Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 28 428
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
Кожата от пилето,сланина покрай месо,трътки и т.н махам и не консумирам,защото не е здравословно,а не ми и харесва,но си е въпрос на вкус. Опитайте, ако можете да хапвате котлет,рибица,шол от свинското и филе от пилето известно време. Не повече от два пъти в седмицата и през другото време ако не се наяждате,хапвайте риба,салати,зеленчукови супи. Има хляб без брашно с натрошени зърна,не е много вкусен,но засища. Ако можете да се храните известно време ,по друг начин може да има резултат относно омазняването. Килограмите ви са добре. Бирата се шегувахме преди,че е "течна баница".

# 151
Предложете подходящ пробиотик при разстройство от антибиотик. Бях взела биогая, но прочетох, че пише, че даже може да има лаксативе ефект. Антибиотикът е аксетин, трябва да го пия до неделя включително.

# 152
Ентерол.

# 153
# 154
А знаете ли как е по-добре да се пие ентерола, преди или след антибиотика? И колко часа пауза трябва да има между тях?

# 155
Ако не се лъжа два часа след антибиотика е най-добре.

# 156
Длъжен ли е Личният лекар, ако си занеса противогрипна ваксина, да ми я сложи?
Може ли да откаже и да каже: не може?

# 157
  • София
Мен са ми отказвали и такава за менингит. По принцип може да откаже, но не е редно.

# 158
Нищо не става ясно от нописаното, какво точно значи да откаже? Да каже да не го занимаваш или да каже че според него има някакво противопоказание да се постави ваксината, или пък нещо друго?

# 159
Дори и на база това, че не е сигурен как е съхранявана тази ваксина и се притеснява да не ви навреди може да откаже. Разберете се предварително според мен, ако не личния лекар, може и медицинска сестра да ви я сложи, може и в РЗИ.

# 160
Може да е антиваксър и да не иска да слага ваксини.

# 161
  • София
Според мен идете на частно да Вия бият и не се занимавайте с глупости. Дали е редно или не е вие не можете да накарате лекаря си да си свърши работата…

# 162
В манипулационната не слагат ли?

# 163
Купих си ваксина, стои в хладилника и искам да си я поставя. Не съм сигурна дали Личният ми лекар ще я постави, за пръв път ще слагам ваксина. Нямам противопоказания, съхранена е правилно.
Кой и къде може да се извърши тази манипулация?

# 164
Здравейте! Някой да е имал нещо подобно, в пъпчето е, сърби от време на време, пробвахме с йода септ, но не помогна. Някаква идея за причина и с какво да третираме 😭

Общи условия

Активация на акаунт