Мадрид - тема 5

• 2 879
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
  • Мадрид / София
Терминалите имат връзка с метрото, но се върви доста, следвайки таблАта със знака на метрото. Когато стигнете има машини за билети и пластики, които са непосредствено пред ескаватора. Има и други машини в ляво, но те са само за зареждане на билети и/или допълнителната такса.
10 билета винаги излизат по-евтино отколкото да се купува по единично. Посочва се само крайната спирка, тази на която ще слезете. С един билет може да се пътува из цялото метро стига да не се излезе от него и да е билет покриващ  цялото разстояние. Децата от 6 г нагоре пътуват с билет. По-малките пътуват безплатно.

# 31
  • Русе
Здравейте отново,
завърнахме се преди седмица от Мадрид, нямах много време за да се включа, че си попренесохме вирус и кашлица и хрема 🥺 дали от самолета дали от града не знам🥹
За града ще споделя накратко:
1 ден шокирана...от адски много хора.... Нито е като Барселона, нито е като Валенсия 😆голям огромен град, в 18.30 кацнахме с мъка и лутане намерихме шофьора на таксито от букинг... Много приятен младеж при това с български произход, роден в Испания.  Летището е с много, много места и изходи и обикалянето е много, според моя скромен опит. Настаняването ни беше в непосредствена близост до Пуерта Дел сол, и плаца майор, много съм доволна от апартамента, пак бих отишла, но не с букинг. За трите ни дни посетихме местата които бях планирала. Влязохме в музея Прадо, много ми хареса, обиколихме голяма част от забележителностите и видяхме и кралския дворец, но само отвън, прецених че не ни е за цял ден да влизаме, апартамента ни беше на изключително място та можехме да се приберем да си починем и да излезем отново. Изключително съм изненадана от града, голям и организиран хаос 😁красиви места и цветни хора, радвам се че успях и Мадрид да видя и определено бих се върнала, ако за някой е интересно и любопитно, може да се каже че в магазините е по-добре и в някои случаи по-изгодно за храна от при нас. В заведенията също много усмихнати хора и наистина вкусна храна, хареса ми също че има възможност за настаняване без резервации и има места буквално на всяка крачка. Не сме били с познати или препоръки, не бях и проучила нищо конкретно, може би късмет,  но и в трите ни дни в ресторантите за вечеря и обяд беше вкусно и много приятно!
Чуроси опитахме в Сан Гинес не бяха лоши, но и не нещо неповторимо. Пазара Сан Мигел спокойно в работен ден дори може да се избегне, страшна лудница в 12- 13.00 ч.
На всяка пряка има магазини и ресторанти по всяко време на деня, много ми хареса и нощния Мадрид светлините и красотата на фонтаните. Определено е град в които бих се върнала.

Бихте ли споделили апартамента? Удобен ли е за 4ма?

# 32
  • Sofia
Здравейте, това е адреса на  апартаменти Майор
https://www.apartamentosmadrid.info/en/location/
Ние бяхме двама, но за мен и четиримата да бяхме отишли / децата ми са на 14 и 11 / мисля че в същия или подобен апартамент биха ни настанили.

# 33
  • София
Здравейте.
Любим Мадрид:)
Минавам само да препоръчам местенца за хапване -Honest Green
Весели празници!

# 34
10% отстъпка на подаръчните карти в Iberia.

# 35
Здравейте, за първи път ще пътуваме до Испания изобщо и купихме билети за Мадрид края на февруари. Искаме рент-а-кар  - ще ходим на зоосафарито, а и искаме да пообиколим повече наоколо, освен това ще сме голяма компания от 3 семейства с много деца, ще търсим обща къща някъде в покрайнините или около Мадрид. В самия град наем на големи къщи струва колкото половин гарсониера у нас Simple Smile  Били сме 25+ пъти в Италия и често ползваме там рент-а-кар, винаги GoldCar заради ниските цени и отпадането на гаранционен депозит при сключване на пълна застраховка. Въпреки негативните коментари, винаги всичко е било перфектно. Те са испанска компания като цяло, имат офис и в Мадрид. Все пак искам да попитам дали някой е ползвам рент-а-кар от летището в Мадрид, при които не се изисква депозит за щети? Имаме кредитна карта, не е проблем това изискване, просто не искам да оставяме депозит. Искам да сравня цени и отзиви за поне 2 други компании преди да резервирам пак GoldCar, нямам идея те как са в Испания.

