🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 5 (16.10 - 23.10) 🎭

• 31 391
  • 598
  •   1
Отговори
# 405
  • Другата България
Изобщо не беше правилен от гледна точка на това, което имам предвид и което мисля е ясно - тя не се опита не само сега, днес, да помисли САМА кой може да е предател, да гледа, слуша, анализира, да има доводи, мотиви, дори и да съвпадат с нечии чужди, да се аргументира защо смята така, или иначе.
Тя просто се слива с пейзажа на групата, която е “една идея по-многобройна“.
Самата тя си го призна после, дори рева /вярвам ѝ, че беше искрена/, разкайваше се, че е постъпила глупаво.
Поне си го призна.
Моля някой да ми обясни защо толкова много хора искат да продължат напред в играта
Хонорара е дневен, Онцова го каза.
Това е ясно, може би не сложих подходящ емотикон, въпросът ми беше ироничен от гледна точка на това, че всеки излиза с някакъв мотив “искам да остана повече“ едва ли не чувствайки се като някакъв фактор и играч, от когото зависят много неща, с една дума - важен.
А те милите, не знаят къде се намират. Повечето от тях.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 22:39 от Merri_An

# 406
На Владо ще му резнат главата тази нощ...

# 407
Позитиви? Поне имаше някакви опити за мисловна дейност в този епизод. И това е нещо.

Иначе не знам дали Мая знаеше, че Бачорски е предател и се правеше на шматка, или наистина си беше неориентирана. По-скоро клоня към второто, защото не виждам причина за безумния й синхрон преди това, ако е знаела, че Бачорски е предател. Във всеки случай тя от епизод първи се заби в Бачорски и нямам съмнение, че стратегията й спрямо него беше, ако е праведен - окей, ако е предател - не ми пука особено, защото няма да ме изгони до самия край, а може и да ме покани за предател. Тя може би и за това беше толкова голяма мебелировка през целия сезон. Просто се беше пуснала по течението.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 22:49 от Oliboo

# 408
Днешният епизод остави много въпроси сред участниците, които ще излязат на преден план нататък: на кого мога да се доверя освен на себе си, как ще си тръгне Владо Николов, останаха ли силни играчи.
Тези въпроси имат ясни отговори и някои от тях се доказаха още в днешната мисия. Участниците разбраха, че трябва да разчитат само и единствено на себе си и коалициите между тях са неефективни. Самата игра и спасяването видяхме, че започна да разбужда много въпроси у Венци Венц - това ще се наблюдава и сред останалите. За начина, по който ще си тръгне Владо Николов мисля, че на всички е ясно защо Бачорски не желае да го привлече - защото Владо ще откаже, ще го убият и ще се насочи вниманието към него. Смятам, че Бачорски ще опита да изгони Владо по същия начин, по който изгони Неве и Георги - като насочи со кротце и со благо другите към него или като насъска Оля. В играта вече не останаха силни играчи като Онцова, Неве, Гъмов и др., което до голяма степен води до неефективност при кръглите маси.
Видяхме, че Ева и Глория са останалите силни играчи за мен.

# 409
  • Другата България
Аз мисля, че ще убият Даяна.
Ако това стане, ще е жалко, защото поне според мен в нея има потенциал, не знам защо обаче /подозирам нещо е сгафила/ толкова се обезличи присъствието ѝ във формата. Почти не я дават, никакви синхрони /то от Бачо някой може ли да се дореди.../, като някаква част от мебелировката е. Надявам се само ако това се случи Оля да не се подведе по казаното за Дани Петканов, че съвсем в грешна посока ще завие, поредната грешна посока.
Относно Владо Николов, не смятам, че Бачо ще го убие, не и сега, не и след фиаското с Тино. Не смятам и че Владо най-сетне ще получи факс и ще се светне, че “предателят е в неговото легло“. Единственото, което все пак ми дава минимална надежда това да се случи е именно факта, че той е човек на честта, на славата, личеше си, че се притеснява повече от това как ще изглежда в очите на зрителите, след като заради него /щото заради него стана/ си тръгна харесван участник, отколкото от самото напускане на Тино. И ще се стреми да поправи неправдата, за да се реабилитира в очите на зрителите и да си върне геройския ореол.

# 410
На Владо ще му резнат главата тази нощ...

Последно не се ли спряха на Даяна, Мирела и Оля? 2 от тях с щит. Даяна сподели на Оля, че от нейната двойка с Петканов нито един няма щит и я насочи към него, ако бъде убита. Така че ако предателите в крайна сметка стрелят към Даяна, в следващия епизод може да очакваме Оля да захапе Петканов на кръглата маса.

# 411
Според мен някой се е отказал и затова е прецедент в историята на Игрите.
Да не би Данчо да си е тръгнал,след както изгониха неговото другарче? Thinking

Венци ми става все по-противен. Събрал групичка и започва да обсъжда щита на Тино. С право Оля му запуши устата с една приказка.

На мен играта ми беше скучна,но показаха много от отношението между играчите.

