Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 8 367
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Не само при Ковид, но и при много други вируси може да се повишат чернодробните ензими. Сина ми преди години беше хванал нещо, чак до болница стигнахме. Ензимите му също бяха високи. Педиатърката каза, че често се случва след вирус.
Всъщност много от пост ковидните проблеми се получават и при други вируси, но до сега не се обръщаше внимание на това.

# 226
Да, така е. Не само след КОВИД.

# 227
Здравейте при недостиг на витамин Д при дете на 13 г освен , вигантол какво мога да давам?

# 228
Спрей на БетерЮ, пръска се от вътрешната страна на бузата

# 229
В Супердок виждам, че има отделно лекари-физиотерапевти. Т. е. мога да поискам от личния лекар едно направление за ортопед и едно за физиотерапевт?

Получих и двете направления.
Отново благодаря за помощта!

# 230
И аз съм за спрея на Бетър Ю. С него много бързо си запълних дефицита. По скъп е и бързо ми свършва, но доказано действа, а и е в комбинация с вит.К.

# 231
  • София
Здравейте при недостиг на витамин Д при дете на 13 г освен , вигантол какво мога да давам?
Детрикал също

# 232
И Ойлесен може.

# 233
  • Sofia
Прави ли се някакво изследване за установяване на синузит?

# 234
  • София
Не съм със синузит с ринит съм. Ходила съм на УНГ, от там секрет и рентгенография ми прави. До колкото разбрах направи рентгенографията, за да изключи синузит.

# 235
Прави ли се някакво изследване за установяване на синузит?
Златният стандарт при хроничния синузит е скенерът.

# 236
Здравейте, можете ли да коментирате тези кръвни изследвания, благодаря предварително:

Скрит текст:

Профилактични са.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 10:04 от Анонимен

# 237
Какви са оплакванията? Имаш доста високи триглицериди, вероятно нарушена обмяна. И завишени чернодробни ензими, като вторите може и след вирус да са така.

# 238
+ лека анемия и евентуално възпаление на пикочната система

# 239
  • София
Как се разбира без да е пуснато желязо и феритин, че някой е с лека анемия?

Общи условия

Активация на акаунт