Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 28 201
  • 782
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Таблетките мукоплант с масло от анасон ми помогнаха да спре кашлицата.

# 556
Ами то зависи дали кашлицата е от белия дроб, или от трахеята. При мен беше горе и ми свърши работа противоалергичното.

# 557
Не ми се е налагало да пия до сега Уринал Акут, пише 2 таблетки дневно с повече вода. Двете наведнъж или на два приема?

# 558
Изобщо не те съветвам да го пиеш. По-добре Цистостоп Рапид, по 2 наведнъж. На 4-6 часа.
Уринал е по-слаб.

# 559
Ами, това ми донесоха вече... та въпросът ми е за него в момента.

# 560
Наведнъж пий сега. И утре поне 2*2, даже 3*2.
После може да разредиш на 3*1.

# 561
Утре като ида на работа, ще говоря с доктора, да видим какво ще даде. До извода "цистит" стигнах сама заради характерни симптоми. Благодаря, Deva!

# 562
За момента ще тушира симптомите. Да не ставаш 100 пъти до тоалетната.

# 563
  • Бургас
Когато съм кашляла, понеже вече ги няма добрите стари лекарства, взимам Либексин вечер, за да мога да спя.

Кое се подразбира под "добрите стари лекарства"? Ако са сиропите от нашето детство, все още ги има. В смисъл не същото име, но със същите съставки.

# 564
За кашлицата - ако е със секрети от дробовете, по-добре да се изкашлят. Затова е мукосолванът.

# 565
Кодтерпин имам предвид.

# 566
Всякакви препарати с маноза наведнъж дневната доза.

# 567
Мукосолван най-много дави.Merelenda, таблетките с амброксол засилват ли също кашлицата? Това е активната съставка на Мукосолван доколкото виждам.
Не мога да преценя да ти кажа. Кашлях най-много когато легна и си кашлях и докато пиех таблетките, но и двата пъти пия 5 дни и кашлицата изчезва точно след 5 ден при мен.

# 568
Благодаря Flowers Hibiscus Merelenda, влажна дълбока кашлица, нали? Синът е с грип тип А, преслушват го два пъти, казват, че са му чисти дробовете, црп уж отрицателно. Но има гадна кашлица и вдига 39 6 дни дотук.

# 569
Точно такава. Аз имах първите дни Т, но по-ниска. Разболях се на 9-ти. Пих разни сашета и редувах с Нурофен. Това ми дадоха за изчистване на влажната кашлица, като не трябва да пия други неща да я потискам. Само това, за да се изчисти.
Миналата година пак бях така. С Т в началото, на трета седмица чистих кашлицата с амброксол (Мукосолван 75 мг) 5 дни.
Прясно мляко с 1/2 лъжичка сода и 1 лъжичка мед също действа много добре при упорита кашлица. На мен ми чистеше хъркането в гърдите. Особено като пия вечер при лягане си спя добре. Но съм го пила, когато не пия амброксол. Даже веднъж се доизчистих с него след месец кашляне и АБ.

Общи условия

Активация на акаунт