Боледуване на децата ни - тема 92

• 14 735
  • 665
  •   2
Отговори
# 570
Здравейте !
Синът ми извади 4 кътника в рамките на 1 месец ( 2г 5 м)
Постиянно си бъркаше в устата и сега има афти 😵💫.
Водих го на доктор и ни изписаха - спрей анафтин + индекстол .
Има ли мама която се е сблъсквала с нещо подобно ?
Боли го и мрънка ( разбираемо )

Афти не е имал при зъбоникнене, но моят син прави отит или гнойна ангина при никнето на постоянни зъби (4г и 9 м). При излизането на млечните лепваше абсолютно всичко,което върлуваше като вирус и задължително с усложнения (бактериални инфекции).

# 571
Jasmin., моето детенце е имало афти, но от вирус, не от бъркане в уста. Анафтин помогна определено, правилно са ви го изписали. Бързо да му минава1

Щефи, и аз така мисля - не е редно да е в яслата, дори да кашля рядко. Ще смути съня на другите, а и за него не е окей, искам да е вкъщи, да му промивам носа. Да чукна на дърво, по-добре е уж днес. Ще си му правя инхалации с Пулмикорт и днес и ще промивам носа постоянно.

Ние не чакаме много в кабинет - нашата педиатърка (ЛЛ) приема само с час, чакала съм 15-20 минути, когато има детенце, което по-бавно се преглежда/ваксинира. Не съм му давала засега телефон, гледа хората в коридора и се закача с тях. Ходим и на частно, записваме час от супердок и рядко чакам.

# 572

Рейна, за запушения нос какво прилагаш сега?
В момента спрей за нос на ДМ, сутрин и вечер капки с ксилометазолин и вечер преди сън 3-4 капки разтривам едно хомеопатично олио с 10% лавандула. Много успокоява.

# 573
Мими , моя е мн палав телефон все още не съм му давала и.ще си почака за това удоволствие ..на 1 г вече отказваше да стои в количка тасманийския дявол в действие ..имах си торбичка с джунджуриики ,малки книжки които взимах само когато ходех на пазар с него или тъй да чакам някъде нещо ..децата са любопитни и обичат новите неща потърси си неща които ще даваш само в екстремни ситуации те забравят и до следващия път пак ще са интересни ...другото нещо което го задържаше в количката е да гризе нещо ..бая ящен си е и до днес ...

# 574
Бързо оздравяване на дечицата.

# 575

Това изследване правилно ли разбирам: няма в момента мононуклеоза, но е прекарана.
Какво се гледа за хронофицирана?

На двама лекари показах, единият каза, че сега е с мононуклеоза, другият каза, че не е. И дотам с тълкуването.

Малко се паникьосах май, толкоз отрепано отдавна не е било, трайно загуба на апетит и умора, забелва чак погледа. Та затова и вторият лекар и допълнителни кръвни. Като махнем това, обичайни вирусни неща: леко неустойчиви изхождания, бистър обилен сопол, от който се дави. Температурата е няква тъпа, до вчера вдигаше и сваляше без намеса 38.5-36.6. Сега вдигна 37. Мен от тази най-ме е страх

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 19:29 от Spasiyka

# 576
Направете консултация с инфекционист. Изследването е положително за настояща инфекция.

Относно температурите - наистина благородно завиждам на това как успявате да запазите спокойствие, присъствие на духа, не изпадате в паника и съумявате да не откачите. Лично аз като видя на датчика 39 и превъртам. Тоя датчик колкото без него не мога да живея, толкова ми е докарал всички бръчки и бели коси в главата. Иначе… До сега и двете са ми вдигали само по веднъж близо до 40, и двата пъти с бъбречни инфекции и после седмица в болница. Миналата зима голямото изкара грип А и Б, направи и миозит усложнение след втория грип. Държа няколко дни 39 и след Нурофен и Аналгин сваляше до 38 и пак качваше. Ние се разболяхме от нея и двамата, с 39-40 през няколко часа, живеехме на аналгини и тайлол хот, не искам да си спомням. Ад беше. Аз на 38.3 давам лекарство, не чакам повече.

# 577
  • София
Има ли някой тук, който практикува да спи на отворен прозорец през зимата? Не мога да се пречупя, а май ще трябва…

# 578
Колко отворен? Grinning Ние от събота вечер, когато дребното се събуди със запушен нос, спим на открехнат прозорец. Но! Първо, имаме пердета. Второ, терасата е остъклена и прозорците на дограмата също са открехнати, а не отворени до край. И трето, спя при децата оттогава насам, защото малкият се отвива и все още не може/не се сеща да се завие Grinning За по-екстремно спане на отворен прозорец, разбирай да не е изпълнено някое от горните три, и аз не мога да се пречупя Grinning

# 579
Каква е целта на това упражнение ?
Ние живеем на доста оживен булевард,нощно време си правят гонки с мотори и коли ,сутрин рано рано тръгва градския транспорт,аз за да спя ми трябва тишина синът ми и той не е от спящите ..

# 580
Много ми се иска да спим на открехнат прозорец и бих го направила ако децата ми спят завити. Спим 4 човека в спалнята, през нощта става супер жега, въздуха чак свършва. Имаме пречиствател за въздух и влагоабсорбатор. Държим вратата към другите стаи отворена. Отделно прозореца е точно срещу мъжа ми, а той е с дископатия и ако го духне леко веднага го сковава. Понякога ставам, завивам ги и тримата 😄 и отварям за 10-15 минути да се проветри, затварям и пак си лягам.

# 581
При нас абсурд на отворен прозорец. Във Варна сме, в центъра. Яко чайки се чуват. 😆

# 582
Има ли някой тук, който практикува да спи на отворен прозорец през зимата? Не мога да се пречупя, а май ще трябва…
Ако сте в София по-добре с пречиствател на въздуха 😬
Иначе това упражнение е хубаво да се практикува от самото начало. Аз лично не мога да спя на отворен, пречи ми дори.

# 583
  • София
Каква е целта на това упражнение ?
Ние живеем на доста оживен булевард,нощно време си правят гонки с мотори и коли ,сутрин рано рано тръгва градския транспорт,аз за да спя ми трябва тишина синът ми и той не е от спящите ..
За да се спи на студено и да слиза студен въздух при деца правещи спазми Simple Smile
Барбалета Ами разбирай дори и малко открехнат. Знам, че се практикува независимо кой къде е 😀

# 584
Децата у нас спят с чувалчета, че не се завиват, на отворен прозорец не спим.

Отчитам, че е доста топло, вечер в този сезон все има някой решил да си пали на огън шума, храсти и се стели дим.

Едно време като дете на Костенец не живеехме така изнежено и да ври през нощта от топлина, но въздуха от планината е чист,  зимите снежни и пречистваха

Общи условия

Активация на акаунт