Боледуване на децата ни - тема 92

• 14 770
  • 666
  •   2
Отговори
# 510
Ох, малкото подкашля. Няма сополи, температура, чисти гърди, гърлото е една идея по-сочно. Какво да го правя? Засега давам Ксизал, правим инхалации с физиологичен разтвор, давам и сироп Ункадеп, но не виждам подобрние.

# 511
На моята го бяха изписали от спешното преди 2 г (тогава е била около 2г и нещо) и на третия ден се обрина и от тогава не съм давала

# 512
  • София
Ох, малкото подкашля. Няма сополи, температура, чисти гърди, гърлото е една идея по-сочно. Какво да го правя? Засега давам Ксизал, правим инхалации с физиологичен разтвор, давам и сироп Ункадеп, но не виждам подобрние.
За да подкашля така има задна хрема. Вземи си Флуиал и не се занимавай с тия сиропи. Като тръгнат напред кашлицата вероятно и ще се промени.

# 513
А как се приема от децата? Горчи ли, гадно ли е на вкус? Каката ще мрънка, ама ще я убедя, ама дребното е такъв чешит, че ако са му гадни втори път няма да даде да му пръсна. С Ксилогел, Виброзил, Зим е свикнал. Но бях взела Назориг по препоръка от темата и това даже и на голямото не успях втори път да го пръсна. Проблемът май беше, че щипе. С гадния вкус се справяме с няколко глътки вода.

# 514
  • София
Не е гаден или поне според мен. Пръскам в носа аз 3 пъти на ден. Хубавото е, че ако тече нещо назад дпста бързо ще тръгне напред. Мен тук ми го препоръчаха и съм много доволна. Иначе и Високофлу бих ти препоръчала, но както казва дъщеря ми “мирише на пръднато”🤣Търпя го де

# 515
Аз хем писах да питам, хем не изчаках отговор, а направо изхвърчах до аптеката. Дадоха Сенсиал или нещо подобно, било 1:1 с Флуиал-а, но било капки, а не спрей. При малко екстремни условия излязох да го взема, та нямах време да ходя до другата аптека Sad

# 516
  • shumen
Барбалена,пръскала съм Назориг и щипе.Моя също не го иска.
Мими,как сте?Ходихте ли на лекар?
Моя вчера доста ходи и днес пак се оплака от крака.Явно го претоварва и затова го боли.

# 517
  • София
Еми нищо де таман ще кажеш как е. Мисля, че и него съм го чувала.
Мен Синулана ми е в черният списък. Имах чувството, че ми изгори лигавицата като го пръснах..

# 518
Сенсиал даже има "вкус" на ягода, като се стече по гърлото и го усещаш. Иначе Синулан спрей е ужасен, чак на мен ми текнаха сълзи като го пробвах.
Аз много харесвам всички неща от серията с озон, но трудно се понасят от децата. Назориг ползвах докато бяха по-малки и успявах да ги държа, вече не мога. Ползвала съм спрея Вулвоваги за синехията на едната, но и той и щипеше. Сега пък ползвам крема за хемороиди и фисури, поне от него не са се оплакали.

# 519
I.R, не са едни и същи капките... Само дето си чупих краката да ходя до аптеката Sad И ме е яд, че не разполагам с Флуиал, защото звучеше като адекватна препоръка...

# 520
Лл отхвърли варицела също като дежурния в петък....тя каза вирус нещо ...
В мен обаче остава едно съмнение ....че защото е с ваксина може да кара не типично....измислих следното ...преди ваксината за варицела на малката ще й пусна антитела и ще се разбере рано или късно 🫠

# 521
  • shumen
Мими,може и варицела да е,но заради ваксината да я кара леко.
Брат ми също не е карал,а се е врял в мен и в детето.Според майка ми и да е карал е било много леко и не е разбрала.

# 522
И аз съм давала изпорринозин и на двете. Миналата година с грипа с това ги лекувах. Нямаше тамифлу за малката и на голямата не посмях да го дам. Тя е с много чувствителен стомах. Сенсиал съм капала на малката една седмица. Кюлев и го беше изписал на един жълт сопол, където излезе чист секрета и учудващо мина....наистина мирише на ягоди.

# 523
  • София
I.R, не са едни и същи капките... Само дето си чупих краката да ходя до аптеката Sad И ме е яд, че не разполагам с Флуиал, защото звучеше като адекватна препоръка...

Ами да, мен тук в групата точно заради втечняваща съставка ми го препоръчаха. Скептична бях, но доста помага. Просто утре иди да вземеш Флуиал и така.

# 524
Да, и без това предпочетох сега да капя ксилометазолин. Обаче така хърка това дете... Не знам защо и какво чакаме с тази трета сливица. Кака му, откак я махнахме, не се чува, че диша. Болна, здрава - без значение.

Общи условия

Активация на акаунт