Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 8 465
  • 293
  •   4
Отговори
# 180
Нормален е този седимент. Левкоцити има малко, в норма, и единични клетки, не е нещо притеснително.

Много ви благодаря!

# 181
  • Бургас
Момичета, какво означава ако във фоликулярна фаза имам висок FSH (23,8 при реф 2,9-12) и нисък Естрадиол (<6 при реф 18-147). Дали това е признак на настъпваща менопауза (на 45 съм) или е хормонален проблем (имам две големи миоми). LH е малко под горна граница.
На какъв лекар да отида - ендокринолог или гинеколог?

# 182
  • София
Според мен гинеколог. Не мисля, че проблем са миомите, но не пречи да се консултирате и с двата специалиста, за да дадът мнение или да се назначат допълнителни изследвания.

# 183
Какво е това?

# 184
Брадавица

# 185
ако пипа друг човек може ли да се зарази

# 186
Не е брадавица, а папилом или висяща бенка! Може да каже дерматолог точно кое от двете е и как да се премахне. Не е заразно.

# 187
Не искам да влизам в спор, но папилома си е  вид брадавица ... и да, може да е заразно при директен контакт!

Видове папиломи:

Плоски брадавици – най-често се наблюдават в детска възраст и при млади хора, малки са и обикновено са множествени, разполагат се по лицето или ръцете
   Филиформени /нишковидни/ брадавици – малки образувания с нишковидна форма, най-често по лицето, шията или подмищниците
   Обикновени брадавици – надигнати, окръглени образувания с грапава повърхност, с различна големина, единични или множествени, наблюдават се по пръстите на ръцете, по лактите или коленете
   Брадавици по длани и ходила – т.н.”кокоши трън”. Могат да са единични или да са множествени.
   Полови брадавици /кондиломи/ – предават се при сексуален контакт и се наблюдават по лигавицата на половите органи или устата. Някои щамове са опасни и имат потенциала да предизвикат рак на ларинкса или на маточната шийка.

https://cityderma.bg/%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BC% … 0%B0%D0%BC%D0%B5/

# 188
Това не е брадавица. Ако искате копирайте още статии, това няма да промени образуванието в брадавица от никакъв вид.

# 189
Брадавица не е ли това?

----
А моето питане е за това:
Защото повечето хора имат на врата

Не искам да влизам в спор, но папилома си е  вид брадавица ... и да, може да е заразно при директен контакт!

Видове папиломи:

Плоски брадавици – най-често се наблюдават в детска възраст и при млади хора, малки са и обикновено са множествени, разполагат се по лицето или ръцете
   Филиформени /нишковидни/ брадавици – малки образувания с нишковидна форма, най-често по лицето, шията или подмищниците
   Обикновени брадавици – надигнати, окръглени образувания с грапава повърхност, с различна големина, единични или множествени, наблюдават се по пръстите на ръцете, по лактите или коленете
   Брадавици по длани и ходила – т.н.”кокоши трън”. Могат да са единични или да са множествени.
   Полови брадавици /кондиломи/ – предават се при сексуален контакт и се наблюдават по лигавицата на половите органи или устата. Някои щамове са опасни и имат потенциала да предизвикат рак на ларинкса или на маточната шийка.

https://cityderma.bg/%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BC% … 0%B0%D0%BC%D0%B5/

# 190
Брадавиците са различни, но аз нямам намерение да убеждавам никого в нищо, аз казах едно, другата потребителка каза друго...като отидете на лекар, ще ви кажат най-точно.
В интернет има достатъчно информация прочетете

# 191
Здравейте,

Преди около 12 дена, се събудих с подутина на гърба и ужасен сърбеж. Отидох на лекар и казаха, че най-вероятно е ухапано от паяк, алергична реакция.
Предписаха ми антихистамини и противовъзпалителни.
5 дена по-късно  подутото беше колко детска топка, по-голямо от ръката ми и твърдо.
Като започна да се разминава, след още 5 дена, изглеждаше като ухапано на 7-8 места.

Днес 12ти ден, вече лилавее, все още е подуто и твърдината отслабва, НО започна да се подува точно до завяхващата част.

Ще ме побърка..  продължавам с антихистамините. Истината е че ги бях спряла последните 3-4 дена.

Мислите ли че е нормално да се разраства на този етап, ако е ухапано?

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 09:00 от Eli..........

# 192
Ухапано.
Твърде дълго продължава, иди на контролен преглед.

# 193
Ухапано.
Твърде дълго продължава, иди на контролен преглед.

Благодаря 🤗

# 194
С какви лекарства сте лекували глисти при малки деца?

Общи условия

Активация на акаунт