Отговори
# 570
Добро утро, момичета Kissing Heart

Няма майтап, приближаваме се все повече до ABI, или той до нас Grinning Надявам се тези дни да видим постерите, а защо не и първия танътъм Heart Eyes

Онур обяснява защо гледаме все едни и същи неща на екрана Grinning

OGM Pictures създателят Онур Гювенатам заяви, че причината за непрекъснатото обработване на едни и същи теми в турските сериали е търсенето на пазара в чужбина, и добави следното: „Що се отнася до сериалите, няма вече предишния комфорт между разходите и таксите, получени от каналите; това също е свързано с рекламните приходи. Много е трудно да продадеш на канал сериал, който не може да се изнесе в чужбина. Вече мъжките сериали не работят в чужбина; романтичните, любовните, семейните, интригуващите тип сериали са тези, които имат успех. Причината ни да гледаме отново и отново едни и същи неща в турските сериали е точно тази. Те искат това; тъй като нашите продукти са такива, сме излезли в порочен кръг заради разходите.“

# 571
Добро утро, момичета! Simple Smile
Много интересно тематично деление на сериалите от Онур Г. - мъжки и романтични, семейни. Wink
Ми няма логика в такова деление. Мъжките сериали всъщност са военни, националистични, с една дума - пропагандни. Няма как да се харесат на чуждестранната публика, щото патриотизмът им внушава бой по другите.
А и вътрешните рейтинги, и тези в социалните медии показват умело съчетаване на екшън с любов - "Далечен град", "Това море ще прелее", сериалът на Чаатай... И когато една история се разкаже достъпно и логично за публиката.

# 572
Добро утро, дами!
Еве, аз съм по- дръзка в мечтите си и вече искам дата за пилотния епизод! Плакати, тийзъри, трейлъри не ми вършат работа. Ако ще е гарга, да е рошава. Wink
Относно изказването на Онур... или аз нещо не схващам, или това, което казва е глупост. Да не би да се опитва да ми внуши, че в чужбина търсят истории, в които жените са третирани като предмети, притежавани от мъжете в живота им (бащи, братя, съпрузи, че даже и дядовци)? Тези жени така брутално са употребявани за постигане на някаква лична цел от споменатите мъже, че по- скоро буди погнуса, отколкото желание да се идентифицираш или да извлечеш някаква поука. [Основно гледаме неща, които са ни близки (оттук изразът много мой филм/сериал) или такива, които биха ни послужили да опознаем себе си, пречупени през чужд опит, т.е. винаги субективни причини). Е, защо една чужденка ще иска да си го причини? Изключвам жените от арабския свят (сходството с култура) и рускините (исторически фактори).
Друга неяснота от това изказване е процесът на случване на продажбите, т.е. първо го продават в чужбина и тогава го излъчват в страната си или обратно? А може би сценарият се пише с идеята, че трябва да се продаде в чужбина и затова е това здраво вкарване на любовни афери, изневери, двуженство ("Халеф" е моята тънка, червена линия!), извънбрачни деца и тук- таме по един- два тирана.
Силно се надявам всичко това да ми бъде спестено в "ABI", защото ще си кажем сбогом, преди да сме си казали здравей. Имам чувството обаче, че точно за това ни подготвят. Sad Опитвам се да не съм черногледа, но... Оставям си една вратичка само заради Афито!
Скрит текст:
А сега ще си позволя да ви препоръчам един австралийски мини сериал, който много ме впечатли - "The family next door". Изгледах го на екс и искам още! След него си казах: Ето, така се прави! Отново е семеен и темите, които разглежда са за майчинството, за изневярата, за вината, за прошката, за отчуждеността, за депресията, за любовта и още, и още. Има и крими елемент, но той се прокрадва толкова фино, че сериалът в никакъв случай не може да бъде сложен в категорията криминален. Само 6 епизода са, с времетраене от около 50 мин., и всеки епизод носи името на една от героините. Ами... ако и Онур можеше да го изгледа, може би по- добре щеше да разбере чужденките. Wink

