Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 8 303
  • 290
  •   1
Отговори
# 45
АБ за вирус?

# 46
  • Бургас
Антибиотика убива определени бактерии, независимо къде по тялото се намират. Не помагат при вируси.

# 47
  • София
ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * първите дни по-голяма доза ли се приема? В листовката няма такова предписание.

# 48
"А имаше и антибиотик за стомашно-чревните вирусни заболявания. Помни ли някой, как се казва?"

За ентеровирус ЛЛ ми е изписвал ципрофлоксацин.

# 49
Ципрофлоксацин го дават при Ешерихия коли. Това, че някой дава АБ при вируси, не значи, че е правилно.

# 50
Здравейте, това грип тип Б ли е? Нали уж нямаше грипове?

# 51
Грипове има през цялата година.

# 52
  • Бургас
Кой е казал, че няма грипове?

# 53
Нали уж ноември щеше да идва грипния вирус в България и даже ваксинациите сега започват? Аз съм си поръчала ваксина, но като дойде не знам колко време ще трябва да изчакам след като оздравея да я сложа. Май, че четох някъде, че има една жена, регистрирана с грип А миналата седмица, има си хас аз да съм първата в България за този сезон с грип Б.

# 54
Той си циркулира постоянно. Ноември ще е масово.

# 55
Аз пак за моя тест, като прочетох указанията, май е ковид. Срещу червения квадрат е ковида, а срещу синия -грип А и Б.

# 56
И аз така го чета теста, с ковид сте. Иначе ние сме карали грип тип Б и през март, то непрекъснато нещо циркулира.

# 57
Грипове да искате... По-миналата седмица бях с Т, хрема и гърло. Сега с Т, повръщане и разстройство... 🤢

# 58
  • Пловдив
Моля, припомнете ми как се ползва направление за вторичен преглед.
Направлението ми е издадено на 7.10. Използвано е на 15.10. Лекарката има първи свободен час за вторичен преглед на 12.11. Дали ще мина с направлението, като вторичен преглед или ще ми поискат да си заплатя?

# 59
Зависи си от лекаря. Мен са ме приемали така след повече от месец на контролен преглед и не съм заплащала. Точно при лекари, при които се записва час с месец напред.

Общи условия

Активация на акаунт