Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 22 078
  • 560
  •   1
Отговори
# 510
Честита Нова Година момичета !! Пожелавам Ви здраве и на всички, които очакват  двете чертички нека ги видят тази година !! Късмет на всички !!

Аз имам един въпрос минахме два трансфера, имахме само два ембриона сега може ли пак да минем с фонда и какво следва до сега не сме пускали генетични, матката не ми е гледана и не сме изследвали ембриони !! От къде да започнем може ли да ми дадете съвет ?

# 511
Aко нямате повече ембриони, кандидатствате наново за фонда за втори опит. Имате 4.

Аз бих направила всички тестове след 2 неуспешни трансфера и липса на обяснение защо са неуспешни - кариотип, ПИД задължително, тромбофилия поне фактор 2 и 5, хистеро на матката с взимане на биопсии за микробиом и имунология. Като може да се действа на 2 етапа и това с подготовката на матката да е след стимулация, преди трансфер.

# 512
Изследвайте,ако не сте -тромбофилия (5 фактора) ,кариотип на двамата ,НК клетки , хистеросалпинография,хистероскопия за взимане на биопсия и оглед , витамин Д ,ANA титър,антифосфолипиден скрининг,tsh с ft4 и ft3

Честита Нова Година момичета !! Пожелавам Ви здраве и на всички, които очакват  двете чертички нека ги видят тази година !! Късмет на всички !!

Аз имам един въпрос минахме два трансфера, имахме само два ембриона сега може ли пак да минем с фонда и какво следва до сега не сме пускали генетични, матката не ми е гледана и не сме изследвали ембриони !! От къде да започнем може ли да ми дадете съвет ?

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 18:58 от pattyK

# 513
Последния път доктора ми каза че всичко сме пускали само биопсия и генетични не сме правили ! Както и не сме изследвали ембрионите мисля да пуснем документите за фонда и да започнем с биопсия, но ще питам и доктора какво ще каже ! Благодаря Ви

# 514
Не се знае за Вашият доктор ,какво означава “всичко”.  Следете си нещата сама . Това е задължително и го разбрах на петия опит ! Докторите са доста натоварени,често забравят ,пропускат ….Събирайте си всички изследвания ,сравнявайте стари и нови и т.н

Последния път доктора ми каза че всичко сме пускали само биопсия и генетични не сме правили ! Както и не сме изследвали ембрионите мисля да пуснем документите за фонда и да започнем с биопсия, но ще питам и доктора какво ще каже ! Благодаря Ви

# 515
Мда, кое е това всичко? Тук ви изброихме с Пати конкретни стъпки и изследвания - трябва да знаете кои сте правили и кои не. За съжаление освен при малкото късметлийки, които успяват от раз, нещата не стават с оставяне на доктора само да следи и преценява какво трябва - трябва да се информираме, да си следим, да подсещаме, да питаме. На нас ни е важен проект бебе, за всеки доктор, колкото и готин да е, все пак ние сме просто един от много пациенти и не могат да помнят и съобразяват всичко без ние да им помагаме. Записки, въпроси, стратегия си идват от нас. Казвам поне аз как успях. Нямаше да успея иначе, сигурна съм. Ако ги бях оставила да си пробват някакви неща по стандартен протокол само.

# 516
Привет miki8713,

Да, направих кръвен, но на 9 ти ден след ЗЕТ и беше отрицателен. Очаквах го, защото на 7 ми ден имаше малко по- видима черта( качила съм снимка на тестовете 6-7 ден), но на 8 ми ден вече я нямаше. Както семира каза, явно престо не стават, но беше странно, че на 3 теста имаше някакви черти. Както и да, имаме още 1 ембрионче и живи и здрави, трансфер Март месец.

Дано 2026 е по-успешна за всички нас и изпълним мечтата си да бъдем мами! ❤

Цитат на: miki8713 [i[b
[/b][/i]link=topic=1823027.msg50658822#msg50658822 date=1767354460]
Здравейте, борбени момичета! Чета ви от доста време и тайничко се надявах да мога да се включа някога в тази тема и най-на края ето ме тук. Днес ми е 6 ти ден от трансфер на 5 дневно ембрионче и като за 1 ви трансфер съм супер нетърпелива и не се сдържах да намправя тест. Според вас има ли 2 ра чертичка или само аз я виждам?

