BIG BROTHER 7 - тема 5 (20.10. - 26.10.)

• 31 403
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 705
Ох, пропуснах Мина да спомена към горните разочарования. Тя е тоталното падение. Да имаш такъв добър старт в живота, перспектива да се развиваш, да бъдеш подкрепян във всяка една положителна посока и  да си избереш средата на маргинали и обществени отрепки, еее, това вече е безнадеждно.
Глупава, но амбициозна, грозна  без и с подобренията си и веждите тип *препарирана хлебарка* ,  а с разсъжденията за чистия секс в екзотичната му локация ме уби.

# 706
Разликата във възрастта на Стоянов, Мина и Сиа/яна не е голяма, така че не виждам защо на едни да им е "простено" на други не.
И тримата, според мен имат неприемливо поведение и отблъскващи черти в характера. Искам да кажа хубавото, което ми прави впечатление - и Минa, и Сиа/яна се интересуват понякога какво са направили/ не са направили, както трябва. И тук е критичният момент - доколко ще вземат полезното за тях и ще работят, за да се развиват. Дано поне това е ползата от това, че са толкова егоцентрични, защото това е което прави впечатление. Дори Котов, когато влезе каза за Сиа/яна, че му е направила лошо впечатление, че едно от малкото неща, които го е попитала, е:" Какво мислиш за мен".
Възпитанието и тези така клиширани, неслучайно, първи 7 години, е това, което се откроява сериозно. Не ме дразни, че нямат богат речник и шлифован интелект, а че са невъзпитани егоисти. Това, че не се съобразяваш и грижиш за другите, е много грозно.
То това разкрива социалния експеримент.
Не е въпросът в пране, чистене, готвене и изяждане на 1 кисело мляко, а че не само, че не съзнаваш стойността на това някой да го прави за теб и ти да си паразитираш, не само, че не се включваш, но се държиш и нагло, нахалано и арогантно.
И да,  всеки от нас е егоист дълбоко в себе си, но те много явно.
Това, че е хубава и предизвикателна, не виждам като негатив, стига предизвикателността да е в граници, напротив - каквото и да си говорим външността е важна и се възползваме от нея много по-често, отколкото предполагаме. Въпросът е, да не е само това.
И разбира се е въпрос на възпитание да не се опънеш по зърна на масата, образно казано за начина ѝ на поведение и обличане.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 13:10 от anmasu

# 707
Бая поколения с чалга поведение!  Коментарът ми е, че рибата се вмирисва от главата... Първите в държавата /не по интелект, а по старшинство/, какъв пример дават на младите хора?!   Има ли по-голяма чалга от тях?   И нима жените с които изневеряват на съпругите си не са такъв типаж?  И нима това не е насърчение към такъв вид поведение!? А и ние не гледаме ли и не коментираме ли в момента също чалга?
Примерът за младите хора би трябвало да идва под формата на възпитание в семейството, за да не ги хванат лудите в пубертета. Въшка и Мина са “изпуснати”, и това си личи. Не знам защо някоя жена си мисли, че би било елитно да е любовница на мутра / корумпиран държавник, но ето, че има такива.

# 708
Не можем да делим по този начин Сияна/Мина и Стоянов. Та те са буквално на едни години. Тази година разлика между тях, твърде вероятно са няколко месеца, родени в две различни години.
Както той, така и те са неопитни и не знаят как да реагират/да се държат в доста ситуации.

# 709
Тук съм съгласен, че Мина, Въшката и Стоянов не трябва да се делят, защото и тримата са на една възраст (включвам и Давид). В сравнение с другите, те са още деца.

Радвам се, че най-накрая имаме какво да обсъждаме 😅 Темата беше замряла…

# 710
Истината е, че най-лошия социален експеримент сме ние, хората. Хилядолетия еволюция не ни е направила нито по-добри, нито по-човечни. Реално най-хуманно осъзнати сме в тази епоха, пък пак по земята повече хуманоидите, отколкото хуманистите.

# 711
  • SF
Въшката майна, си бичи айляк.
Който се цепи от колектива, колективът...
Това е един кошер-колектив и всеки си има задачи, Давид и Калин месят хляб, другите мъже чистят с прахосмукачки, жените са в кухнята, дори Мина готвеше, а Лена миеше чиниите.. Въшката сама  се изолира от колектива и нищо не пипа, затова абсолютно закономерно всички я нападнаха. Такова поведение е крайно неприемливо и никой няма да го търпи, даже и Давид, който я направи слугиня в туристическата мисия. Тя не допринася с нищо към общото благо, само се възползва от него.
Това е мързеливата колежка скатавка в службата, която всички носят на гърба си и й вършат работата, а тя си взима заплатата..
В реалния живот я чака - Уволнение!
..

Sunglasses

Като почнете с тези комунистически лозунги... Тая не е стока, оная не е стока. Грозно е да се наричат жените стока, която мъжете си купуват.
Мина, айденеманужда да готви. Мина, коя Мина? Тази, която я издържа възрастен господин навън? За този морален стожер ли говорим? За химичката, която беше парирана от Валентин? Че ако Валентин подозираше, можеше просто на майтап да й посегне и глей кво става с Мина... Simple Smile
Мина повече ближеше тавата, отколкото готвеше с тези пирги над храната. И ноктите като лопати.
Ох, само Мина да не ми готви!!! Чак и за пример я даваш. Не, не, не и не! Различни са ни не само телевизорите с тебе, на много нива искам да сме различни.
Всеки, който се отцепи от този "колектив", в по-стари мои постове ги наричам клики, ще ми направи добро впечатление. Аз вече промених мнението си за Валентин и даже го подкрепих за оставане.
Промених го и за Давид, защото видях, че се цепи от колективното мислене.
Хора, много ми е противно това колективно мислене на мене!

