Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 8 830
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
Посетете лекар,може да се налага антибиотичен крем.

# 166
  • пустинята Гоби
Личните лекари слагат противогрипна ваксина, звъннете на вашия и го питайте ще ви я сложи ли.

# 167
Какво се прави, когато Фурантрил не действа? Изписан е Фурантрил 40 мг, вчера слагаха от бърза помощ инжекция с Фурантрил, а не уринира и задържа все повече течности?

# 168
Може би болница и катетър...Чай от магданоз иначе действа мочегонно.

# 169
Спешно катетър.

# 170

Пикочният мехур е празен, катвтърът не знам дали ще изкара нещо, не може да се освободи водата от тъканите. В болница не иска да ходи.

# 171
Когато се е налагало да взема Фурантрил, при мен действа толкова агресивно, че първия час съм през 10 минути в тоалетната... Да не действа Фурантрил ми звучи притеснително. А това пък "не иска да ходи в болница"... ами чудеса не стават ей така просто. Ако бъбреците отказват... положението е критично.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 11:25 от DiaMia

# 172
Когато се е налагало да взема Фурантрил, при мен действа толкова агресивно, че първия час съм през 10 минути в тоалетната... Да не действа Фурантрил ми звучи притеснително. А това пък "не иска да ходи в болница"... ами чудеса не стават ей така просто. Ако бъбреците отказват... положението е критично.

Да, винаги досега и аз това съм наблюдавала, че много бързо започва отводняването след Фурантрил. Сега дадохме още едно хапче, вече уринира веднъж след допълнителната доза, но изпитва ужас от болниците дядото, защото бабата почина в болницата, и не иска да влиза в болница.

# 173
Съжалявам, но така или иначе положението не е розово... На колко е дядото? Предполагам, че има и куп придружаващи заболявания... дано се справите!

# 174
Друго отводняващо, когато не действа фурантрил е Трифас 10.

# 175
Съжалявам, но така или иначе положението не е розово... На колко е дядото? Предполагам, че има и куп придружаващи заболявания... дано се справите!

На 92, да има си заболявания, с пейсмейкър е, диабет и пр., но и друг път е пил Фурантрил, действаше. Трифас е за постепенно освобождаване, не действа толкова бързо. На него Фурантрил му изписаха, защото има нужда бързо да се освободи от отоците.

# 176
Значи трябва да го убедите да иде в болница.
Щом мехура е празен, значи с бъбреците е проблема, което хич не е добре. Ако трябва, на диализа да го сложат. След като с Фурантрил не може.

# 177
С Трифас уринирането почва след час и изкарва голямо количество урина.

# 178
Здравейте, може ли някой да ми каже какво означава Седимент: Плоски епителни клетки- Наблюдават се?
Благодаря ви предварително!

# 179
Нормален е този седимент. Левкоцити има малко, в норма, и единични клетки, не е нещо притеснително.

Общи условия

Активация на акаунт