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 12:13 от Fi79

# 573
Първо да пусна новината за патрона Grinning
Ще участва в постановка на Хира Текиндор (не съм изненадана хич). Следващата седмица започват репетициите. Хади бакалъм, кой ще ходи на театър в Истанбул Sunglasses

Фи, сега ще те прочета с кеф Kissing Heart

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 12:08 от Еванджелин

# 574
Настана време да се преброим истинските фенове, нали така Grinning За съжаление, нямам път нататък в следващите месеци Blush

Иначе продължава работата по ABI, снимат усилено хората Heart Eyes

# 575
Тази сладурана ще участва в първа серия на ABI Heart Eyes Дали ще е малката Чаала Thinking

Фи, исках да ти отговоря на поста. Не мисля, че любовните афери и изневерите ги има само в турските дизита. Тирани също съм срещала и в западни продукции. Пиша си личното мнение, разбира се, никой не е длъжен да е съгласен с мен. Аз лично гледам турски дизита заради емоцията, която не мога да прихвана в други сериали или филми.

P.S. Ще потърся препоръчания мини сериал Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 14:20 от Еванджелин

# 576
Еве, съгласна съм, че любовни афери и изневери, както и наличието на манипулативни личности има и в западни продукции, но така преекспонирани... не съм срещала. Изневярата обикновено става повод за самоосъзнаване на героя и поемане в различна посока или пък води до прошка.Тук изневярата е самоцелна и не води до никаква промяна. Също така едната страна е активна (обикновено мъжът), а другата пасивна. Динамиката на случване също е много различна. В турските сериали (базирам се на малкото, които съм гледала) изневярата продължава не със серии, ами със сезони, при което просто не остава време героите да си дадат някаква  равносметка за случващото им се. Няма момента на самоосъзнаване или на възмездие.
Ферит от първи до трети сезон изневеряваше (правя уговорка, че не става дума само за физическа изневяра), а Сейран от първи до трети сезон се надяваше да стане чудо и любовта й да го промени.
Аз нямам нищо против хората да гледат турски сериали (самата аз се поддадох), имам против толерирането на глупости и приемането им за нормалност. Имам против и зациклянето върху едни и същи теми отново и отново. Отговорът, който Онур Г ми дава защо е така, не ме устройва.
Мисля, че всички изказваме лични мнения без да ангажираме другите по никакъв начин.
P.S. В препоръчания от мен сериал също има изневяра, но веднага след разкриването й има адекватна реакция от засегнатите страни.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 15:40 от Fi79

# 577
# 578
  • София
Привет, дами,

Разделиха се нашите патрони и в сериала, който гледахме заедно и се вълнувахме, и в живота.

Нейсе...

Чакаме появата на АБИ и аз лично съм убедена, че Афра ще бъде на ниво, както винаги е била.
Чакаме и театралната постановка с участието на Мерт - любопитно ми е представянето му на театрален подиум, но едва ли ще се втурна към Истанбул само поради тази причина:smiles:

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 16:38 от Moderator3

# 579
Снимат хорицата, 8-ми ден, интересна гледна точка Grinning

https://x.com/i/status/1989292243090636844

# 580
Снимат хорицата, 8-ми ден, интересна гледна точка Grinning

https://x.com/i/status/1989292243090636844

Еве, на Сатурн ли ще ходим? Joy
Семейна драма в Космоса! Много иновативно, признавам. Wink

# 581
Ще ходим и то с влака, Фи Stuck Out Tongue Winking Eye

# 582
И то с парен локомотив. Grinning

# 583
Здравейте, дами Kissing Heart Хубави почивни дни ви пожелавам Heart

Подготовката за вчерашните снимки от Сатурн Grinning

https://x.com/krbgl_melisa/status/1989611898187207058

Производството е с високо качество и идва една отлична работа. С правилните стъпки ще се превърне в един от върховите сериали на сезона. С всяка малка снимка, която виждам, се вълнувам все повече.🔥🔥
#ABİ
#AfraSaraçoğlu

# 584
Привет!
Очаквам следващият сет да е от някоя подводница. Покорихме небето, така че сега е ред на океана. Wink Възможностите на Онур Г са необятни!

Общи условия

Активация на акаунт