BIG BROTHER 7 - тема 5 (20.10. - 26.10.)

• 28 011
  • 1 198
  •   2
Отговори
# 1 140
Иначе искрено ме подразни направеното няколко пъти в снощния епизод внушение, че "не бива да съдим, преди да знаем цялата история".
Никое минало, колкото и болезнено да е то, не трябва да е оправдание да се държиш като задник. Редно е, когато някой се държи като задник, другите да могат да му кажат "ти си задник", без да се налага да проучват родословното му дърво до девето коляно.
В случая въшката беше успяла да настрои цялата къща насреща си, това си е от нея, айде холан.
Не правят услуга дори на самата нея. Свикне ли, че с историята си може да манипулира хората и да ѝ се разминава всичко, никога няма да се надгради като човек.

# 1 141
И аз така мисля, въпреки, че психолог може да обясни дали поведението не е някакъв ефект от  преживяното. Скандалът не е начинът, но ако съм ѝ повторила няколко пъти и срещна такава наглост и арогантност, а и си хапва в момента нещо, което е дело на същите тея хора, с които се държа все едно са ѝ длъжни, и аз ще викна. Може би ще се опитам да парарирам включването на всички. Но преди скандала също се излъчиха моменти, в които се коментира, че си гледа само нея си, без да се съобразява и че разчита някой да я обгрижи.
И така и не ми стана ясна връзката с трагедията и нейното поведение, та, да не бъде "осъждана, без да се знае миналото ѝ" и да бъде подкрепена занапред. Може би психоложката имаше предвид, че е изолирана от групата.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 17:30 от anmasu

# 1 142
Гледам, че са качили подкаста с Мина. Перфектен тайминг, защото отивам на тренировка. Ще фокусирам негативната енергия, която излъчва, в упражненията. 😂

Момчета, ръцете на масата докато гледате подкаста с Мина!

# 1 143
Гледам, че са качили подкаста с Мина. Перфектен тайминг, защото отивам на тренировка. Ще фокусирам негативната енергия, която излъчва, в упражненията. 😂

Момчета, ръцете на масата докато гледате подкаста с Мина!
Аз съм жена, така че проблем с това къде са моите ръце няма да има. Остава ми само да ѝ завиждам, че хем е умна, хем красива. 😂

# 1 144
Ако пуснат другите истории - загубата на бебе на Елена и тежкото детство на Иван, Сияна ще бъде забравена за 15 минути.
Тези истории се пуснаха вече. И Елена си разказа драмата от-до, и Иван как е гладувал и спал по гарите, и Цецо как е отгледан от майка си и колко трудно детство е имал.
За мен Сияна си е типична куха лейка, която умее само да бъде красива. Но е толкова очевадно фалшива, че външния и вид просто не е достатъчен да заслепи някой льольо или богат чичко. Момичето няма кой знае какви цели в живота си. Общи взето всичко, което каза Елена е така. Но беше казано толкова грозно и долно, че всеки нормален човек ще си каже - чакай малко, това минава всякакви граници. Освен това беше групово, подкрепено от човек, който до вчера беше до нея. Сияна е глуповата и ограничена, но не е злобна и гадна, каквато е Елена. Толкова жлъч и неприязън струеше от тази жена, чак устата и се изкриви. Започна да фъфли и не можа едно ударение да сложи правилно. Такава физическа реакция към
някого, който в крайна сметка с нищо не ти пречи, не те обижда и не ти е никакъв…

# 1 145
  • Bayern
Нападките  на масата ескалираха защото Елена когато  подхвана Сияна, фльорцата  се държеше безобразно нагло и въртеше очи сякаш й е досадно да слуша. Една нормална жена по-скоро би се притеснила и извинила. Не харесвам Елена и Ебру, но в случая съм на тяхна страна защото всяко търпение е до време. И как така Сияна не е обидила съквартирантите , та тя с държанието си точно това прави!  Не става въпрос да им готви или пере (преекспонира се ситуацията с гащите на Стоянов), а да обслужва себе си! В нейната празна глава всички са й длъжни, само за нея няма задължения и ограничения...   Дано заради снощната история не започнат да  стъпват на пръсти около нея. Да не споменавам, че не вярвам особено на това , което ни разказа снощи, някак твърде удобно реши, че това е мястото и времето да сподели...

# 1 146
Гледам подкаста с Мина. Това момиче има толкова огромно самочувствие, че не съзнава колко е смешна с апломба,с  който ни уверява колко е красива и умна.
Елена я подхлъзва с въпросите, тя не усеща лукавството и разказва ли, разказва дискредитиращи я факти. Никаква обраност/въпреки че водещата я убеди, че е такава/, никакъв такт или спестени подробности относно семейство. Усети отношението към Сияна и вмъкна историята как партньорът на майка ѝ посегнал/в какъв план не става ясно, но може и шамар да е/ и тя се изнесла сама на 8 години. С куфар-тролей при баба си и дядо си.
Имала няколко апартамента, които смятала да продаде, за да си направи аптека в София. Говори със самочувствието на наследничка на Онасис, а не на провинциални лекари/баба и дядо ѝ/.
Които всъщност са явно уважавани хора в града, а тя е просто едно презадоволено изтървано дете.
Това е интервю с баба ѝ: https://mbal-pz.com/home/471-%D0%B4-%D1%80-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1 … D0%B8%D1%8F%D1%82

# 1 147
Прочетох интервюто с бабата, горките родители и прародители. Изглеждат свестни, сериозни хора, които са разглезили внучката до безобразие.

