BIG BROTHER 7 - тема 5 (20.10. - 26.10.)

• 31 459
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 660
Аз не го следя това предаване, гледала съм сумарно три епизода и затова не ми е много ясно защо Стоянов не си е изпрал сам дрехите?

# 661
Може би е чакал първо да изперат на другите.  Едва ли имат перални за всички наведнъж

# 662
  • Sofia
Защо пък въшка трябва да му ги пере ?

# 663
Аз не го следя това предаване, гледала съм сумарно три епизода и затова не ми е много ясно защо Стоянов не си е изпрал сам дрехите?
Не е въпросът в това. Въпросът е, че Стоянов винаги помага. Чистене, пране и т.н. Имаше един епизод, в който бяха разделени на персонал и гости. Въшка се цупеше, че е избрана за “слугиня”, заедно със Стоянов. Докато той и останалите миеха чинии, бърсаха прах, готвиха и режеха салати, тя седна на плота и гледаше лошо. Дори Стоянов се издразни тогава и ѝ каза “Има и друга работа за вършене”, а тя се сопна “Какво искаш да ми кажеш?”. И това не е само в мисия, просто не е адекватно един човек да се цепи от колектива. В една изолирана среда това много дразни.

А в случая с вчерашния епизод - дрехите на всички бяха метнати от Биг Брадър в джакузито, съответно трябваше всичко да се изпере, изсуши и прибере. Стоянов и Елена са изпрали и сгънали дрехите на Въшка, но тя няма намерение да помогне за техните дрехи или дори да попита някой има ли нужда от нещо. Тъпо.

# 664
  • SF
И Давид на 20 не е длъжен да им меси хляб, ама го прави всеки ден. Никой не й е длъжен да й готви и да й чисти..Цял живот щяла да чисти хахаха.. и това го казва мъж.. И другите ако не желаят да готвят и да си мият чиниите, кой ще го направи вместо тях?

Ама то не може всички в къщата да се размесят хляб! Нито пък Давид ще й позволи, нито пък тя иска, нито пък друг иска. Ебру вари леща, Давид меси хляб, Стефан, Елена, Калин, и Иван, и др. ядат. Разбрали са се някак си. Нито имат продукти и условия някой да готви-готви, било то Мина, Въшка, Елена или който и да е.
Хляб от Давид и леща. Какво толкова има да им разсъждаваме.
Как пък не съм се сетила да определям някого като нестока, щото на 20 или на 25 не месел хляб.
Не мога да се сетя кога за последно съм месила. На някоя Коледа ще да е било, но не миналата, защото не бях тук. По-миналата.
Давид ако нямаше това хоби от баба си ли, от природата си ли, и той нямаше да меси на 20. Да кажем, че е приятно изключение. Стефан си е друго изключение, Валентин си е друго.
Валентин може да ми е по-интересен участник от този, който меси и готви.
Защо и от къде на къде ще сравнявам Въшка с Давид!?!
Ако бях вътре, нямаше да меся. При наличието на Давид и Лили, нямаше да меся. Ако нямаше какво да ядем, щях да меся. Въобще... при някакви особени обстоятелства щях да меся. Щото не меся. Нямаше и да пуша. Щото не пуша.
Мие чиниите този който ги мие, и после ги сочи с пръст. Е, много ми е неприятно такова поведение. Не общувам с хора, които първо правят непоискано добро, после ядат л.

А тази не е стока, онази не е стока... Все едно сме във времената на Гераците и кака Сийка е седнала на пейката и ги реди всичките. Кака Сийка е страшна стока!

# 665
  • софия
Не мога да съчувствам на Сияна. Може би не е правилно времето и начинът, по който го направиха. Всичко, което ѝ казаха, е така. Да не забравяме, че не виждаме всичко, а само част, но няма как да представиш определено поведение, ако някой го няма. Имаше и опит да поизкривят смисъла, с който го казаха. Ходеше и се завираше в Стоянов. Защо го правеше тя си знае, но от самото начало беше ясно, че той не е много навит. Доколко е етично ясно да не се заявиш е друго, но има хора, на които както и да им кажеш, не приемат.
Ебру се подиграва на говорещия с устройството, че е сянка на Иван, а тя е сянка на Елена. Мъжка и женска версия на едно и също.

Доп. Ако видя, че дъщеря ми има нейното поведение, бих се укорила, че не съм си свършила добре работата като родител.
Поведението на Стоянов "Ако ти не разбираш, аз нямам какво да ти кажа, сама трябва да разбереш." също е незряло, повърхностно и показва нежелание за решаване на възникнал проблем.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 19:16 от zvаnchе

# 666
Просто ми направи впечатление това намилане, че не е изпрала дрехите на Стоянов и дадоха кадър как дрехите му стоят отвън на земята. И се зачудих защо. Да не би само Въшка да има ангажимент към неговите дрехи. Аз съм чула да се перат дрехите по цветове и тъкани. Да се делят на мъжко и женско за първи път чувам.

