Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 28 156
  • 782
  •   2
Отговори
# 585
Доскоро не се препоръчваше едновременно да се приемат Нурофен и парацетамол.
Сега официално има такава комбинация, Лекадол.

# 586
  • Бургас
Положението с Паракофдала е много сериозно..Съпруга ми,от години го пие и не осъзнава,че е пристрастен.

Ами то това си е наркотик. Извлича се от морфин или от опиумен мак.

# 587
Като Викодин-а на д-р Хаус.Heart

# 588
  • София
Не знам от какво се извлича ама не ни е повлияло. Саридона за мен е даже по-добра опция.

# 589
  • София
Някой да знае от къде може да се намери кислороден апарат в неделя? Може да ни се наложи, но магазините, които дават под наем, работят от понеделник.

# 590
Евентуално да се купи втора ръка, ако продават в същия град и направо да отидете да го вземете.

# 591
Здравейте, според вас възможно ли е троичен нерв да боли горе на темето, пробождаща болка, която се облекчава с топло и аналгетик?!

# 592
Оффф без да се усетя пих фанта 100мл и мляко с какао пак 100мл.
Мога ли да дам кръв за пълна кръвна картина + ЖСК, желязо и феритин + ЦРП?
Ще бъдат ли компроментирани резултатите, особено железния панел?

# 593
Оффф без да се усетя пих фанта 100мл и мляко с какао пак 100мл.
Мога ли да дам кръв за пълна кръвна картина + ЖСК, желязо и феритин + ЦРП?
Ще бъдат ли компроментирани резултатите, особено железния панел?
Освен вода не се пие нищо преди ПКК, а вие питате след цели две напитки със захар и друго..

# 594
Изчакайте да минат 3 чàса и отидете тогава. Напитките влияят на чернодробни, на хормони тип TSH, на кръвна захар.
В написаните от теб не виждам такива, така че отивай днес. Нали по спешност също изследват ПКК и СУЕ на хора, които може да са се хранили преди изследването.

# 595
Ако не е спешно, може би по-добре да се отложи. Иначе на мен  са ми вземали кръв за ПКК, когато съм била в болница и след хранене. Лекарят решава на визитация и те праща, независимо, че казваш, че си закусила. За лекарства за кръвно преди ПКК, знам че със сигурност може да се пият, питала съм.

# 596
Споменатите напитки влияят на ПКК. Няма смисъл да се прави изследване след тях, дори след 3 часа.
Очевидно не става дума за спешност, а за контрола. Там трябват реални стойности, не след храна.

# 597
Благодаря на всички за отговорите. Всъщност веднага след като питах тук (още спяща), се сетих и звъннах в лаборатория и питах - казаха че няма проблем.
На място потвърдиха, защото беше ПКК БЕЗ кръвна захар, хормони, чернодробни

Щях да update_на /изтрия поста си, но се изстрелях към лабораторията, че  лекар ме чакаше с резултатите (знаете следващите работни дни са чак на 05 януари, а трябваше да се реши дали да пия антибиотик) и забравих.

Весело посрещане на новата година и само уточняващи, а не от сериозно естество въпроси в темата пожелавам!

# 598
ПКК не включва КЗ, но хемоглобин се влияе от храната.
Ако се гледат левкоцити, не е от значение.

# 599
  • Пловдив
Здравейте.
Детето падна на китката си на ледена пързалка. Провалиха ни се плановете за НГ Disappointed
Моля за съвети, освен лекарските. На снимката не се вижда разместване, но пише, че има съмнения за счупване. Снощи, в спешното, лекарят не я е бинтовал. Казал да търсим ортеза. Днес ще се обикаля.
Но някой, минал през подобно изпитание, може ли да ми даде съвет - боли го, мажа с някакъв гел с арника и котешки нокът. Докторът само нурофен е изписал. Тази нощ обездвижихме с подръчни средства.
Притеснявам се кога ще може да пише и да плува.
Поне месец е казал докторът без плуване. И две седмици обездвижване с ортеза.

Общи условия

Активация на акаунт