Не е към тебе:
Подкрепям Валентин, 1. защото Цецо не иска да остане и 2. Защото няма кого.
Ако вотът беше кого да гоним - от четворката даже не Лена, а Мина!!!
До скоро мнението ми беше обратното - първо Лена, после Мина.

Мина била готвела... Simple Smile Бляк!

# 712
Стана ми мъчно за въшката, много грозно всички я нападнаха. Тая селска пръчка Ебру много си позволява да повишава тон. А Елена не и прави чест да настройва всички срещу въшка и така да и говори. Разочарова ме Стоянов,...

# 713
Стана ми мъчно за въшката, много грозно всички я нападнаха. Тая селска пръчка Ебру много си позволява да повишава тон.
Ебру винаги повишава тон… Дали е спокойна, щастлива, тъжна, ядосана - няма значение. 95% от времето крещи, все едно е на полето. Много ме натоварват такива шумни хора.

# 714
  • София

Мина, айденеманужда да готви. Мина, коя Мина? Тази, която я издържа възрастен господин навън? За този морален стожер ли говорим? За химичката, която беше парирана от Валентин? Че ако Валентин подозираше, можеше просто на майтап да й посегне и глей кво става с Мина... Simple Smile
Мина повече ближеше тавата, отколкото готвеше с тези пирги над храната. И ноктите като лопати.
Ох, само Мина да не ми готви!!! Чак и за пример я даваш. Не, не, не и не! Различни са ни не само телевизорите с тебе, на много нива искам да сме различни.
Всеки, който се отцепи от този "колектив", в по-стари мои постове ги наричам клики, ще ми направи добро впечатление. Аз вече промених мнението си за Валентин и даже го подкрепих за оставане.
Промених го и за Давид, защото видях, че се цепи от колективното мислене.
Хора, много ми е противно това колективно мислене на мене!

Изместваш фокуса към Мина... Тя не трябва да готви, това го писах 68 пъти напред в темата,  явно прескачаш, но поне има желание... Също така и глади. Мина е дъното във всяко едно отношение и ако днес я изгонят, няма да липсва.
И аз съм гласувала за Валентин.

# 715
Стана ми мъчно за въшката, много грозно всички я нападнаха. Тая селска пръчка Ебру много си позволява да повишава тон.
Ебру винаги повишава тон… Дали е спокойна, щастлива, тъжна, ядосана - няма значение. 95% от времето крещи, все едно е на полето. Много ме натоварват такива шумни хора.

Шумните хора са доста по-тъпи, именно каквато е и тя.

# 716
Шумните хора са доста по-тъпи, именно каквато е и тя.
Неее, Ебру е умничка. Много добре знае, например, че Земята е плоска. Едни нейни приятели са ѝ казали. Trollface

# 717
  • SF
Да, не изчитам всичко, нямам и намерение.
Не се впечатлявам от това дали някой глади, готви, чисти и не предпочитам да ме занимават с тези неща.
Ако има някакъв сюжет, събитие, мисия, нещо интересно, свързано с тези досадни занимания, може. Например месенето на хляб от Давид, неговата Лили, трябва да ни се показват. Готвенето на Мина също, защото имаше скандал с Овцата за това как готви Мина. Ако някой се изгори на ютията и трябва да напусне, ако някой тръгне да пере в джакузито и има комуникация с останалите,
Но това да ме впечатлява и да градя мнение на тази база за хората.............., абсурд! Ако вече няма с какво и ни занимават с тези неща,  няма да го гледам това предаване!
Гледам го, защото не ни го показват.
Елена ми направи лошо впечатление, защото изтъква именно тези тъпотии и гради някакъв имидж/нямидж върху тях. Скучнооо и лишено от креативност поведение!
Ебру... тази пък Ебру, докато не задрънка тъпотии, как забравям, че е там. Този фотьойл с каква идея е вътре. Нито любов върти, нито баници, нито някаква интересна история отвън я мъчи. Чудя се на каста - Елена, Цвети и Ебру.
Май Ебру я гласиха, за да има интрига с Мути, който да я критикува, че не спазва повелите на тяхната религия. Но нищо не стана и Ебру увисна без мисия в Къщата.

# 718
Елена се самозакопа и то по много смешен начин. От ден едно говори за стратегии и играене на играта, но е толкова плоска, че се издъни максимално вчера. Така или иначе тази игра се печели от човекът, който има най-висок вот от публиката. Елена можеше и да бъде в топ три, но от 1-2 дне вече беше твърде ясно, че победител ще е Давид. Там единственият, който може да мисли и мисли стратегически е Котов. Елена да бяга срещу Котов, не може да го стигне.

# 719
  • Bayern
Грозно е да се наричат жените стока, която мъжете си купуват.
Хващам се за това изречение защото още първите дни след започването на сезона, излезе инфо, че  Сияна  е ''дама'' , която си поръчват богати чичковци. Пълно е с жени трофеи, които разни мутри и мафиоти  си купуват
На мен ми е все тая как си изкарва парите Сияна. Проблем ми е, че с това отработено инфантилно поведение се опива да изглежда невинна и ранима и успешно заблуждава хората.

Продължавам да харесвам Стоянов и го искам на финал с Давид.

На Давид реакциите  са толкова забавни Laughing , най-свежото създание в къщата Sparkling Heart  От сърце му желая победа.

Общи условия

Активация на акаунт