред на моя набор.

Общи условия

Активация на акаунт