Dance.forever прави ли кръвен тест?

Монита, успя ли преди новата година за кръвен тест?

Честита да е новата година, момичета. Нека тя да донесе така желаните бебчета на всяка двойка. Да е мирна, да е благодатна и плодородна.

Ние си ходим по почивки, но не влизам в спа, по принцип не ми е любимото. Единствено в басейна не бих влизала, заради вероятността да хванеш някоя бактерия. Но краката да си потопиш не виждам лошо. Пак е терапия, според мен. Ако на някой му се ходи на почивка - да ходи.
Почивките много ме зареждаха.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 12:47 от dance.forever

# 517
Привет,

miki8713, благодаря, че питаш! Да пуснах ЧХГ на 31ви и резултата беше 105, след това на 2ри повторим и вече беше 240. Утре мисля пак да пусна и досторката ме иска на преглед края на другата седмица.

# 518
Привет,

miki8713, благодаря, че питаш! Да пуснах ЧХГ на 31ви и резултата беше 105, след това на 2ри повторим и вече беше 240. Утре мисля пак да пусна и досторката ме иска на преглед края на другата седмица.
Честито! Много се радвам 🙏❤️ При кой доктор сте?

# 519
Честито !! Нека са чуват повече такива новини, а на теб лека бременност 😊🙏

# 520
Благодаря момичета!

При д-р Сенкова съм в Неовитро.

# 521
Въпрос към дамите с хипофункция/Хашимото и не само- колко време след стимулация TSH се върна в норма?
Живот и здраве ми предстои втора стимулация и този път ще сме със замразен трансфер. Предния път на 9 ден след свеж трансфер беше 4,5, предполагам е нормално от хормоните.
Ендокриноложката не успя да ми отговори и се чудя, за да знам кога и дали да вдигам дозата преди трансфера.
 И обикновено колко време след стимулация е замразения трансфер? Практика ли е да е веднага следващия цикъл или се чака да мине 1 и на втория?

# 522
Месец и половина преди първата ми стимулация ендокриноложката ми вдигна дозата на хормона. Тсх не се е увеличавало преди/по време/след стимулацията/след неуспешния трансфер. Сигурно това е било ключово. Сега съм във втора стимулация, но се разбрахме да си седя на тази повишена дозировка.
Ако вдигаш дозата на хормона, задължително го съгласувай.

# 523
Месец и половина преди първата ми стимулация ендокриноложката ми вдигна дозата на хормона. Тсх не се е увеличавало преди/по време/след стимулацията/след неуспешния трансфер. Сигурно това е било ключово. Сега съм във втора стимулация, но се разбрахме да си седя на тази повишена дозировка.
Ако вдигаш дозата на хормона, задължително го съгласувай.

Благодаря, Lubanik!
Репродуктивния препоръча ако трябва да вдигна дозата на хормона.  В момента TSH e 2,36, a FT4 17,69. Последно преди 3 месеца на същата доза TSH беше 1,1. Според ендокриноложката има нови, по-високи референтни стойности и в момента е ок и няма нужда да вдигам още дозата, за да сваля ТСХ. До скоро навсякъде четох, че е добре да е между 1 и 2. Та и по този въпрос съм в чудене.

# 524
Хормона трябва да е под 2, в месеца на трансфера, после нормално е да се вдига по време на стимулацията, следи се, и ако има нужда се вдига или сваля дозата. Поне така беше при мен. Задължително консултация с ендокринолог.

След самата стимулация, ако няма трансфер, мисля, че бързо се овладява хормона. Прави се контрола, и при нужда се регулира.

Да, сега уж до 2.5 било в норма. Ама моето беше под 2, когато забременях. После по време на бременността - излизаше от релси и постоянно сменяхме дозата. Още се опитваме да влезе в норма под 2.

Според мен нека ти вдигне дозата още малко, за да се свали.

Общи условия

Активация на акаунт