BIG BROTHER 7 - тема 5 (20.10. - 26.10.)

• 31 420
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 675
Мен пък такива като Елена много ме дразнят. Поела инициативата самосиндикално да готви и чисти, а после нарежда защо другите не правят нищо. Това е всеки сезон…

# 676
  • София
Преди малко изгледах епизода от снощи и сега изчетох реакциите в темата. Чета, че на Въшка не и достигал  интелекта да се защити, демек толкова е проста.
Но като гледах разговора м/у нея и Стоянов след истеричното нападение на масата, седнали сами, ми тя Въшка пред неговия интелект и дар слово, все едно е завършила класическа гимназия и Софийски университет след това... и то правен факултет...
Толкова семпло мъжко същество /ама то и това е под огромен въпрос!? /отдавна не ми е попадало пред очите.

Тъп, та чак вдлъбнат...

# 677
Всеки сезон има по някоя чистофайница, която после намила колко неща прави и колко е грижовна. Не разбраха, че наградата за чистене и пране на гащи в това шоу не я дават.
Много са ми смешни нагримирали се Ебру и Елена като за нощен клуб и седнали с халатите  и пушат ли, пушат.

# 678
Мен пък такива като Елена много ме дразнят. Поела инициативата самосиндикално да готви и чисти, а после нарежда защо другите не правят нищо. Това е всеки сезон…

Точно това. Някой взима решение, върши действия и после мрънка заради което. Винаги са били неприятни тези.

# 679
Елена освен дрехите изпра и имиджа на въшката.  Зрителите обичат жертвите Joy

# 680
Само да не стане като миналата година.

# 681
Аз не го следя това предаване, гледала съм сумарно три епизода и затова не ми е много ясно защо Стоянов не си е изпрал сам дрехите?
Защото в армията се пере само на ръка и пералнята го затруднява. Шегувам се. То всичко беше толкова абсурдно. Има нещо неизказано или непоказано, знам ли. Сякаш Елена е изпрала дрешките на Въшка и ничии други само и само да й намила, в случай че последната не е изгонена, което така или иначе подозираха за "елиминираните". И то за да й намила пред всички и пред камерите. Всъщност ако я беше дръпнала настрани и й беше сипала това всичкото с един спокоен тон, обяснявайки колко е нередно, щеше да е право в десятката. Въшката я направиха играч останалите. А Котов просто не я искаше в изолатора. И сега тя е "жертва". Като гледах с какво ледено спокойствие, дори безразличие приемаше атаките на Елена, съм сигурен, че изобщо не й е за първи път, нито пък е само в къщата. Същото се случи и в миналия сезон. Играха елементарно и еднообразно до глупост срещу Марио и го направиха победител. Елена играе ужасно тъпо и се има за нещо много повече от останалите и от това, което всъщност представлява. Значи изригна срещу въшката и я нареди от-до, включително й каза в прав текст защо не я харесва, обаче за Паранормалния, видиш ли, се била шегувала и било на майтап, че е безхарактерен. И изведнъж двамата с Ванката станаха "момчетата" това, "момчетата" онова. Значи няма проблем да се държиш като примат или да си безхарактерен до безкрайност, стига да си измил повече чинии от другиго. Кажи честно, верно ли? Същата говори за колективност, разпределение на задълженията и прочие, а в същото време се опитва да цака общия бюджет и другите заради зависимостта си от цигарите. Като Михаела, дето за едното име живее, ама не, всъщност то не й е толкова важно, ако няма да има цигарки. Някои неща са фундаментални и определящи цялостно отношенията между хората. От един момент никак не харесвам въшката, признавам. Обаче тя застана буквално пред Стоянов срещу беснеещия нечленоразделен елемент. Не е преценявала дали Иван е прав, а просто се изправи насреща му. Същото можеше да стори и "принципният" й "възлюбен". Ставаш, защитаваш я пред Елена и после като си толкова "принципен" дърпаш въшката и й казваш, че Елена е била все пак права. Въшката го била "обичала", ама той бил женски първичен полов белег и не е проблем тя да отиде и да побеседват по темата със същия, срещу когото се беше изправила. Стоянов е много "принципен", ама я нарита долу на земята след останалите и после и той отиде при мамун да си върне за беседата. Ванката е първичният мъжага, дето всичко му е "право в очи", при когото жените получавали съвсем различно отношение, обаче вика на Давид "остави ги". Аман.

