Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 28 388
  • 782
  •   1
Отговори
# 435
Бях на преглед, нормално било, от хормоните, защото кърмя. Споделям, ако може да е от полза на някоя мама да не се шашка като аз

Здравейте! Днес след секс имах кървене, МЦ свърши на 2.12 и за пръв път имам кървене извън цикъл и се притесних. На 38г съм родих секцио януари. Ще отида при АГ, но се чудя колко може да е спешно, имате ли представа? Дали да трся час за днес или може и утре, когато има свободен час

# 436
Здравейте, предстои ми гинекологична интервенция след 4 дена с пълна упойка,,от вчера съм с разстройство, по 2 пъти на ден на вода, пих и ентерол и рекомфорт, не съм сигурна,,че е вирус/мисля, да не е бактерия. .Това ако не ми отмине утре, ще се обаждам в понеделник да отменям операцията.Много съм се притеснила, дори леко да отмине, ако съм на операцията и както съм с пълна упойка и вземе да стане някой гаф с това р-во и не усетя и така-незная какво да правя?Да отменям ли интервенцията в понеделник,  или  не, ако упойката подейства разхлабващо?😢😢😢

# 437
Пий активен въглен. Хем действа антисептично, хем затяга.
Имаш време да се оправиш.

# 438
Аз направих операция на менискуса. Предполагам че съм го скъсала преди години, защото имах болка от време на време при натоварване в кракът, но при почивка минаваше. Докато един ден си четях книга и така си извъртях кракът, че ме прониза изведнъж и болката не спираше. 9 месеца го влачих. Първия ортопед каза - няма нужда от операция затова направих 2 физиотерапии (едната от които беше в Ортопедията в Горна Баня в София). Еми не мина. След това направих още 2 консултации с 2 различни ортопеда, както и ЯРМ. И двата бяха категорични, че съм за операция.  9 месеца се влачих с подут крак и болки, които вечер ставаха нетърпими. Еми направих операцията, на следващия ден бях на физиотерапия (там където я правих имаше 7 дни безплатна физиотерапия). Още на следващия ден правих упражнения с този крак, ходеха без патерици, даже може да се каже че "подтичвах". Не ме е боляло след операцията. Пълно отпускане на кракът и все едно нищо не ми е правено стана може би около месец и половина след операцията. По време на операцията видяха, че самият менискус е с по-особена форма - като гъба и по-лесно се късал (така съм родена). За мен най-доброто решение беше операция.

# 439
  • Бургас
Някой може ли да ми помогне с тези резултати, обратимо ли е положението?

Обратимо е със строга диета и много движение. Ще ви изпишат метформиново лекарство. Дали ще се справите без него зависи от силната ви воля.

# 440
Здравейте, предстои ми гинекологична интервенция след 4 дена с пълна упойка,,от вчера съм с разстройство, по 2 пъти на ден на вода, пих и ентерол и рекомфорт, не съм сигурна,,че е вирус/мисля, да не е бактерия. .Това ако не ми отмине утре, ще се обаждам в понеделник да отменям операцията.Много съм се притеснила, дори леко да отмине, ако съм на операцията и както съм с пълна упойка и вземе да стане някой гаф с това р-во и не усетя и така-незная какво да правя?Да отменям ли интервенцията в понеделник,  или  не, ако упойката подейства разхлабващо?😢😢😢
Преди гинекологични операции дават разхлабващо от предния ден за да са празни червата.

# 441
Оправяйте менискусите докато е време!
На 28 бях и сигурно съм го скъсала, но тогава ми е било все тая. При качване в раздрънкан автобус, на който стълбите бяха по-високо от задната страна и от тичане да не го изпусна, посуках коляното, и такава болка ме прониза, че припаднах вътре в рейса. Влачих си болно коляно 6 месеца, ама бях млада и не ме тревожеше особено. Оправи се тогава, но... сега вече ми създава проблеми нелекувано и самò зараснало. Последиците са видими и всеки травматолог, при когото ходих като погледне диска, каза, че това е стара травма нелекувана правилно.

# 442
Колко време трае защитата на ваксината срещу хепатит В?
Родена съм през 1991 незнам изобщо дали имам ваксина.. доколкото знам след 1992 почва зъдължителната ваксина.

Днес ми биха първа доза Енжерикс Б... преди втора доза да пусна ли Антитела тест да видя защитата си..

# 443
waynubg, ти не беше ли мъж? Simple Smile

# 444
  • София
Колко време трае защитата на ваксината срещу хепатит В?
Родена съм през 1991 незнам изобщо дали имам ваксина.. доколкото знам след 1992 почва зъдължителната ваксина.

Днес ми биха първа доза Енжерикс Б... преди втора доза да пусна ли Антитела тест да видя защитата си..
Аз съм 92 и я имам. Преди това я нямат, но за най-сигурно си проверете в картона или здравната книжка.

# 445
ползваме 2 -ма профила
–––

@I.R.

каква здравна книжка и картон през 1991г ? Питах майка ми и тя незнае

# 446
Е как какъв картон? Винаги е имало медицински картони, моя си го пазя, нищо, че съм колкото майка ти, а може тя да е по-млада от мен дори.

# 447
  • София
ползваме 2 -ма профила
–––

@I.R.

каква здравна книжка и картон през 1991г ? Питах майка ми и тя незнае
Е, аз имам😄🤣Това, че майка Ви не пази нищо е нейн проблем. Имам и картон и здравна книжка аз. Да не мислите, че тая информация ей така хвърчи във въздуха. Нали трябва да има проследяемост. Сега… не сме били в ерата на динозаврите…

# 448
Задължително трябва да имате здравен картон, където са нанасяни ваксини, имунизации, прегледи в бебешка и ранна детска възраст - всичко е конкретно упоменато с дати на поставяне на ваксини и т.н. Аз, която съм 1976 набор, още си пазя моя картон. Стои ми в една папка с акта за раждане.

Относно ваксината за хепатит В - от 1992 г. е задължителна, преди това мисля че повечето деца нямат или им е слагана по-късно. И мен ме интересува каква защита осигурява - дали е доживотна или антителата намаляват с годините?

# 449
Ямр показа, че нямам скъсан менискус, нито кръстни връзки, всичко според него е наред, а аз продължавам да куцам и да имам болка. Лекуват ме с противовъзпалително, добавка за кости и стави, допълнително и колаген Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт