Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 8 343
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Моля, припомнете ми как се ползва направление за вторичен преглед.
Направлението ми е издадено на 7.10. Използвано е на 15.10. Лекарката има първи свободен час за вторичен преглед на 12.11. Дали ще мина с направлението, като вторичен преглед или ще ми поискат да си заплатя?
Би трябвало да мине за вторичен преглед. Направлението важи до 30 дни след първичния.12.11 е 29 ден след прегледа.

# 61
Препоръчайте електронен апарат за кръвно, без Сендо.

# 62
Microlife

# 63
  • Бургас
Нали уж ноември щеше да идва грипния вирус в България и даже ваксинациите сега започват? Аз съм си поръчала ваксина, но като дойде не знам колко време ще трябва да изчакам след като оздравея да я сложа. Май, че четох някъде, че има една жена, регистрирана с грип А миналата седмица, има си хас аз да съм първата в България за този сезон с грип Б.

Вируси от всякакъв вид има постоянно, дори и лятото. Просто тогава всички са навън и хората по-рядко се заразяват.
А това, че имало една регистрирана жена - ами те хората масово си боледуват без да ги регистрират. От една страна мвого хора не ходят на лекар като са болни, от друга - и да ходят никой не ги тества пък и никой не подава такава информация.
Дори и да се ваксинирате няма гаранция, че няма да хванете друг вирус, неприсъстващ във ваксината.

# 64
Microlife
    А аз добавям Омрон.

# 65
Възможно ли е да ми капе косата от поставена противогрипна ваксина? По принцип ми е слабо място и си капе немалко,но днес е 2ри ден след ваксината и освен другите странични ефекти (температура,втрисане, невероятна умора и много сън), косата ми цял ден капе б р у т а л н о !
Само коси махам цял ден от себе си...

# 66
Не, защото косопадът е свързан със събития няколко месеца назад. Т.е. това, което капе днес, е провокирано преди доста време.

# 67
Не, защото косопадът е свързан със събития няколко месеца назад. Т.е. това, което капе днес, е провокирано преди доста време.

Ммм знам това разпространено твърдение, но не е напълно вярно. При дефицити на витамини на пример,още на 3тия ден от допълнителния им прием, косопадът ми рязко спира. Тествано и доказано по емпиричен начин многократно в продължение на години.
Благодаря за отговора все пак. Други?

# 68
Microlife
    А аз добавям Омрон.
Освен горните два, аз съм доволна и от PIC.

# 69
Ползваме Омрон от години и сме доволни - за ръка. По принцип за китка няма нормирани стойности за кръвно налягане - така казва кардиоложката ни.

# 70
Омрон са номер 1 в апаратите за кръвно. Имам 40 годишен, работи безупречно. Само маншет съм сменяла и помпичка. Техникът при който го нося за калибриране казва, че три са марките - Омрон, Микролайф и Сендо. Други не.

От противогрипна ваксина не е косопада, търсете друга причина.
Не вярвам за три дни да спре, от каквито и да е витамини. Няма такъв светкавичен ефект на никакви добавки.

# 71
Сендо за една година, два пъти го носих на ремонт, затова искам да го сменя. Механичните им са здрави, но електронните са си направо боклук.

# 72
От противогрипна ваксина не е косопада, търсете друга причина.
Не вярвам за три дни да спре, от каквито и да е витамини. Няма такъв светкавичен ефект на никакви добавки.
Е при мен има, както казах от години засичам и се доказва причинно-следствената връзка. Темата е дълга,не ми се навлиза в нея.
Благодаря за отговора

# 73
А кои са тази витамини?

# 74
А кои са тази витамини?
Тя моята история е малко особена. 7-9 години имах силен косопад (косата ми към момента е 1/10та от това което беше).Имах доказан тежък дефицит на Вит Д, много лекари ми го предписваха, но ВСЕКИ ПЪТ, когато почвах да го пия,до 3 дни косопадът ставаше още по-з в е р с к и  и аз спирах Вит Д. След време намаляваше до обичайно силният за мен. Пробвах много марки Вит Д, все същото. Пробвах да пия с него и калций (от 20години не ям млечни), магнезий,цинк - капеше з в е р с к и,спирах всичко.  Бях пробвала и малки дози ,но на рядко Вит К, че ме беше страх. Така 7-8 години. Във форумът прочетох добри отзиви за Better You  спрей Вит Д +Вит К и реших да дам последен шанс. За 1 седмица косопадът драстично намаля,след 1 месец - спря напълно!! След толкова много години перманентен!
Бях супер щастлива Simple Smile
Това е единственото което бях променила и пиех като "лекарство"/добавка
От 2 -3 години ги пия, спирам от време на време (Вит К действа на кръвосъсирването), и до седмица косопадът почва пак. Почвам Вит Д+К - спира (буквално за 3 до 7 дни). И така много пъти.

Общи условия

Активация на акаунт