Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 28 265
  • 782
  •   2
Отговори
# 540
  • Бургас
А защо пиете Инфлуцид и Цинабсин, болна ли сте? Ако да, може от това да се бави цикъла.
Сега видях, че ги пиете от месец. С каква цел?
А може и от тях да е. Това не са лекарства и реакциите към тях са твърде разнообразни.

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 14:42 от Irene Adler

# 541
А защо пиете Инфлуцид и Цинабсин, болна ли сте? Ако да, може от това да се бави цикъла.
Сега видях, че ги пиете от месец. С каква цел?
А може и от тях да е. Това не са лекарства и реакциите към тях са твърде разнообразни.

За да се предпазя от грипът и болните хора около мен. И двете помагат освен за лекуване, но и за предпазване от зарази. По едно време ми течеше  и нослето, затова пиех Цинабсина, и много бързо ми мина. Проучих за тях, нямат никакви странични ефекти свързани с менструацията.

Diorela

Отно студените ръчички, те са ми проблемни от малка, пооправих ги, но трябва пак да проуча. Пия хранителни добавки от няколко години за общо окрепване на организма и последните кръвни изследвания (но само кръвни общи плюс точно желязото, магнезий, *не на жлезата) всичко беше в норма. Просто си нося ръкавици, нямам нужда баш на цялото тяло утопление и си обличам вълненото палто без да стоя дълго навън.

Ще видя какво ще се случи до края на месеца и може да мина за всеки случай през доктора.

# 542
Времето навън изобщо не е студено за декември, а цикъл не се забавя от студ, то иначе цялото северно полукълбо щеше да страда. На 46 години съм и нямам спомен да ми се бави цикъл от студено време, но има други причини за промени както са писали в предни постове...

# 543
  • Бургас
За да се предпазя от грипът и болните хора около мен.
Митът, че тези препарати предпазват  превантивно от грип отдавна е развенчан. По-скоро е чист маркетинг.

Няма как да се разбере дали тези препарати могат да предизвикат забавяне на цикъла, защото при тях всичко е строго индивидуално. В хомеопатията няма такова нещо като странични ефекти. Там нещата са на друг принцип. Тези коктейли не са и точно хомеопатия, но тава е предмет на друг разговор.

# 544
  • София
Зависи с кой препарат. Ако не е правилният може да усложни картинката.

# 545
ACC предизвиква ли засилване на кашлицата? Чета, че не действа като откъртващите сиропи, при които започва много силна кашлица. А втечнява секретите и уж не трябва да предизвиква по-силна кашлица.

# 546
При мен се е случвало да я засилва и затова не го ползвам вече. Но говоря само от моя опит, не знам така ли е по принцип.

# 547
ACC предизвиква ли засилване на кашлицата? Чета, че не действа като откъртващите сиропи, при които започва много силна кашлица. А втечнява секретите и уж не трябва да предизвиква по-силна кашлица.
Не бих го вземала следобед или вечер. Тия втечнени секрети ще искаш да ги изкашляш... Всъщност, дори и да не искаш, пак това ще правиш.

# 548
  • София
Засилва затова се приема до 17:00 макс.

# 549
Благодаря ви Flowers Hibiscus

# 550
АЦЦ-то дави направо. Преди пиех Геломиртол форте, но за втора поредна година таблетки с амброксол по 75 мг, които се пият по 1 на 24 часа, за 5 дни ме измъкват от влажната кашлица. От как Ковид е в живота ни, кашлиците не са това, което бяха. Сега, докато ме подразни гърло и след часове започвам да кашлям много лошо и с хрипове.
Взимала съм Мукосолван Макс 75 мг и сега двойно по-евтиното Амбролекс Р 75 мг.

# 551
Когато съм кашляла, понеже вече ги няма добрите стари лекарства, взимам Либексин вечер, за да мога да спя.

# 552
Мукосолван най-много дави.Merelenda, таблетките с амброксол засилват ли също кашлицата? Това е активната съставка на Мукосолван доколкото виждам.

# 553
На мен само противоалергично ми помага. От  Мукосолван кашлях още повече, наполовина го зарязах, то не се търпеше.

# 554
Противоалергичото достатъчно ли е при влажна кашлица? Не трябва ли нещо втечняващо или откъртващо секретите? Тази година грипът е много брутален.

Общи условия

Активация на акаунт