# 682
Точно това е типичен пример защо Елена хал хабер си няма от играта и от стратегия. Можеше да замаже положението, а не да изпише вежди на Въшка.

# 683
  • Bayern
Защо се хванахте за прането или месенето на хляб, как не се рабра ,че  Сияна не прави нищо
След като се дразнят всички от това значи има защо, дори и Давид коментира, че Елена е права, но не е това начина да го кажеш. Въобще не става  въпрос навън дали ще слугува на половинката си или дали ще се превърне в домакиня. Сияна е отишла на почивка ALL INCLUSIVE !!! Тя знае къде е отишла и че има правила и отговорности !!! В по-преден епизод коментираха , че си взимала някакви неща от хладилника при положение, че са с ограничен бюджет и малко храна.Да, дребнаво е да се следи всяка хапка, но там условията налагат да се съобразяваш с всички !!!  Та въобще не става въпрос само за прането, само за месенето ...Тя си много комплексна мързелана демек отгледана е за принцеса и не пипа нищо Grin

# 684
Те споменаха и че се държи като лека жена. Ще трябва да се ровя за видеа как сяда с прозрачен потник 🤣 Досега не съм видяла леко поведение от нея.

# 685
Точно това е типичен пример защо Елена хал хабер си няма от играта и от стратегия. Можеше да замаже положението, а не да изпише вежди на Въшка.

Сами си го направиха. Елена схемаджийката, явно не осъзнава, че с поведението си сама си вкарва автогол и прецаква себе си и собствената си групичка.

# 686
Крадецът вика дръжте крадеца.

Елена е много хитра. Разбра, че Изолираните са ги гледали и пивотира към "Въшка не помага в къщата" за да замаже ситуацията. Само че явно не е очаквала Въшка да пусне бомбата за Ревльо. Много смешно ми стана когато Ебру обвини Въшка в смяна на темата, тъй като точно това направиха с Елена относно прането. Ако бях на мястото на Въшка едва ли щях да запазя самообладание ако една Ебру ми вие като вол "ЕЙ ВЪШКОООООУУ". Много грозно поведение и от двете Елена и Ебру.

Стоянов ме разочарова. Първото една дума не каза на масата, а след това да я ритне в най-лошия момент. И Въшка има много да научи за живота и възпитанието, но тук ѝ съчувствах. Много от нещата са преувеличени от Елена, Ебру, Калин и тн. с цел стратегия и игра с мнението на публиката.

Мина ми е много странна в това, че поведението и се сменя в зависимост от средата, в която се намира. Дали е фалшива или просто е везни не знам (:Д преди да ядосам някой да кажа и аз съм везни). Шегата настрана, сега в изолатора е по-добре, но може би защото няма къде/как да се крие? Лена бавно започва да ми става фаворит. Котов, горкия, ще почине преди да се отпусне и да се позабавлява малко. Малко дървено философче. Цецо сякаш нарочно се крие, за да не привлече някой вот за себе си - по-добре да си ходи.

Михаела наистина е заемала голяма част от предаването. Преди да си отиде си нямах идея каква пушачка е била Елена. Вярно че не помня Елена да е удряла контра на цигарените скандали на Михаела, а то се оказа, че и тя имала кяр от това.