Явно имат и бая свободно време, толкова пушене на цигари и интригантстване си отнема време. Е, не колкото да си решиш косата вероятно, ама си е времеемко Simple Smile

# 667
Просто ми направи впечатление това намилане, че не е изпрала дрехите на Стоянов и дадоха кадър как дрехите му стоят отвън на земята. И се зачудих защо. Да не би само Въшка да има ангажимент към неговите дрехи. Аз към чула да се перат дрехите по цветове и тъкани. Да се делят на мъжко и женско за първи път чувам.
Не ставаше въпрос толкова за самите дрехи, колкото за това, че Стоянов ходи след Въшка и оправя след нея, пък тя никога не се замисля за неговия комфорт. Нали нейните дрехи са изпрани измежду първите - какво ѝ пука за тези на другите? Тя сама каза нещо такова в предната мисля, в която искаха от нея да чисти и готви - че ако майка ѝ види какво ѝ се налага да прави, ще бъде разочарована от нея?! Много сбъркана история.

# 668
Всички номинирани си приготвят багажа предварително в случай, че бъдат изгонени и трябва да напуснат къщата. След като са в изолатора и не могат да си изперат и изсушат дрехите (понеже бяха в джакузито), съквартирантите са го направили вместо тях. Много удобно за Елена, тъй като сега може до края на престоя си в къщата да го натяква. Wink

# 669
  • софия
Елена даде конкретни примери кое в поведението на Сияна не е ок и не се харесва. За какво натякване става въпрос? Не се е случило това, което се коментира?
Друго, което ми направи впечатление: Сияна коментираше чуждото поведение и постъпки, когато се опитваха да обяснят отношението си към нея. Няма как да я харесам. Това е манипулативно поведение. Дали е осъзнато не знам.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 10:24 от zvаnchе

# 670
Всички номинирани си приготвят багажа предварително в случай, че бъдат изгонени и трябва да напуснат къщата. След като са в изолатора и не могат да си изперат и изсушат дрехите (понеже бяха в джакузито), съквартирантите са го направили вместо тях. Много удобно за Елена, тъй като сега може до края на престоя си в къщата да го натяква. Wink
Понеже иначе Сияна щеше да си ги изпере ли? Пак щеше да чака на Стоянов или на някой друг, както всеки път.

Друг е въпросът, че Елена изобщо не трябваше да се обажда за прането. Това е връзка между двама души - видимо и него на няколко пъти го подразни мързелът ѝ, но трябваше той да си го изговори с нея, а не информацията да минава през адв. Елена. Също трабваше да изчака Въшка да се успокои, преди да я зареже. На 100% е прав по принцип - мързелива е, притиска го да говори, дори когато той я моли да изчакат, не уважава личното му пространство, мрънка му за всичко, играе роля и т.н. Но не е хубаво да риташ паднал човек, а той точно това направи. За всичко си има точен момент, просто вчера не беше такъв.

# 671
  • SF
Абе, айде бе... Не е имало какво да правят, нямали са мисия, сгъвали са дрехи. Може и Биг Брадър да им е казал да приведат джакузито и спалните помещения в снимачен вид.
Всички съквартиранти имат инструкции за живот в къщата - не пипат, не местят нищо, не променят нищо, поддържат всичко във вида, в който е преценил Биг Брадър, че трябва да бъде.
Колко грозна скука ми е това "сгъвала съм ти дрехите!" Била е там, сгъвала ги е. Тези от изолатора не сгъват.

# 672
На Елена плоското мислене, че отношенията се свеждат до това жената да пере гащите на мъжа, е трагедия. Тази жена нещо превъртя. Дали от липса на цигари или вече не успява да си сдържи простотията и злобата.

# 673
И Давид на 20 не е длъжен да им меси хляб, ама го прави всеки ден. Никой не й е длъжен да й готви и да й чисти..Цял живот щяла да чисти хахаха.. и това го казва мъж.. И другите ако не желаят да готвят и да си мият чиниите, кой ще го направи вместо тях?

Ами, разбира се, че никой не ѝ е длъжен да готви, чисти или пере. Елена сама е поела инициативата да ѝ изпере дрехите, аз не чух Въшката да я е карала. И на всичкото отгоре Елена очаква услугата да ѝ се върне, въпреки че никой не я е молил да пере дрехите. Аз не мисля, че Въшката ще остави дрехите си неопрани след като се върне от изолатора.

Това е ББ, разбира се, че са вкарали различни хора с различни характери и т.н. Дори и да е „мързелива“, това дава ли право на другите да скачат 10 срещу 1? Видяхме и останалите, колкото и да чистят, перат и готвят, ако нямаш доблестта да признаеш пред някого какво си говорил зад гърба му и се опитваш да изкараш едно 20-годишно момиче най-черното пред всички, всичко е излишно.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 10:26 от Emo._

# 674
Абе, айде бе... Не е имало какво да правят, нямали са мисия, сгъвали са дрехи. Може и Биг Брадър да им е казал да приведат джакузито и спалните помещения в снимачен вид.
Всички съквартиранти имат инструкции за живот в къщата - не пипат, не местят нищо, не променят нищо, поддържат всичко във вида, в който е преценил Биг Брадър, че трябва да бъде.
Не е имало такива инструкции от Биг Брадър, защото докато се водеше този разговор още имаше дрехи навън, включително на Стоянов. Не знам колко перални имат в къщата, но Ебру каза, че цял ден са прали, сушили и сгъвали, така че най-вероятно са максимум 2 перални и 2 сушилни.

Общи условия

Активация на акаунт