Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 8 405
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
С какви лекарства сте лекували глисти при малки деца?
Зентел

# 196
С какви лекарства сте лекували глисти при малки деца?

Vermox- Вермокс.

Дайте го 3 пъти през две седмици.
Останалите членове на семейството също е добре да вземат по едно хапче ( за децата е сироп).

# 197
  • Бургас
Сина ми беше хванал острици. Пихме Зентел цялото семейство. Паразитолога ми беше казал и какви други мерки да предприема. Трябваше да му пера бельото и чаршафите всеки ден на висок градус и да забърсвам бюрото му и пода всеки ден. А нещата, които пипаше (тетрадки, химикали и др) всеки ден ги духах със сешоар. Според лекаря яйцата умираха от топлина, но не се влияеха от дезинфектанти на спиртна и хлорна основа.

# 198
Много важно е ноктите да се поддържат абсолютно къси.
Сешоарът нз дали стига до над 60градуса, и аз сменях чаршафи, пижами  и прочее. Миехме ръцете  и постоянно...

По м/у другото яйцата най-често са по ръцете и ноктите, и заразата най- често от ръце в устата... аз мазах ноктите на дъщеря ми с горчив лак, защото при нея глистите бяха през 2-3 месеца по едно време. Лакът помогна.

# 199
А моето питане е за това:
Защото повечето хора имат на врата

'Skin tags' им викат на английски. Често такива израстъчета се появяват при висок Инсулин. Но има и други причини.

# 200
  • пустинята Гоби
Лекарствата за глисти в България са с рецепта, лекар трябва да я изпише. Нищо не помага дете да спре да си гризе ноктите, ако го прави активно, освен осъзнаването. Два пъти се пие лекарството, ако има заразяване с глисти, не три пъти.

# 201
  • София
Винаги съм се чудила стандартните изследвания от взимане на фесец или скоч лепенка от дупе дали хващат, че някой може да има глисти?

# 202
С опита ми в момента - не! Детето имаше контакт с дете което е имало глисти и в последствие се разбра, били сме на гости и тн. Дадох проби 2 дни след като разбрахме, двете отрицателни, в Петък също повторих, защото ме хвана паниката, отново -.
Вчера ги видях с очите си.

# 203
Да попитам - някой знае ли, дали когато се прави ЯМР на цяла глава, който не се провежда с конкретна цел, всяка една част от главата се оглежда детайлно?
Т.е. всички ли потенциални проблеми в тази област биха били засечени? От евентуален аденом на хипофизата, през проблем със синусите или сливиците, до някакви неуредици с кръвоносните съдове?
Не знам дали зададох въпроса си коректно. Simple Smile

# 204
  • София
При мен е правен ЯМР на глава и шия. Всичко се оглеждаше детайлно тъй като и не знаеха къде точно може да е проблема. Имам и позната с аденом на хипофизата. Точно така всъщност и го откриват...

# 205
И аз смятам, че трябва всичко да се гледа...дори и да си насочен за нещо конкретно. Аз съм правила на гърди, заради образувание в едната, огледаха и описаха подробно всичко и в двете гърди.

# 206
Супер, дами, благодаря ви! bouquet

Би било хубаво да се огледа добре, защото така могат да бъдат открити някои проблеми, за които не подозирам. Дано да няма такива, де, пу-пу! Wink

# 207
Каква е процедурата за получаване на направление за физиотерапия и рехабилитация?
Личен лекар - ортопед - физиотерапевт?
Кой определя каква упражнения и какви манипулации се правят?
По ЗК се сещам само за една клиника, която е собственост на ортопеда и съответно той препраща към физиотепавта в собствената си клиника.
Бих желала да отида при друг ортопед за преглед, но личният лекар няма как да ми даде две направления в един месец.
Ортопед без собствена клиника може ли да ме изпрати при физиотерапевт/рехабилитатор по ЗК?
За частните е ясно, там говорим за 70+ лв. на сеанс и предпочитам като начало да избегна тези суми.

# 208
С направление от ЛЛ отиваш в ДКЦ, или МЦ, които имат отделение по физиотерапия. Там минаваш преглед при лекар и той ти назначава процедури.

# 209
Аз съм ходила на физиотерапия с направление от невролог, синът ми за гръбначно изкривяване от ЛЛ. И в двата случая на мястото на физеотерапията ни е прегледал лекар и е назначил нужните процедури и упражнения според състоянието ни.

Общи условия

Активация на акаунт