Боледуване на децата ни - тема 92

• 14 739
  • 665
  •   1
Отговори
# 555
Рейна, не знам как запазваш самообладание при толкова висока температура. 🫨 Радвам се че е по-добре.

# 556
Здравейте.
През октомври беше изненадващо "дълго" на ясла, изкара някакъв кратък вирус, но си ходеше след уикенда и 1 ден отсъствие след това.
Сега обаче ми рева много миналите дни и точно след това се събуди с ларингитна кашлица. Опитах 2 дни на хомеопатия, но не помага. Включих Пулмикорт и след само 1 инхалация леко обръща на влажна кашлица. Спрях го от ясла и е много активен (за щастие), но няма как да ходи така. Според мъжа ми си е за ясла, защото той кашля само след сън или докато спи.

Рейна, споделям болката ти. Моето дете е на 2 години и нещо, под 3 е, но е вдигал много пъти 39.5 и 40 градуса - след Ковид и други вируси, например RSV. За щастие, не прави гърчове, но явно имунният му отговор е такъв. Рядко при вирус вдига 37-38, често си се мята към 39-40.

Как са останалите дечица? Мими имаше дете със странни обриви, разбра ли се от какво са?

# 557
Рейна, не знам как запазваш самообладание при толкова висока температура. 🫨 Радвам се че е по-добре.
Опита при второ дете си казва думата. След като първото само и изключително е вдигало над 40° години наред...

# 558
Явно си е до дете и имунна реакция. Двете ми големи деца повече от 39 не са вдигали и то в много редки случай,може би 2-3 пъти общо и двамата. Около мен също никои не ми е споделял за температура от 41гр.,затова леко се шокирах. Честно казано,не знам как бих реагирала,ще се изплаша много.

# 559
А как реагирате при такава температура? Как я сваляте?

На моето дете се е случвало веднъж 3 дни вдигаше на 39 през 3 часа и накрая бяхме в болница. Така и не се разбра (съмненията бяха моно, но тя се изключи, като беше очевидно че не е, аз мисля че беше скарлатина или 5та болест)

# 560
  • София
Моето също редовно е вдигало около и над 40, ама вече е на 13г. и е вече по-скоро като голям човек. Та и мен доста ме притесни сега тази Т 39.5, че може и повече да е стгнала, но до толкова измерих и връчих веднага от червените капсули Нурофен Simple Smile Иначе всичко мина за 3 дни, както беше с тази висока Т в неделя, така в понеделник вече нямаше нищо, но я оставих вкъщи да почине, че си беше като парцал след 3 дни почти без храна и с Т. От вчера вече си е и на училище.

# 561
Гледам състоянието на детето. И преди съм писала, че съм давала нещо за температура при 38,5° ако видя, че на детето му е зле, има болки или не може да спи. Друг път съм оставяла с 40° по цял ден без да давам нищо защото ми подскача из вкъщи. През ноща винаги давам нещо ако мине 40°. Голямото ми беше вдигнало веднъж 40°-41° в продължение на 10 дни, но беше с абсцес. А малкото 10 дни беше с 40° с грип, мина си от само себе си. Общо взето всеки път е изпитание.
Също мисля си е до имунна система. Около мен рядко съм чувала да вдигат над 40°.

# 562
  • shumen
Моето почти винаги вдига 39 градуса,че и нагоре.Моя също вече е на 13 и съм притръпнала с високите Т.За висока Т неповлияваща се от нищо съм давала Хексалгин.
So close,аз в такъв случай оставям вкъщи,за да следя.

# 563
Danaeka, да, ще си го оставя тази седмица, няма да ходи, макар да кашля рядко. А и в края на другата седмица трябва да му бият втората ваксина срещу грип, та искам да му мине напълно.

Когато моето вдига над 39, гледам да давам Нурофен. Панадол просто не му помага. При 38 помага, ама над това не, стсва 40. Иначе като е много отпуснат, слагам компревчета с хладка вода на китките, на крачетата.

Рейна, за запушения нос какво прилагаш сега?

Как са другите болни деца, дано всичко е вече наред.

# 564
Последно вдигна макс 38.0 пон.на обяд, утре отива на градина,ще предупредим за пъпките.
Те доста намаляха по размер,не че някога са били големи 🫠

Когато ходихме да я види док аз бях с двете деца обикновено винаги сме горе в кабинета където бият ваксини,качвам се аз там разбира се беше късно нямаше бебета,и тя ме вика долу,щели сме да пишем, още нищо не беше видяла и реши че ще пише нещо си за варицела....(аз си мисля защо нали само да  види пъпките....Ами ако е варицела да седим при другите болни и те да хванат ли)...както и да е🫠 с двете долу си поседях

Каката няма проблем седи,слуша
А това шило .....не знам как ще висим като порасне....сега седеше в количка ....дайте идеи на по-палавите какво правите докато чакате масово са с телефони....а то чакането е понякога и час

# 565
А как реагирате при такава температура? Как я сваляте?

На моето дете се е случвало веднъж 3 дни вдигаше на 39 през 3 часа и накрая бяхме в болница. Така и не се разбра (съмненията бяха моно, но тя се изключи, като беше очевидно че не е, аз мисля че беше скарлатина или 5та болест)

Моето е вдигало досега макс 39.4 по спомен, като не се е налагало да давам хексалгин,сваляла съм освен със стандартните други лекарства с компреси и лед в сгъвките(това с леда ми го показаха в болницата в един от престоите ни),душ с по-хладка вода

Иначе след като всичко започна с две нощи повръщане, после температура, кашлица и сополи, почти три дни продължи температурата висока до 39,в последствие от сополите направи бактериална инфекция на окото и сега е на АБ капки в носа и окото... Днес няма температура и се надявам да оздравява вече.

# 566
Аз също давам телефоните докато чакаме при педито. Ако минем за 1 час - добре. В повечето случаи е доста повече.
Панадол отдавна не давам, само Нурофен и Хексалгин. Лошото е, че при последните няколко боледувания с Т, започват и да повръщат като вдигнат по-висока. Та още си ползвам и свещички, нищо че са почти на 6г.

# 567
Благодаря за отговорите!!

Докато чакаме пред лекарски кабинет му давам телефон. Изобщо не искам да пипа и да се разхожда. След 4м прави 4 години. То е невъзможно да го задържа на едно място.

# 568
Здравейте !
Синът ми извади 4 кътника в рамките на 1 месец ( 2г 5 м)
Постиянно си бъркаше в устата и сега има афти 😵💫.
Водих го на доктор и ни изписаха - спрей анафтин + индекстол .
Има ли мама която се е сблъсквала с нещо подобно ?
Боли го и мрънка ( разбираемо )

# 569
So close , при кашляне на сън в градината при нас връщат, мотива е - пречи на останалите, може да се влоши с обмяна на още вируси.
Правилно си решила да не пускаш, след такова подкашляше тази пролет съвсем се разкашляха за много дълго време

Общи условия

Активация на акаунт