Може ли бабата да е родена в много по-трудни времена, малко село, с малки възможности, и да завърши медицина и да е уважаван лекар и преподавател, а Мина, родена във времена с купища информация и в семейство с възможности, да не знае значението на енигма и да мисли дълго за Н2О. И само глупости да са и в главата…

Има много красиви и умни лекарки и аптекарки, за съжаление Мина няма да е от тях…

# 1 148
И аз гледах, но не докрай, защото ми писна. Не разбрах каква е врътката с ученето ѝ - един вид не влязла редовно и трябвало да запише в Украйна, защото по някаква програма те влизали без изпит в нашия МУ? Но таксите били доста по-високи от държавна поръчка. Родителите ѝ го уредили. Голяма изненада. 🙄

Иначе се учудвам колко беден речник има, въпреки, че понякога се опитва да използва и по-сложни думички (чието значение не знае и се получава комично изречение). В къщата не ѝ личеше чак толкова.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 17:45 от Lilly_85

# 1 149
Сияна е фриволна, мързелива и си личи, че далеееч не е налягала над учебниците, когато е трябвало да го прави. За красива ще коментирам така - корекциите при нея са успешни.
Трудностите в миналото на човек не трябва бъдат причина да не се образова, да не се държи възпитано, да има самочувствие без покритие и да се цупи всеки път, в който не стане на нейната. Защото Сияна прави всички тези неща и миналото й не може да бъде оправдание.

# 1 150
Мина не разбираше много от въпросите, които ѝ задава Елена. На моменти тя ѝ помагаше да осмисли питането.
Ясно, че не е от четящите хора, но на мен ми е интересно не е ли вземала пасивно от разговорите вкъщи, все пак това са лекарска фамилия ?! Изразяването  при общуване в подобно интелигентно семейство  би следвало  да бъде поне идея над средното ниво.  

Някъде се обърках...нали на децата си се очаква да дадем най-доброто, на което сме способни, на първо време това не е ли езикът, овладяната богата реч?!
Че една Сияна се изразява далеч по-смислено и аргументирано.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 19:53 от проксима

# 1 151
Мина не разбираше много от въпросите, които ѝ задава Елена. На моменти тя ѝ помагаше да разбере питането.
Ясно, че не е от четящите хора, но на мен ми е интересно не е ли вземала пасивно от разговорите вкъщи, все пак това са лекарска фамилия ?! Изразяването  при общуване в подобно интелигентно семейство  би следвало  да бъде поне идея над средното ниво. 

Някъде се обърках...нали на децата си следва да дадем най-доброто, на което сме способни, на първо време това не е ли езикът, овладяната богата реч?!
Че една Сияна се изразява далеч по-смислено и аргументирано.

Абе доста от тях имат проблеми с изказа и беден речник,  за съжаление е резултат от това, че не четат книги.

# 1 152
Александра вчера спомена, че остават 3 седмици до финала, това означава ли че ще бъде идният месец на 16-ти събота или 18-ти понеделник? Би следвало да излизат повече от 1 на седмица ако на финала ще остават 4-5 души да се борят за наградата. В момента са 10, по още 2-3-ма на редовните лайфове, то ще останат едни 3-ма човека, които трябва да ги изгонят за няколко дена.Иска ми се да порасъждаваме за неизползваните до момента карти на участниците. На Елена картата е ограничителна заповед и реално не е с особена тежест, но мислите ли че би я използвала срещу Сияна, имайки предвид че миньончето ще получи служебна номинация ако наруши заповедта. Което като действие ще бъде моментално отменено, тъй като Сияна има карта спасение от получена номинация, но просто ще бъде интересно дали Елена ще направи подобен ход незнайки каква сила има хубавелката. Ебру има шесто чувство, карта която едва ли ще използва, но все пак първият път в който получи повече гласовe, ще може да си свери часовника. Иван и лакеят му държат в джоба си сякаш най-силните карти. Подлизуркото има двойна номинация, докато неговият "благородник" може директно да изпрати някой в борба за оцеляване. Не се и съмнявам, че двамата по някакъв начин ще се съгласуват и заедно ще си помогнат за по-нататъшно оставане. Биха ли стреляли и двамата по Стоянов или Сияна или пък някой друг? За край картата на Давид е победа...случайност?, не мисля😁. Едва ли ще я използва, но е възможно Брадъра да му възложи някоя лична задача с приближаване на финала, която да му се стори непосилна и все пак да я спечели служебно. Котов имаше ли карта и каква беше тя, че не си спомням?

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 18:14 от toohot2resist

# 1 153
Не харесвам Елена и Ебру, но в случая съм на тяхна страна защото всяко търпение е до време. И как така Сияна не е обидила съквартирантите , та тя с държанието си точно това прави!  Не става въпрос да им готви или пере (преекспонира се ситуацията с гащите на Стоянов), а да обслужва себе си! В нейната празна глава всички са й длъжни, само за нея няма задължения и ограничения...   
Обиди и още как - Стоянов. Но тя няма дори смелостта да му го каже в очите. Не очаквах такива грозни думи от нея, признавам си.

# 1 154
Както измислените и преувеличени глупости от Елена и Ебру относно "свалките " и супер разюзданото поведение на Сияна , което за мен е чиста лъжа , така допускам е преувеличено и "обслужването " и . Нямам вяра на Елена и допускам ,че щом лъже за едното , вероятно лъже и за другото или е хипер преувеличено.

Общи условия

Активация на акаунт