Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 28 192
  • 782
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Кодтерпин имам предвид.

Има лекарства със същите съставки и сега.

# 571
Не съм попадала, а и сега лекарствата, съдържащи кодеин, вероятно не са със свободен достъп.

# 572
Паракофдал е без рецепта и съдържа кодеин, но не трябва да се шофира след него, защото при проверка за дрога ще покаже положителен резултат.

# 573
Не става за кашлица. Не знам защо, но не действа като Кодтерпина, който съдържа чист кодеин, а Паракофдал кодеинов фосфат. Навремето работих за кратко в института, в който го измислиха това лекарство. Наричаха го "вълшебното хапче", разработка беше на проф. Стефан Спасов, който ръководеше НПСК по фармация към МА. Иначе беше единственото обезболяващо, което ми подари еднократно 3 часа без болки по време на ужасния ми херпес зостер. Нямам обяснение защо нито една следваща таблетка не подейства тогава.

# 574
При влажна, продуктивна кашлица е добре да се кашля, за да излизат секретите. Колкото и да е неприятно. Потискане на кашлицата не е препоръчително.

# 575
  • София
Паракофдал е без рецепта и съдържа кодеин, но не трябва да се шофира след него, защото при проверка за дрога ще покаже положителен резултат.
А?🤣Ми добре, че не са го спирали мъжа ми🤣

# 576
I.R. Ооо, ако знаете колко хора изгоряха с него. Да е благодарен човекът, че не са го тествали, защото щеше да си поседи на топло за 24 часа и да се повози на ГТ за известно време😂

# 577
  • София
Той живее на това🤣🤣🤣Благодаря, че спиделихте. Ще го сменя явно. Той си го пие за главоболие

# 578
Положението с Паракофдала е много сериозно..Съпруга ми,от години го пие и не осъзнава,че е пристрастен. Понеже му се карам,го държи в коридора за да не разбирам кога го пие. "Създава" си главоболие и се крие,защото мисля осъзнава донякъде, че неговото не е нормално. Тестват го и в работата и само тогава внимава,но за шофирането не се и замисля. Едно време това лекарство беше със специална рецепта,баща ми го пиеше след операция,а сега си се продава свободно сякаш е аспирин..

# 579
Никога не е било със специална рецепта, но е странно, че не е особено популярно, а е измислено през 1987-ма. Разработено е в отговор на западния Saridon.

# 580
Беше,на баща ми го изписаха преди много години. После ме е пращал да му го търся и не можехме да го вземем без рецепта

# 581
Никога не е било със специална рецепта, но е странно, че не е особено популярно, а е измислено през 1987-ма. Разработено е в отговор на западния Saridon.

Те популярните са тези, които ги рекламират редовно. Аз минах на паракофдал след препоръка от фармацевт за мигрената. Преди това пиех Нурофен, защото е популярност рекламират го, а не ми действаше особено. Паракофдалът ми действа повече, а е няколко пъти по-евтин от Нурофен, предвид, че са 20 таблетки за 6 лева. Не съм забелязала пристрастяване при мен.

# 582
Те при мигрена ако не помагат най-простите ибупрофен и подобни (а те обикновено не вършат много работа), вече са все неща дето не са най-безобидните... Даже почти няма какво без рецепта освен тоя Паракофдал, Ацефеин и не знам още какво подобно има че те много марки се навъдиха.

# 583
Лекадол и Нурулин съм вземала също така, комбинирани са и действат повече от парацетамол/ибупрофен поотделно.

# 584
На мен диалгин ми помага при силно главоболие.

Общи условия

Активация на акаунт