Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 14 740
  • 416
  •   2
Отговори
# 345
Най-често е по хода на лумбалния нерв, после на лицев, най-рядко на крайник. Е, на мен ми излезе на крака!
Скрит текст:
А на дупето от където тръгна по хода на нерва и стигна до долу, беше само това
Скрит текст:

# 346
Херпес зостер, доколкото зная, винаги е по хода на нерв.
Цитат
Варицела зостер (VZV) е вирус, който причинява две различни заболявания: варицела (шарка), която е първичната инфекция, обикновено в детска възраст, и херпес зостер (херпес зостер), което е реактивация на вируса по-късно в живота, причиняваща болезнен обрив. След като човек прекара варицела, вирусът остава в латентно (неактивно) състояние в нервните клетки и може да се активира отново години по-късно, особено при отслабен имунитет. 

# 347
Скрит текст:
Аз да питам как се облекчава херпес зостер на гърба и корема, вече е минал месец.
10 дена Ацикловир на хапчета и непрекъснато мазане с крем Ацикловир, пиене на витамин В и витамин С.
Нищо не води до облекчане, положението е същото...
Докторът казва, така ще е 3-4 месеца.
При мен даже малко повече отне. Аз пих невробекс, хомеопатия и ме пратиха на физиотерапия. Не знам без тях дали щеше да отнеме повече време. Grinning

# 348
Херпес зостер, доколкото зная, винаги е по хода на нерв.
Скрит текст:
Цитат
Варицела зостер (VZV) е вирус, който причинява две различни заболявания: варицела (шарка), която е първичната инфекция, обикновено в детска възраст, и херпес зостер (херпес зостер), което е реактивация на вируса по-късно в живота, причиняваща болезнен обрив. След като човек прекара варицела, вирусът остава в латентно (неактивно) състояние в нервните клетки и може да се активира отново години по-късно, особено при отслабен имунитет. 
Да, така е, просто обясних, че рядко излиза по хода да нерва на ръка, още по-рядко на крак. Най-често е по лумбален нерв и малко по-рядко по лицев нерв.

# 349
Не съм го виждала, но на братовчедка ми беше на гърба, към рамото.

# 350
Да не качвам отделни картинки, ето къде излиза най-често
( Sign Exclamation Sign Exclamation Sign Exclamation хора, които не понасят неприятни гледки, да не отварят линка Sign Exclamation Sign Exclamation Sign Exclamation )

# 351
Попаднах на една доста информативна статия, вкл. и за лечение на херпес зостер.
https://medicspark.bg/e-spisanie/zaso-se-poavava-herpes-t-koe-e- … vnoto-mu-lecenie/

# 352
Пих и Трамадол, и Дорета, и Габа гама. Напълних една кутия с лекарства, каквото ми изписа всеки лекар - купих. Нищо, нищо, нищо не облекчи болката. Аз съм раждала жена, тази болка беше по-силна от родилната. Започваше привечер към 18 часа и намаляваше сутрин към 5. Не можех да лежа, да седя и ходех цяла нощ из вкъщи с две патерици. Някой от всички лекари ми изписа и някакво психотропно лекарство, защото щях да откача от болка, а аз държа на болка, повярвайте ми. Просто беше някакъв ад. Една лекарка ми каза, че някои хора са правили опити за самоубийство от силната болка, защото не могат да я понесат. Другото което е, че при хора над 45 годишна възраст, след преболедуването на херпес зостер в рамките на една година нататък има повишен риск от инсулт. Не знам на какво се базира, но няколко лекари ми казаха, че, да - вярно е.
Та, всъщност написах това, за да кажа, че в някои случаи нищо не помага. А както по-горе писах, мъжът ми нямаше никакви болки, абсолютно никакви. Болката, която аз понесох в рамките на 45 дни, мъж няма да я понесе.

# 353
Здравейте! Има ли някой опит с лекарството Stress management на фирма Каливита? По-точно хранителна добавка. Приятелка ми каза за този препарат. Нейната леля го пие от известно време и го е похвалила при проблеми със съня. Аз съм с безсъние и търся нещо въздействащо. Консултация с лекар имах преди две години, но нито от предписаните лекарства не ми повлия по очаквания начин.

# 354
В края на 2024г карах херпез зостер и преживяването и болките са ужасни. Наистина продължи месеци, защото в началото не знаех какво е и се случи по време на 4 празнични дни, накрая не издържах и отидох в спешното. След празниците вече на кожен лекар, но беше доста напреднало и на широк периметър, на гърба и ми беше много трудно намазването с лекарствата, но мога да кажа, че много ми помагаше едно приготвено лекарство и ацикловир на таблетки и крем, за болките неуротоп. Ще приложа снимки на рецептата, ако може да бъде полезна. Макар и да заздравее за месец, болките се усещат доста дълго време, като при мен се получи и възпаление на нерв и болката слезе по целия крак.
Ще мине, само търпение.

# 355
Като погледнах, комбинация от вит. В комплекс и магнезий. Не очаквам да повлияе на съня.
https://atlas.bg/kalivita-stres-menidzmnt-tabletki-100-broya-cal … stress-management
Пробва ли с атаракс?

# 356
Да, но ми казаха, че не е добре да се пие дълго време. Пих го половин година и реших, че е доста дълго време. После пробвах Дормиплант, Слийп, Мелатонин и какво ли още не!

# 357
Преди пиех атаракс за лошия сън и честите събуждания,по половинка вечер. Ако се пие дълго време спира да действа и се налага да се вдигне дозата на цяла таблетка. Аз лично не посмях и го спирах за месец,два и ако имах нужда пак пиех от него. Сега вземам само магнезий и мента,глог и валериана. Ако имате възможност тренирайте нещо,или правете упражнение късния следобед,но не вечер,защото поне при мен има обратен ефект.

# 358
За рецидивиращ херпес баща ми пие Л-лизин. Пие се и когато е активен, но в по-големи количества.
Но не съм сигурна, при Зостер дали е ефективно.

# 359
  • Бургас
А за безсънието проверявали ли сте преди това за други здравословни проблеми? Може да имате липса на нещо например.
Ако тази добавка е помогнала на лелята, значи е имала липса на В витамини и магнезий, защото тя съдържа точно това. При вас може да е друга причината.

Общи условия

Активация на акаунт