# 687
Двете Е-та избълваха като помийни ями цялата гнусутия, която съдържат. Но според мен, обляха съдържимото върху себе си. В случая направиха услуга на Въшката. С право страни от тях, още повече че има травма от детството си от подобно отношение. Дали е била искрена в чувствата си няма особено значение, защото не видях нищо подмолно от нейна страна. Гледах само последните два епизода и първия. Между тях какво се случило не знам, но виждам, че маските са паднали и всички герои са се разкрили в пълния си блясък. Във всеки сезон виждаме едно и също човешко падение. Участниците, в повечето случаи са простовати същества, които търсят бърза слава. Пипето им не стига да си изиграят картите правилно, при все че минаха сто сезона. Никаква поука не си извадиха от тях. Прости хора лишени от всякаква духовност, нападат като животни най-слабия в стадото. Но това не силово състезание, а социална игра и правилата са други. Тук грубата сила не печели.
Елена е толкова елементарна женица,  затънала в собственото си нещастие, че единственото, което може е да напада, като застрашено животно. Ебру, която беше много религиозна, само и приглася, точно като дърта... А за мъжкото присъствие в къщата няма да чупя пръстите си по клавиатура дори, за да го обрисувам. С изключение на Давид, който и да не съвсем искрен образ, а да се прави на бял и добър го прави перфектно. Другият е Валентин, чийто интелигентност сравнение с другите е доказана.
Елена и притурката бързат да нападнат, за да отклонят вината от себе си, защото се почувстваха застрашени след връщането  Въшката. Не знам кога Въшката е поискала помощ за дрехите от Елена, че това се развя, като прани гащи, но ако са го направили по собствено желание си е техен проблем - не на Въшката. Да бяха изпрали и сгънали дрехите на любимия си Стоянов.
Това с миенето на чиниите и готвенето се изчерпа още с първите сезони, но то трябва да имаш нещо в междуушието си, че да разсъдиш,  че това не върви вече. Не влизаш да се харесашсамо на хората вътре, а най-вече на тези отвън. И ако искаш да те запомнят като веселата домакиня ще го правиш доброволно и смирено, като Давид, пък ако ще и вътрешно да се самоизяждаш. Давид меси, защото му е кеф, а не по задължение. Когато чистят къщата, всички го правят.
Това с ресането е смешно и няма смисъл от коментар. Всеки има право да се реши колкото пъти иска на ден. За някой това може да е начин да се успокоява от напрежението.
Ядосвам се на предаването, че може да бъде по-добър коректив на човешкото поведение. Ако беше излъчил кадри от разобличаващите разговори на трите жени, сега подредбата щеше да е друга. За съжаление Въшка също не блести с бърза мисъл и особено богат речник, за да се защити достойно. Но интелектът и е достатъчен, че да замълчи и да преглътне тихо обидите.
Не прави чест на никоя жена на определена възраст да обижда друг, който е нечие дете. Да се обиждат и нападат помежду си тийнейджъри го разбирам, на зрели жени с претенции. Но като си природно прост, за съжаление нищо не можеш да направиш. Тези ще имат претенции да стават или са родители.
Колкото до Лена и тя е същата, просто се видя отстрани и и стана ясно какво ще загуби с такова поведение. Иначе същото тъпо парче и кречетало. В случая Валентина е тяхното огледало и това, че интелектът му е признат от всички, ги кара да се оглеждат в него и да си виждат кривините.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 12:00 от wiwala75

# 688
На нас ни стана ясно що за стока е Сияна, не вярвам някой да я харесва особено. Идеята е, че не е най-лошия ччовек на света заради мързела си, има къде-къде по-лоши черти в къщата. Просто трите вещици не я харесват, защото е млада и хубавка, не им се мазни и използваха мързела ѝ да я нахулят здравата, пресолиха манджата отвсякъде.

# 689
В по-преден епизод коментираха , че си взимала някакви неща от хладилника при положение, че са с ограничен бюджет и малко храна.Да, дребнаво е да се следи всяка хапка, но там условията налагат да се съобразяваш с всички !!!
Това като го чух в първия момент реагирах точно като последното изречение “Какво ѝ следят всяка хапка?!”. Но наистина при положение, че имат две кисели млека за 11 човека, да хване едно цяло и да си го понесе, прави впечатление. Това не е реалният живот, в който просто отиваш до магазина, купуваш още 5-6 и въпросът приключва… Трябваше да си отсипе няколко лъжици, колкото да си хапне, и да остави и за другите. Но явно е възпитана да не мисли за нуждите на останалите - много егоизъм има в това момиче…

Общи условия

Активация на акаунт