# 36
  • София
ще ходим на зоосафарито,
Къде се намира?Може ли повече инфо.

# 37
Здравейте Simple Smile В края на март съм планирала 5 дни в Мадрид - понеделник с пристигане около 14ч - събота със заминаване сутринта. Бих искала да отида до Толедо и Сеговия, най-добре в отделни дни, за да нямам бързане, но в краен случай мога да се опитам да ги съчетая.
Тук ще ми е полезна препоръка - през годините съм получавала страхотни такива във форума, с което пътуванията ми са били още по-приятни и добре организирани.

Та значи си представям в понеделник след настаняване, следобено-вечерна обиколка в централната част - хотелът ни е също в исторически център. Вторникът мога да бъда целият ден в града, сряда и четвъртък - Толедо и Сеговия, петък отново Мадрид.

Ясно ми е, че това са малко дни като цяло и няма как човек да посети всичко желано, но вече имам идея за приблизителна програма. По-скоро се чудех дните в Толедо и Сеговия - достатъчно ли ще ми бъде времето от сутринта до към 14-15ч и после връщане в града и време за него?
Струва ли си да събирам двата града в един ден изобщо?

# 38
  • София
Съветът ми е отделни дни за Толедо и Сеговия.

# 39
  • Мадрид / София
Определено по отделно за Толедо и Сеговия. На различни точки около Мадрид са и ще ти е трудно да ги съчетаеш в един ден. А и ще бързаш, което е предпоставка да не видиш спокойно градовете.

# 40
ще ходим на зоосафарито,
Къде се намира?Може ли повече инфо.

На 40 км югозападно от Мадрид. Минаваш с колата покрай самите животни и ги храниш с моркови от прозореца.

Планирала съм Сепулведа и Сеговия в един ден (брутални фенове сме на Walking Dead, a в Сепулведа е сниман сезон 3 на Walking Dead: Daryl Dixon), Толедо и Консуега (само мелниците на Дон Кихот, конкретно), в друг, един ден за Сантяго Бернабеу и кратка разходка из центъра и един ден за сафарито и зоопарка. От сафарито ще минем само трасето с автомобили, което отнема около час, час и нещо. Пешеходната зона не ни представлява интерес, при условие, че после заминаваме за зоопарка.
Подчертавам, че не сме от типа хора, които могат да стоят цял ден в едно малко населено място, не сме по музеи, дълги безцелни разходки, дълги паузи за заведения.

# 41
  • Мадрид / София
Ама и не сте запознати с разстоянията отделящи желаните места едно от друго. Освен ако сте от хората галопиращи нон стоп без да се насладят на нищо.

# 42
на мен зоопарка и сафарито в един ден ми се виждат много... последния път с детето отворихме и затворихме зоопарка, а сме били там многократно...

освен зоопарка има и фауниа .. вижте, кое предпочитате. ние ги редуваме..

струва ми се , че ще препускате между локациите и няма да можете да им се насладите...

# 43
Както казах - има си хора и хора. Вие имате ваше темпо, ние наше. Това е нашият начин. Ние така се наслаждаваме. Има хора които постоянно повтарят, че за Париж не стига и седмица. Ние за 3 дни го обиколихме от край до край и нямахме желание за още. Пътували сме из цяла Италия (25+ пъти), с кола, със самолет, всякак, знаем си темпото. Единствено животинският ден ще ни е малко по-натоварен, но няма кога в друг ден да вмъкна тези две неща. Сафарито за час, после час до зоопарка (дава го доста по-малко, но залагам трафик, а и зоопаркът не е в центъра) и вече до затваряне сме там (без фауниа). Колкото - толкова. Освен това спим в края на Мостолес, на 30 минути от сафарито.

# 44
  • Мадрид / София
на мен зоопарка и сафарито в един ден ми се виждат много... последния път с детето отворихме и затворихме зоопарка, а сме били там многократно...

освен зоопарка има и фауниа .. вижте, кое предпочитате. ние ги редуваме..

струва ми се , че ще препускате между локациите и няма да можете да им се насладите...
Подобно бях написала и аз, ама ми изтриха поста на секундата 😂.
Площите на зоопарка и сафарито са големи и двете в един ден ще е много.
Откровено казано да се дойде за 3 дни (примерно) и да се препуска от място на място само за да се "видят" повече места за мен е неразбираемо. Но всеки си знае.

Общи условия

Активация на акаунт