# 412
Просто бях потресена от Анна-Мария и нейните приказки срещу Владо на масата и в фейса яко я хулят нея.

# 413
Просто бях потресена от Анна-Мария и нейните приказки срещу Владо на масата и в фейса яко я хулят нея.

Извинявам се, че се повтарям.
За мен пък беше удоволствие да слушам Анна-Мария какви доводи отправи срещу Владо. Направо го сравни със земята. Той дори не знаеше какво да каже и как да се защити. И след нея Оля съвсем го довърши.

# 414

Извинявам се, че се повтарям.
За мен пък беше удоволствие да слушам Анна-Мария какви доводи отправи срещу Владо. Направо го сравни със земята. Той дори не знаеше какво да каже и как да се защити. И след нея Оля съвсем го довърши.

Ама поне доводите и да има малко логика, Владо с една дума я затапи, защото можеше той да я сравни с земята, защото тя търси скандала, но няма как да го получи от него. Тя ум няма за да спори с него.

# 415
Владо не знае в какво шоу  играе, прави грешка след грешка, но да подмине с мълчание, докато Анна Мария го джавка като пинчер, си беше съвсем на място.

# 416
както се вика убий глупака с мълчание.

# 417
Най-силният епизод, за мен, дотук. Много драматично заснет, този път ни поведоха по правилната пътека и развиха ясно сюжетните линии. Аз симпатизирам на Ана-Мария, но днес аргументите й бяха поднесени, меко казано, грубо, излишно беше. Простреля се сериозно в капачките.

Оля мисли адекватно, по този начин изложи и позицията си - аргументирано, спокойно и без лични нападки, но тотално бърка мишената.

За пръв път ни показаха образа на Бачорски поразклатен, дано не е само прах в очите 😄

Аз не видях никаква игра от Тино, нито нещо специално от личността му.

Струва ми се, че Диана ще бъде убита. Да видим.

# 418
  • Другата България
И сега да си кажа за Мая.
Моето предположение беше Оля, писала бях.
Но, на Бачо му трябва/ше/ пешка. Каквато Оля нямаше да бъде, и на него му беше ясно. Стана му ясно особено когато тя се обърна срещу Владо Николов.
Признавам му - знае как да манипулира жените, накара Мая да повярва, че едва ли не ще му бъде равностоен партньор, че ще взимат заедно решенията /докато същевременно говореше в първо лице, ед.ч./, и всичките , които ѝ наговори, докато тя се разтапяше около него и сипеше тирирамби колко велика е играта му и как ги е омотал всички останали . Мая повтаря играта си от О100Г, това го очаквах още когато стана ясно, че ще участва, радвам се, че не ме разочарова. Не знам дали наистина не е предполагала, че Бачо е предател, допускам и да не е, защото когато в началото на формата се прикрепи към него беше с идеята “да я пази“, независимо като какъв, сега просто това с предателството ѝ дойде дюшеш. За нея е важно да е на екран до край, вероятно не само заради парите и хонорара, а и заради това да се говори за нея....няма лоша реклама. Това, което ме притеснява е, че Жорката може да падне жертва на тази нейна стратегия, защото тя знае колко опасен може да е той, ако поиска.
Изненада ме само как, по-скоро дали наистина не можа да събере 1+1+1, че не е = 3, а на...1, тоест - че и Янев, и Неве всъщност не бяха разкрити от праведните, а им бяха поднесени именно от Бачорски, и че ставайки следващия негов партньор може да я последва същата участ. Вероятно разчита на чар, на предварителни познанства /не визирам уговорки и договорки/, и на интуиция - каквато има, факт. Засега не се наемам да прогнозирам дали и кога би му “обула обувките“, по-скоро не го вярвам. Именно защото тя не е играч, който играе САМ и разчита на себе си, тя е играч, който стои в сянка, докато друг обира ...каквото има за обиране, тя просто преценява какво, дали и кога да вземе за себе си от “обраното“.
А ако все пак по някакъв начин си с Коджабашев и заиграят заедно анти Бачо, то ще ѝ се извиня тук, в темата /Майче, знам, че четеш./
Въпреки, че май не остана време за това.

Иначе и на мен ми хареса епизода, за разлика от миналите някак имаше повече динамика.
Но и аз си обещах да не се ядосвам повече, а да го гледам и от хумористичната му страна.
И в тази връзка не мога да пропусна едно от поредните “прозрения“ на Глория /и на нея възлагах надежди отначало/. За “завещанието“ на Неве - “OUT OF THE BOX“. Та, с това Неве визирала кого? Йордан, естествено, защото какво? “Кой работи с кутии - фокусниците“. Следователно, Данчо е трейтърА. Sunglasses

# 419
След днешната маса останаха 13 души, а след убийството ще останат 12.
Може ли прецедентът да е свързан с невъзможност да изгонят някой на следващата кръгла маса? 6 на 6 гласа или 4 на 4 на 4... Как се процедира в чуждестранните формати в такива ситуации? Друго не ми хрумва.

Общи условия

Активация на акаунт